banner333

banner309

Telmeliler, Eğitime Destek Gecesinde Buluştu

Gümüşhane Şiran Telme Köyü Derneği, İstanbul Tuzla Orhanlı Kültür Merkezi’nde, eğitime destek gecesi düzenledi.

Dernek 10.02.2020, 15:32
Telmeliler, Eğitime Destek Gecesinde Buluştu
banner400

Birlik ve Beraberlik gecesi adı altında her sene düzenlenen programa yoğun ilgi vardı.Geceye, ülkemizde son günlerde yaşadığımız acı olaylar neticesinde şehit olan vatandaşlarımıza, yaralılarımıza Kuran-ı Kerim okunarak başlandı.Geceden elde edilen  gelirin büyük çoğunluğu öğrenci burslarına aktarılırken, sanatçı Hüseyin Kaya  türküleriyle geceye renk kattı. Gecede Telmeli kadınların elleriyle hazırlayıp satışa sunduğu kermesin yanında, folklör oyunlarıyla, okunan şiirlerle, sinevizyon gösterimleriyle Telmeli gençler göz doldurdu.Programda ayrıca son günlerde Gümüşhane medyasında geniş yer bulan fedakar öğretmen Hilal Aydın’ın da Telmeli gençlerle yaptığı güzel çalışmalar programda izletildi.İlk konuşmayı Telme Köyü Derneği Gençlik Kolları Başkanı Nafi Söğüt yaptı.Nafi Söğüt: ‘Öğrenci Kardeşlerimize burs desteği ve Birlik-Beraberliğimizi perçinlemek için gerçekleştireceğimiz 3.Geleneksel Birlik ve Beraberlik Gecemize hoşgeldiniz, safalar getirdiniz. Gecemiz hayırlara vesile olsun inşallah.

Son günlerde yaşadığımız olaylardan dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Tüm yaşadığımız olaylarda şehit olan askerlerimize, güvenlik mensuplarımıza, vefat eden tüm kardeşlerimize Mevla rahmet eylesin, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar versin.Ancak bugünleri tüm ülkemiz bir ve beraber olarak el ele vererek geçmişte olduğu gibi şimdi de ve bundan sonra da atlatacağımıza inancımız sonsuzdur.Köyümüz Şiran’ın genç potansiyele sahip olan en büyük köylerindendir.Ülkemizin bürokrasisinde, önde gelen şirketlerin yönetici statülerinde, ve ülkemizin kalkınmasında emeği ile çalışan yüzlerce gence sahiptir. 200’e yakın üniversite öğrencisi, 300’e yakın üniversite mezunu ve daha nicesi köyüne sevdalı gencimiz bulunmaktadır.Gençlik Kolları olarak köyümüze hizmet etmek, gençlerimizi birbirleri ile tanıştırmak ve kaynaştırmak, birlik ve beraberliğimiz pekiştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlik Buluşmaları, sportif turnuvalar, kültürel geziler, ilmi ve dini eğitimler, iş insanları ile gençlerimizi buluşturan sosyal medya grupları.. yaptığımız çalışmalardan bazılarıdır. Genç kardeşlerimiz ve siz değerli köylerimizin katkılarıyla, yardımlaşma-dayanışma ve paylaşmayı yaymak amacıyla, 30’a yakın öğrenci kardeşimize burs desteği sağlıyoruz.

Kim var denilince sağına soluna bakmadan ben varım diyen gönül zenginliğine sahip bir gençliğimiz var, bu gönlü zengin gençlerimiz mirası olan köyümüzü el üstünde tutmak için çalışıyor ve canı gönülden çalışmaya devam edecektir. Tabiki bereketin büyüklerle beraber olduğu ve istişarede rahmet vardır bilincini de unutmadan bize her daim destek olan dernek başkanımız ve yönetimine de ayrıca teşekkür ederiz.Sözlerimi Yunus Emre’nin dizeleri ile sonlandırmak istiyorum.Biz kimseye kin tutmayız, ağyar dahi dosttur bize, düşmanımız kindir bizim, kamu alem birdir bize. Birlik ve Beraberliğimiz daim olsun inşallah.Saygılarımı sunarım.’dedi.

Ardından Şiran Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Telme Köyü Dernek Başkanı Alpay Yazıcı konuşmasında şunları söyledi: ‘Üniversite okuyan kardeşlerimize burs desteği sağlamak için düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz Birlik ve Beraberlik gecemize hoş geldiniz.Rabbim ülkemizi derinden yaralayan olayların neticesinde vefat eden, şehit olan tüm vatandaşlarımıza rahmet eylesin, yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımızada acil şifalar ihsan eylesin.Üzücü olaylar yaşandığımız şu dönemde ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik ruhu; dil, din, ırk ayrımı yapılmadan en güzel şekilde sergilenmiştir.Bir Müslüman olarak biz biliyoruz ki yardımlaşma ve dayanışma ruhu Rabbimizin emri, insan olmanın bir gereğidir.Şehit Erdoğan Tuna abimizin de dediği gibi; ‘Bir Müslüman dertsizmiş gibi gezemez, dolaşamaz, uyuyamaz.’’ 

Dünyamızı, köyümüzü, evimizi, kültürümüzü kısaca evrende sahip olduğumuz her şeyi, bu dünyada yolcu olduğumuzu unutmadan paylaşmalıyız. Paylaşmak dendiğinde insanların aklına hemen maddi şeyler geliyor. Bu güzelliğin içinde mutlaka bu da var ama önce insanların yaşamını, sevinçlerini, acılarını, dertlerini, yalnızlıklarını paylaşmak gelir. Başkasının acısını paylaşmak kadar insana huzur veren, manevi bir haz yoktur. Bir ölüm acısını paylaşmak ne yüce bir davranıştır.Yardımlaşma ve paylaşma toplumun manen ve maddeten yücelmesine yardımcı olur. Ekonomik ve sosyal dengesizlikleri önler. Toplumun geleceğini aydınlık kılar. Özellikle çocuklarımıza paylaşmayı öğretmek, gelecek nesillerin, dünya geleceğinin önünü açmaktır. Huzurlu, dengeli, mutlu insan sayısının çoğalmasına yardımcı olmaktır. Bu nedenle, çocuklarımıza, gençlerimize vereceğimiz eğitimin temel konusu “Paylaşmayı öğrenmek” olmalıdır.İş, spor, siyaset dünyasında, her türlü sosyal yaşamda, özetle insanoğlunun birlikte var olduğu her ortamda paylaşmak mutlu olmanın, başarmanın, birlik halinde yücelmenin en kısa yoludur.

Bugün sizlerin paylaşmada gösterdiği hassasiyet neticesinde onlarca ihtiyaç sahibi öğrencimiz burs almaktadır.Öğrenci burslarımızın üstünde hepinizin emeği mevcuttur, Allah razı olsun.

Özellikle gecesini gündüzüne katan, birlik ve beraberlik ruhumuzun her daim diri kalması için uğraşan yönetim kurulumdaki yol arkadaşlarım; Sezai Söğüt, Yusuf Yazıcı, Aytekin Toruk, Sezgin Toruk, Refik Aydın, Cengiz Yazıcı, Sami Yazıcı, Ünal Yazıcı, Polat Yazıcı, Osman Aydın, Metin Turan, Mahmut Kartal, Alper Şahin, Fuat Toruk, Ali Toruk ve Yaşar Söğüt’e, Gençlik Kolları Başkanı Nafi Söğüt ve ekibindeki kardeşlerim; Fatih Aydın, Ferhat Toruk, Akif Yazıcı, Furkan Yazıcı, Furkan Aydın, Sefa Yazıcı, Berk Yazıcı, Fatih Şahin, Sedat Şahin, Mücahit Yazıcı, Tolgahan Toruk, Levent Toruk, Fatih Şahin, Mert Yazıcı, Ertan Toruk, Mustafa Çetin, Tayfun Aydın, Anıl Aydın, Serdar Söğüt’e, Kadın Kolları Başkanımız Nurgül Söğüt ve ekibine, burada olmasalarda kalbi bizimle atan Telme Özel Harekat ekibine, gecemize sponsor olan kıymetli hemşehrilerimize ve bize her daim desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı Bey’e şükranlarımı sunuyorum.Ayrıca derneğimizin kurucularına, bugünlere gelmesine vesile olan tüm yöneticilerine ve onursal başkanımız Aytekin Toruk’a teşekkürlerimi sunuyorum.Birlik ve beraberliğimizin artarak devam etmesini temenni ediyor, iyi eğlenceler diliyorum.’ dedi.

Başkan Alpay Yazıcı’nın konuşmasından sonra Şiran Dernekler Federasyonu Başkanı Serkan Kaya, Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Vahit Olgun ve Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Özcan selamla konuşmalarını yaptı.

Programın katılımcıları arasında; Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı, Turgut Özcan, Belediye Başkan Danışmanı Hüseyin Koca, Belediye Meclis Üyesi Cevdet Alemin, Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Vahit Olgun, Başkan Yardımcısı Tahir Soylu, Güdef Gümüşhane Sorumlusu Salim Koca, ŞiRAN Dernekler Federasyonu Başkanı Serkan Kaya, ŞİDEF Başkan yardımcıları; Orhan Celep, Zeki Kaya, Cemil Sarı, Akyayla Köyü Dernek Başkanı Yaser Sarı, İnözü Köyü Dernek Başkanı  İbrahim Yılmaz, Ozanca Köyü Dernek Başkanı Selahattin Uslu, Pelitli Köyü Dernek Başkanı Mehmet Ali Paydaş, Kaynakbaşı Köyü Dernek Başkanı Birol Boz, Şiran Dernekler Federasyonu Gençlik Kolları Başkanı Burhan Gül ve başkan yardımcısı Akın Kaşıkçı, ŞEKAV Başkan Yardımcısı Sadi Yazıcı, Tuzla Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Turan Alemin, başkan yardımcıları Servet Yerli ve Mehmet Selçuk vardı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39