banner333

banner309

Söğüt'ten GÜDEF Seçimi Hakkında Çarpıcı Açıklamalar

Gümüşhane Dernekler Federasyonu Eski Başkanı GÜYAD Başkanı Tahsin Söğüt, pandemi sebebiyle 2020 Ağustos'a ertelenen genel kurul toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Dernek 20.06.2020, 17:40 20.06.2020, 21:27
Söğüt'ten GÜDEF Seçimi Hakkında Çarpıcı Açıklamalar
banner400

Gümüşhane Dernekler Federasyonu Eski Başkanı Tahsin Söğüt, pandemi sebebiyle 2020 Ağustos'a ertelenen genel kurul toplantısı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Tahsin Söğüt genel kurul toplantısının 2019 Kasım'da yapılması gerekirken bu sürenin uzatılarak 2020 Ağustos'a ertelendiğini belirterek "İstanbul GÜDEF genel kurulunun tüzüğe göre iki yılda bir kasım ayı içerisinde yapılması zorunludur.
Buna göre 2019 Kasım ayı içerisinde yapılması gerekli olan genel kurul, GÜDEF yönetim kurulu tarafından altı ay uzatma kararı ile 2020 Mayıs sonuna kadar uzatılmıştır. Bu zaman dilimi içerisinde yapılamayan genel kurul pandemi sebebiyle Ağustos 2020 içerisine tekrar ertelenmiştir.
Ancak İstanbul GÜDEF tüzüğüne göre genel kuruldan bir ay öncesinde federasyonun üyesi olan derneklerden delege talebi yapılması gereklidir ve genel kurul tarihi ve yerinin üye derneklere bidirilmesi zorunludur." hatırlatmasını yaptı.

Tüm il derneklerinin davet edildiği istişare toplantısına katılan ve 13 derneğin başkan ve yöneticileriyle birlikte yapılan toplantıda masaya yatırılan konu başlıklarını özetleyen Tahsin Söğüt, "Bütün dernekleri kucaklayan bir anlayışla istişare ederek
genel kurula gidilmesi gerekir." dedi.

Söğüt, "Bu kapsamda her il derneğinden 2 temsilci alınması ile tüm derneklerin federasyon çatısı altında temsili sağlanır ayrıca başkan adayı olacak adaya beş kişilik çalışacağı kontenjan verilerek çalışması güçlendirilir. Diğer üyelerinde hemşehrilerimizin yoğun olduğu bölgelerde eşit bir şekilde dağılımı ile genel kurul öncesi bir uzlaşı sağlanarak aday olacak arkadaşlarında bilgileri doğrultusunda genel kurula gidilmesi federasyonu güçlü kılar." diye konuştu.

"Herkesin tarafı Gümüşhane Olmalıdır"

Söğüt başkan adayı olacak kişilerin tarafının Gümüşhane olması gerektiğini vurgulayarak, "Hiçbir derneğin tarafı olamaz herkesin tarafı Gümüşhane olmalıdır. Aday olacak arkadaşlar sevgi ve saygı içerisinde olmalıdır. Allah için hizmet yarışına girecek başkan adayı arkadaşların seçimden sonra seçilen başkanın yanında olması ve saygı duyması gerekir." ifadelerine yer verdi.

"Federasyon Kapatılabilir"
Tahsin Söğüt genel kurulun izah edilen şekliyle 2020 Ağustos ayı içerisinde yapılması gerektiğine vurgu yaparak "Dernekler yasasına göre daha önceden uzatılan altı aylık süre sebebiyle ağustos ayı içerisinde genel kurul yapılmadığı takdirde federasyonun kapatılma tehlikesi vardır" dedi.

"Genel kurul ve seçim sonrası konfederasyon kurulmalı"

Söğüt, "Konfederasyon çalışmaları 3 yıl önce başlamıştır. Altı doldurulmadan, tüm derneklerin görüşü alınmadan, tam bir uzlaşı sağlanamadan konfederasyonun yaşama geçirilmesi mümkün görünmüyor.
Yapılmsı gereken öncelikle İstanbul GÜDEF'in kendisine yakışır bir genel kurul yapması ve genel kuruldan alınan yetki ve genel bir istişare ile genel kurulun (seçim) sonrasında konfederasyonun kurulmasısıdır.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39