banner333

banner309

Mehmet Akif Kaya’dan Türkiye’ye Örnek Olacak İyilik Hareketi

Bursa'da 3 arkadaşıyla geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Muratcan Kaya'nın babası Gümüşhaneli hemşehrimiz Mehmet Akif Kaya, yetim çocuklar için daha fazla ne yapabileceğini düşününce ortaya bir 'iyilik hareketi' çıktı.

Dernek 12.01.2023, 08:49
Mehmet Akif Kaya’dan Türkiye’ye Örnek Olacak İyilik Hareketi
banner400

Bursa'da 3 arkadaşıyla geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Muratcan Kaya'nın babası Mehmet Akif Kaya, yetim çocuklar için daha fazla ne yapabileceğini düşününce ortaya bir 'iyilik hareketi' çıktı. Bahçelievler'de bulunan kadın ve erkek kuaförleri organize eden Kaya, toplam 370 yetim çocuğun ücretsiz tıraş olmasını sağlıyor.

2021 yılında Bursa'da Teknoloji Kampı'na giderken geçirdikleri kazada vefat eden 4 gençten biri olan Murat Can Kaya'nın babası Mehmet Akif Kaya, anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Bahçelievler Belediyesi'nde kuaförlük hizmeti veren Mehmet Akif Kaya, 5 ay önce, cep telefonlarındaki mesajlaşma uygulaması üzerinden "Bahçelievler Berberler Platformu" adlı bir grup kurdu.

İyilik İçin Çalışan Makaslar

Bahçelievler'de bulunan kadın ve erkek kuaförleri organize eden Kaya, 170'i kız olmak üzere toplam 370 yetim çocuğun ücretsiz tıraş olmasını sağlıyor. Her yetim çocuk, evine en yakın kuaföre giderek saç bakımını yaptırıyor. Makas ve taraklarını iyilik yapmak için kullanan berberler ise sadece bir tebessüm karşılığında yetim çocukları istedikleri gibi tıraş edip kişisel bakımlarını yapıyor.

Sadece Tıraş Etmiyorlar

167 berberden oluşan Bahçelievler Berberler Platformu; kime, ne zaman, nasıl yardım yapılması gerektiğinin ilk adımını sosyal medya platformu aracılığıyla atıyor. İHH Bahçelievler Temsilciliği'nin de desteğiyle sosyal medyayı sosyal yardımlaşma platformuna çeviren berberler, sadece ihtiyaç sahiplerini tıraş etmiyor. Bazen kirasını ödeyemeyen bir ailenin yanında yer alıyor bazen de iflasın eşiğine gelmiş bir esnafın imdadına koşuyorlar.

Projenin Mimarı

Mehmet Akif Kaya (46), Bahçelievler Belediyesi'nde kuaförlük hizmeti veriyor. Vakur ve metanetli. "Kendim de babasız büyüdüm" diyor ve ekliyor: "Bizim evde iyilikler konuşulurdu. Evimizin gündemi hep yardımlarla ilgiliydi. Oğlumun vefatının ardından yeniden ayağa kalktım gibi oldum. Yaşıyorduk ama daha çok yaşamamıza, daha çok düşünmemize, insanlara ulaşmamıza sebep oldu. Biz yardım ettikçe o sevinecek. Oğullar, babayı örnek alırdı ama bizim hikayemizde ben Murat Can'ı örnek almaya başladım. Yetimlerin kalpleri çok hassas. Onları kırmayalım. Din, dil, ırk ayrımı yapmıyoruz. Yetimse olay bitmiştir. Projemiz sıkıntısız devam ediyor. Şu ana kadar hiçbir şikâyet almadık. Tüm derdimiz iyilik yolunda gitmek ve dua almak."

Projeye katkı verenler arasında Kenan Pekcan, Himmet Eruş, Turgut Dirlik ve Serhat Yurdunkulu’da bulunuyor.

Fotoğraf: Hatice Çinar

Haber : Sabah Gazetesi

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44