banner333

banner309

Yılın Son Gümüş Akademi Programı Yapıldı

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği tarafından üniversitede okuyan öğrencilere yönelik aylık yürütülen ‘Gümüş Akademi’ programının 2022 yılı son toplantısı yapıldı.

Dernek 26.12.2022, 22:24
Yılın Son Gümüş Akademi Programı Yapıldı
banner400

Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği tarafından üniversitede okuyan öğrencilere yönelik aylık yürütülen ‘Gümüş Akademi’ programının 2022 yılı son toplantısı yapıldı.

Eskişehirde yüksek öğrenim hayatına devam eden Gümüşhaneli öğrencilerin katıldığı GÜMÜŞ AKADEMİ programında Dernek Başkanı İrfan Ataman ile yönetim kurulu üyeleri bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaştılar.

Ülkemizin bir çok ilinde TEDAŞ İl Müdürlüğü yapan ve sonrasında emekli olup Eskişehir’deki Gümüşhaneliler Derneği Başkanlığını yürüten İrfan Ataman kendi iş yaşamından örnekler verdiği konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bende sizler gibi yaklaşık 40 yıl önce Adana Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünün ilk mezunlarındanım. Üniversite hayatı insanoğlunun yaşamında çok farklı bir yer teşkil ediyor. Annenizden babanızdan uzak ilk defa, yaşadığınız şehir dışında farklı bir ilde yaşamaya mecbur kaldığınız bir dönem üniversite hayatı. Şimdi imkanlar bizim zamanımızla kıyaslanmayacak derecede çok geniş. Eskişehir’de her türlü imkan mevcut. Kendini iyi yetiştirmiş her gence ülkemizde iş imkanı var. Yeterki sizi farklı kılan özellikleriniz olsun.Boş zamanınızı iyi değerlendirin. Sosyal ve kültürel faaliyetlere hem üniversitenizde hemde gündelik yaşamınızda mutlaka katılın. Sizlere güveniyoruz. Dernek olarak her zaman yanınızdayız. Çekinmeden bizleri arayabilirsiniz. Katılımınzdan dolayı teşekkür ediyor yaklaşan sınav döneminizde başarılar diliyorum.Ayrıca bu etkinliğimize destek olan Serkan Kumaş hemşehrimize de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan konuşmasında :” İstanbul’da üniversitede evladı okuyan bir baba olarak sizlerin halini ve ailenizin yaşadıklarını empati kurarak çok iyi anlayabiliyorum. Ancak Eskişehir’de sizlere anne babalık yapan bizler ve derneğimiz var. Bu derneğimizin yüzlerce üyesi sizlerin gönüllü anne babası. Bunu unutmayın. Gümüş Akademi sizleri bir araya getirip hem tanışmanıza  hem de kariyer planlamanıza destek oluyor. Uzun süredir bu akademi programımız devam ediyor. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Buda bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Sizler bizim ve ülkemizin aydınlık geleceğisiniz.Bu vesile ile yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyoruz başarılar diliyorum.” Dedi.

Dernek Genel Sekreteri Osman Nebioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Aydın’da  yaptıkları değerlendirmelerde gençlere cesaretli olmalarını, karşılarına çıkacak her türlü zorluklarla mücadele etmelerini ve hiçbir zaman pes etmemelerini, bu sayede çok başarılı olacaklarına inandıklarını  söylediler.

Eskişehir’de on yıldır devam eden Gümüş Akademi’nin yeni yılda da kesintisiz devam edeceği belirtildi. 2023 yılının ilk programının Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 15 Şubat 2023 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.

Program, gençlerin kendilerini tanıtıp duygu ve düşüncelerini  dile getirmeleriyle sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38