banner333

banner309

Gümüşhaneli kadınlar SMA’lı bebeklerimiz için el ele verdi

Gümüşhane’de Yunus Emre Kaçan bebeğin ardından diğer SMA hastası bebeklerimiz Ömer Asaf Kara ve Çınar Topuz için kadınlar harekete geçerek kermes düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermesten elde edilen 59 bin TL hesaplara aktarıldı.

Dernek 11.10.2023, 08:41
Gümüşhaneli kadınlar SMA’lı bebeklerimiz için el ele verdi
banner400

Gümüşhane Aileyi, Yetimleri, Kadınları, Engellileri ve Yaşlıları Destekleme Derneği (Ay-Kadın) ve Evde Bakım Hizmetleri Derneği (EVSAD) Gümüşhaneli SMA Tip-1 hastalığıyla savaşan Ömer Asaf Kara ve Çınar Topuz bebeklerimiz için kermes ve yerel sanatçıların yer aldığı konser düzenledi.

Daha önce SMA Tip-1 hastası olan Yunus Emre Kaçan bebeğin tedavisi için de benzer bir etkinlik yapan AY-KADIN ve EVSAD derneği, bu kez Ömer Asaf ve Çınar bebek için Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) çalışan kadın kursiyerlerin de katkısıyla el ele verdi. 

Kermeste Gümüşhaneli kadınların yaptıkları yöresel yiyecekler, pastalar ve ikramlıklarla birlikte el emeği göz nuru hazırlanan hediyelik eşyalar da kadınlar tarafından satışa sunuldu.

Gümüşhaneli sanatçılar Gökhan Zengin, Alparslan Yıldız, Burak Üzüm’ün de konser düzenlediği “Gümüşhane Çınar Topuz ve Ömer Asaf İçin El Ele” sloganıyla Fatih Parkında gerçekleşen etkinlikten elde edilen 59 bin TL gelirin tamamı ikiye bölünerek Ömer Asaf ve Çınar bebeğin Valilik onaylı hesaplarına aktarıldı.

“Ömer Asaf ve Çınar bebek için de sözümüzün arkasındayız”

Ömer Asaf bebek ve annesinin de katıldığı programın ardından açıklama yapan Gümüşhane Ay-Kadın ve EVSAD Derneği Başkanı Dilek Tokmak, “2021 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. Bizler derneğimizi Gümüşhane’deki tüm yetimlere, ailelere, kadınlara, engellilere ve yaşlıları desteklemek amacıyla kurduk. Elimizden geldiğince aktif bir şekilde çalışmaya gayret gösteriyoruz. Her ay düzenli olarak 30 ailemize yardım gönderirken düzenli bir şekilde de bayramlarda ve okul dönemlerinde 300 civarı çocuğumuza da yardım ediyoruz. Tüm faaliyetlerimizi yaparken sessiz sedasız çalışmaya özen gösteriyoruz ancak, bu tür organizasyonlarda sessiz olamıyoruz. Biz SMA tip-1 hastası Yunus Emre bebek için yola çıktığımızda ona sonuna kadar destek vereceğimize söz vermiş ve elimizden geleni yaptık. Ömer Asaf ve Çınar bebek için de sözümüzün arkasındayız. Bu iki bebeğimiz için de bugün buradayız elimizden geleni yapacağız. Bugünkü kermesimizden elde edilen tüm geliri eşit bir şekilde bölerek gün sonunda çocuklarımızın hesaplarına aktaracağız. Kermesimizde yiyecek ve içecek ağırlıklı ürünlerimiz var ancak valiliğimiz bünyesinde açılan ADEM Projesi kapsamında çalışan hanımlarımız ve hocalarımızın desteğiyle de aynı zamanda kendi ürettikleri ürünleri bugün burada satışa sunarak gelirini bebeklerimize destek için bağışlayacaklar” dedi.

“Bebeklerimizin bir an önce sağlılarına kavuştukları günleri bekliyoruz”

Umarım biz de denizdeki bir kum tanesi olarak onlara fayda sağlayabiliriz vurgusunu yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Pınar Budak ise; “Bu tarz projelerin içerisinde olmak hem işimiz gereği hem de insani sorumluluklarımızı yerine getirmiş olmaktan dolayı çok mutlu ediyor. Yardıma ihtiyacı olan insanlara destek vermek zaten kişilerin birincil merkezinde oluyor çoğunlukla. Derneğimiz aracılığıyla daha hızlı bir şekilde ihtiyaçlı kişilere erişebiliyoruz. Bu da biraz daha işimizi yaparken tatmin olmamızı ve tükenmişlik duygumuzu daha azamiye indirmemize katkı sağlıyor. Mutluyuz inşallah günün sonunda da her şey güzel olur, bütün hasta çocuklarımız şifa bulur. Umarım biz de denizdeki bir kum tanesi olarak onlara fayda sağlayabiliriz. Gümüşhaneli vatandaşlar mutlaka evlenmeden önce SMA testi yaptırmalılar. Evliler ise eğer ikinci çocuk düşünüyorlarsa yine gidip tetkiklerini yaptırmalarını ve öncesinde bilin kazanmalarını öneriyorum. Biz küçük bir il olduğumuz için kolay örgütlenebiliyoruz ancak, bu konuyu araştırmalarını istiyorum ve SMA’lın bebeklerimize de burada bizimle birlikte destek vermelerini bekliyoruz. Ömer Asaf ve Çınar Topuz bebeklerimizin bir an önce sağlılarına kavuştukları günleri bekliyoruz” diye konuştu.        

Haber: Zeynep KAYA

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57