banner333

banner309

GÜSİAD’dan Covid-19 Paneli

Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği Covid 19’u konuştu.

Dernek 03.05.2020, 17:01 04.05.2020, 11:23
GÜSİAD’dan Covid-19 Paneli
banner400

Gümüşhaneli Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD), Gümüşhaneli Hekimler Platformu ile birlikte Covid 19 ile ilgili Panel gerçekleştirdi.
 

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın;"Dünya da ve paralelinde Türkiye’de insan sağlığını ve can güvenliğini yaygın biçimde tehdit eden Covid 19 un etkilerinin özellikle iş dünyası tarafından daha net anlaşılması açısından Hekimler Platformu Başkanımız Prof.Dr.Özkan Ateş ile düzenlediğimiz bu etkinliğin amacı, GÜSİAD üyelerimizi ve iş-sosyal çevremizi virüse karşı bilgilendirmek ve tedbirleri daha güçlü kılmak. Dolayısı ile ekonomi üreten, istihdam sağlayan kuruluşlarımıza destek vermemiz, onların ayakta kalmasını temin etmeyi, en azından buna katkı koymayı kurumsal bir yükümlülük olarak görüyoruz. Bu aynı zamanda toplumsal bir yükümlülüktür. Bundan hareketle, geçtiğimiz hafta GÜSİAD Yönetim Kurulumuzda aldığımız karar gereği konunun uzmanı, son zamanlarda ulusal kanallarda kamuoyuna oldukça değerli bilgiler veren, enfeksiyon bilim alanı akademisyenlerimizden Prof.Dr.Kemalettin Aydın hocamızı davet etmek istedik"dedi.


İş dünyasının Covid 19 ‘un bugünkü durumu, gelişim süreci, gelecekteki muhtemel senaryoları, en önemlisi kurumsal ve bireysel sorumluluklar, salgının yayılımının durdurulması, önlenmesi gibi başlıkların değerlendirildiği panelde konuşmacı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Kemalettin Aydın oldu. Aynı zamanda Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı olan Aydın, son aylarda Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid 19 konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
 

Aydın" en son 1914 te İspanya virüsü ile dünya genelinde 50 milyon insanın kaybedilmesinden bu yana bu ölçekte 100 yıldır ilk defa karşılaşılan bir durumdur. Önce bireysel, sonra aile sonra iş ve sosyal çevremizde gerekli tedbirleri almamızla üstesinden gelebileceğimiz bu süreci en az hasarla hep birlikte önlememiz mümkün olabilir. Sağlık Bakanlığının ve diğer yetkili birimlerin alacakları tedbirler bu iş için önemli ancak, işin merkezinde bireylerin ve kurumların tedbirleri önemli olacak. İş yerleri çalışanlarını bilgilendirecek, yayılımın önlenmesi için gerekli tedbirleri alacak, bireysel anlamda sağlığımızı koruyup bağışıklık sistemimize dikkat edeceğiz. Eğer yayılım etkisini yönetebilirsek bu işi çözeriz" dedi.


 

Gümüşhaneli Hekimler Platformu Başkanı Prof.Dr.Özkan Ateş ise;"bu tip etkinliklerimize devam edeceğiz. 14 Mart Tıp Bayramında hekim meslekdaşlarımızla bir araya gelecektik ancak salgın riskinden dolayı iptal ettik. İnşallah yaşam normale döndüğünde daha yan yana daha sıcak etkileşimli toplantı ve etkinliklerimizde buluşuruz" dedi.


 

GÜSİAD Genel Başkan Yüksel Yalçın; "Kemalettin Aydın hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Son dönemlerdeki bilgilendirmelerinden fevkalade istifade ediyoruz. GÜSİAD bir süre dijital platformlarda etkinliklerine devam edecek. Önümüzdeki günlerde Gümüşhane Ticaret Odası Başkanımız, Valimiz ve Belediye Başkanlarımız, siyasilerimizle etkinliklerimiz olacak" dedi.


 

Panele GÜSİAD onursal başkan Prof.Dr. Kenan Aydın, Gümüşhaneli hekimler platformu danışma kurulu başkanı Dr. Erdal Erdoğdu, GÜSİAD Ege bölgesi, Bursa, Trabzon, Kocaeli, temsilcilerinin yanında, akademisyenler, hekimler, hukukçular iştirak ettiği geniş katılımlı bir şekilde gerçekleşmiştir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39