banner333

banner309

Naci Şenel: Karabağ Azerbaycan’dır. Azerbaycan Karabağ’dır

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Sovyetlerin dağılmasının akabinde ortaya çıkan Dağlık Karabağ sorununun sıcak çatışmaya dönüştüğünü belirterek “Karabağ Azerbaycan’dır. Azerbaycan Karabağ’dır” dedi.

Dernek 19.10.2020, 18:29
Naci Şenel: Karabağ Azerbaycan’dır. Azerbaycan Karabağ’dır
banner400

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane Şube Başkanı Naci Şenel, Sovyetlerin dağılmasının akabinde ortaya çıkan Dağlık Karabağ sorununun sıcak çatışmaya dönüştüğünü belirterek “Karabağ Azerbaycan’dır. Azerbaycan Karabağ’dır” dedi.

Yaptığı açıklamada 1991 yılından beri yapılan hiçbir antlaşmaya uymayan ve müzakere sürecinde dahi saldırmaya devam eden Ermenistan’ın 1992 yılında Hocalı'da yakın tarihin en kanlı soykırımlarından birini gerçekleştirdiğini kaydeden Şenel, “Ermenistan, Azerbaycan’ın öz topraklarına saldırarak, yüzlerce Azerbaycanlı kardeşimizi katletmiş ve binlerce kişiyi evlerinden uzaklaştırıp, vatan hasreti çektirmiştir. 30 yıl önce yaşanan acılar hala tazeliğini korumaktadır. 30 yıl boyunca yaşanan acılara sessiz kalan uluslararası toplum, Siyonist ve emperyalist güçlerin emellerine alet olmaya devam etmiş ve masum insanların evlerinden uzakta yaşamlarını sürdürmelerine göz yummuştur. Yıllardır Ermenistan’ın saldırgan tutumu karşısında gerekli ve yeterli tepkiyi ortaya koymayan uluslararası toplum, bugün bir kez daha çifte standartlı bir tutum sergilemektedir. Yaklaşık 30 yıldır ihmalkâr bir tutum sürdüren Minsk Üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan çok uzaktadır” dedi.

Zalim ve işgalci Ermenistan’ın Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine saldırarak masum Azeri kardeşlerimizi çoluk çocuk demeden şehit ettiğini vurgulayan Şenel, “Bu hain saldırılar, barış ahlakından uzak olan Ermenistan’ın, savaş ahlakından da yoksun olduğunu göstermektedir. Bu saldırılar karşısında Azerbaycan Devleti ve milletinin haklı davasında yanlarında olduğumuzu, Azerbaycan'ın uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının her platformda destekçisi ve savunucusu olacağımızı buradan bildirmek istiyoruz” diye konuştu.

“Karabağ Azerbaycan’dır. Azerbaycan, Karabağ’dır” değerlendirmesinde bulunan Şenel, “Bölünmez bir bütün olan Azerbaycan topraklarında yaşanan işgalin bir an önce son bulması gerekmektedir. Tüm dünya ülkelerini, vicdan sahibi tüm insanları ve ülkemizdeki herkesi işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede kardeş Azerbaycan’ın yanında yer almaya davet ediyoruz. Zalim ve işgalci Ermenistan’ın saldırılarında şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor ve yaşanan acıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Merhum Liderimiz Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın söylediği gibi, zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır. Azerbaycan’ın haklı mücadelesinin Adil Düzen fikriyatına dayanan Yeni bir Dünyanın kuruluşuna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59