banner333

banner309

GÜNÖP- YTÜ ile Eğitim Atağı

Güsiad Bünyesindeki platformlardan biri olan Günöp-Gümüşhaneli Üniversiteli Öğrenciler Platformu, eğitim etkinliklerinden birini bu kez Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile gerçekleştirdi.

Dernek 10.04.2018, 01:36 10.04.2018, 10:40
GÜNÖP- YTÜ ile Eğitim Atağı
banner400

Güsiad Bünyesindeki platformlardan biri olan Günöp-Gümüşhaneli Üniversiteli Öğrenciler Platformu, eğitim etkinliklerinden birini bu kez Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi ile gerçekleştirdi.30 Öğrencinin katılımıyla uygulamalı olarak gerçekleştirilen “Temel AutoCad Eğitim Programı” nı tamamlayan 30 öğrenciye Sertifikaları Y.T.Ü Rumeli Hisarüstü Tesislerindeki programda takdim edildi. Eğitim, Cad konusunda Türkiye’de en çok yayın yapan uzmanlardan biri olan Hamit Arslan tarafından verildi. TEGA-Türk Eğitim Gelişim Akademisi müfredatı ile gerçekleştirilen programda katılımcılara sertifika dağıtım programında Günöp Başkanı Kemal Furkan Öztürk, arkadaşlarına teşekkür ederek, eğitim etkinliklerinin sürekli devam edeceğini, grubumuza kayıtlı arkadaşların çalışmaların takip ederek katılımlarını beklediğini ifade etti. Kemal Furkan Öztürk, Günöp’ü Öğrenci Toplulukları içerisinde marka yapmaya kararlı olduklarını söyledi. 
Eğitimci Hamit Arslan ise, şimdiye kadar çok eğitim planladıklarını ancak ilk defa mükemmel bir katılım ve devam performansı gösterildiğini ifade etti. Bu azim ve kararlılığı gösteren öğrencilerimize ben de teşekkür ediyorum dedi. Bundan sonra, bizzati makine imalat fabrikasında imalatta uygulamalı çalışma yapacaklarını ve bu konuda katılım sağlanması için çağrıda bulundu. Hamit Arslan, bundan sonra öğrencilerimizin eğitim taleplerinde elimizden geldiği kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz dedi.  
Güsiad Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜNÖP üyeleri bizim geleceğimiz. Biz aslında geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bu salonda Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinde eğitim gören gençlerimiz var. Bu gençlerimizin hedefleri ne kadar büyük olursa, bizim ülkemizin hedefleri de o kadar büyük olacak. 10 yıl sonra buradaki üyeler, uluslararası şirketlerde yönetici olacak, teknolojiyi sürekleyen roller alacaklar. Teorik eğitimin, gelişim için yetmeyeceğinin hepimiz farkındayız.Bu eğitimleri pratik saha deneyimi ile güçlendirmek zorundayız. Bu sebeple, Güsiad etkinlikleri üniversite-sektör ve stk üçleminde merkeze  konumlanmıştır. Üniversiteler bilim sektör teknoloji üretecek. Her ikisinde de yegane kaynak nitelikli insan gücüdür. Bu ufku önemsiyoruz. Bu sebeple gençlerle gelişim gönüllüsüyüz, diyoruz. Sosyal temalı çok sayıda STK lar var, biz bir araya gelmekten kastımızı birlikte üretmek, yani “nitelikli beraberliklere” taşırsak bu çabalardan sonuç alırız. TEGA güçlü bir eğitim Platformu, 17 üniversite ile eğitim işbirliği anlaşması olan sosyal sorumluluk kapsamında çalışan bir yapıya sahiptir. Bundan sonra Girişimcilik, Stratejik Yönetim, Proje Yönetimi, Tübitak ve AB Projeleri, Sistem Mühendisliği, Nesnelerin İnterneti, Endüstri 4.0 gibi konuları da içine alan eğitim programlarını GÜNÖP ile birlikte işlemeye çalışacağız. Mezunlarımızı 2-3 bin TL maaşla iş arayan mühendisler değil birkaç misli daha tekliflerle “aranan mühendisler” yapalım istiyoruz. Bu konuda bitmeyen gayretlerimiz olacaktır.Hamit Arslan hocama, Günöp Yönetimine ve katılımcı gençlerimize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde TEGA nın yeni yönetim dönemi gelecek. Hamit hocamız Tega’nın eğitim havuzunda idi. İnşallah kendisine yönetimde  görev konusunda çalışmalarımız var, ilerleyen günlerde paylaşacağız. 
Program sonunda katılımcılara sertifikaları, eğitimci Sn.Arslan’a ise öğrencileri hediye takdim ettiler. 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 03:49
Güneş 05:23
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:17
Yatsı 20:45