banner333

banner309

Gümüşhane STK'larından Filistin’e destek açıklaması

İstanbul’da bulunan Gümüşhane sivil toplum örgütleri GİYAD tarafından düzenlenen Filistin, Gazze ve tüm dünya Müslümanları için Kur'an ve dua programında bir araya geldi.

Dernek 01.12.2023, 15:47 02.12.2023, 13:55
Gümüşhane STK'larından Filistin’e destek açıklaması
banner400

Gümüşhane İktisadi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (GİYAD) ev sahipliğinde Küçükçekmece’de bulunan dernek binasında gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Programın ardından İsrail’i kınayan ve Filistin halkının yanında olduğunu ifade eden Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD), Gümüşhane Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV), Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) başkanları açıklama yaptı.

“Herkesin bu Siyonist ve emperyalist barbarlığa karşı durması gerekiyor”

GİYAD Başkanı Bayram Erdem, 29 Kasım Filistin Halkı ile Uluslararası Dayanışma Gününde Filistin meselesinin dünya Müslümanlarının meselesi olduğunu, son aylarda özellikle Gazze’de yaşananlarla birlikte, bir insanlık meselesine dönüştüğünü belirterek, “7 bini çocuk olmak üzere 15 binden fazla insan katledildi. On binlercesi de bedensel engelli kaldı. Siyonizm ve destekçileri, sadece Filistin halkı için değil, tüm dünya ve insanlık için tehlike arz etmektedir. Hangi dinden, düşünceden ve milletten olursa olsun, herkesin bu Siyonist ve emperyalist barbarlığa karşı durması gerekiyor. Biz GİYAD olarak, Filistin halkının yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Biz dünyanın neresinde olursa olsun, insanlık ailesi içinde dini, dili ve ırkı fark etmeksizin, mazlum ve mağdurun yanında olmaya devam edeceğiz. Siyonizme destek veren küresel sermayenin ürünleri, markaları konusunda boykota süreklilik kazandırılmalı, her alanda boykot yapılmalı. Boykotta toplumsal bir bilinç oluşturulmalı ve idarecileri, yöneticileri bu konuda uyarmalı. Bu vesileyle Doğu Türkistan'dan Balkanlara, Kafkaslardan Kuzey Afrika'ya, dünyanın her yerinde vatanı, dini ve mukaddesatı için mücadele eden kardeşlerimizin selamlıyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun” dedi.

“Orada büyük bir dram yaşanıyor”

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Genel Başkanı Yüksel Yalçın da “GİYAD derneğimizde Filistin’de yaşayan mazlum insanların üzerlerine yağan bombalarla yaşanmış soykırımı telin etmek ve kardeşlerimizin acılarını paylaşmak üzere yapmış olduğumuz toplantıda, burada yaşananları ve küresel güçlerin maalesef konuyu sahiplenmemeleri sonucu yaşanan büyük dramları değerlendirdik. İbni Haldun’un ifade ettiği gibi coğrafya kaderdir, ancak bu kaderi insanların ve insanlığın onuru için çevirebilmek ancak küçük toplumlarla, güçlü milletlerle, güçlü devletlerle olur. Bu yüzden daha çok çalışmalı ve birlik beraberliğimizi güçlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“Boykot edilen ürünleri almayalım”
 

Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) Başkanı Ramazan Kahveci ise Siyonizm zihniyetinin Müslümanları hedef aldığı bu dönemde, Kur’an ve sünnete sımsıkı sarılarak ders çıkarılması gerektiğini belirterek, “Zaman birlik zamanı, dostu, düşmanı tanıma zamanı. Bu zalimlerin gelir kaynağı olan hortumlarını kesme zamanı, samimi olalım ve boykot edilen ürünleri almayalım. Bu ürünlerin daha iyisini üretmek için seferber olalım. Aldığımız her mal ile Müslüman kardeşlerimize bomba atmış oluyoruz. Allah İslam alemine birlik beraberlik içerisinde kardeş ve huzurlu olmayı nasip eylesin inşallah” diye konuştu.

“Her vicdan taşıyan kendi imkanlarıyla bu konuya duyarlı olmak zorundadır”

Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Başkanı Serkan Kaya da “Bugün GİYAD’ımızın Geleneksel 29 Gecesi’nin 9. Yılında bir araya geldik. Gönül isterdi ki bugün doyasıya eğlenip türküler söyleyelim. Gazze’de İsrail’in soykırımı ve insanlık katliamında hayatını kaybeden Filistinli Müslüman kardeşlerimiz varken eğlenmek olmazdı. Kur’an-ı Kerim okuyarak, dualarla Filistinli kardeşlerimizi andık. Bu soykırıma insan olarak sessiz kalmak doğru olmaz. Her vicdan taşıyan kendi imkanlarıyla bu konuya duyarlı olmak zorundadır. Hz. Ali Bir yerde zulüm varsa onu duyurun diye buyurmuş. Bunu yapmak dahi vazifedir. Yahudi mallarını ülkece boykot etmekte önemli bir protestodur. Üzerimize düşeni devlet ve millet olarak yapmalıyız. Allah birlik, beraberliğimizi daim etsin. Böyle bir programda bizleri buluşturan GİYAD Başkanımız Bayram Erdem’e, yönetim kuruluna, ikram sahiplerine teşekkür ederim” dedi.

“Bize yakışan bu soykırıma her ortamda her platformda dur demek”

Programa katılan Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Mustafa Korkut ise “Belki Gazzeli kardeşlerimizle yan yana omuz omuza mücadele edemiyoruz ancak bizler ekonomik olarak soykırımcı Siyonist İsrail devletine karşı bir mücadele bir boykot başlattık. Yerli ürünleri Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde üretilen ürünleri tercih edeceğiz bu şekilde zulme sadece dilimizle değil elimizle de müdahale etmiş olacağız. Biz Çanakkale şehitlerimizin torunlarına yakışan da bu soykırıma her ortamda her platformda dur demek” ifadelerini kullandı.

Konuklara çeşitli ikramlarda bulunulan programa GÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Hamzaoğlu, TGS İnsan Kaynakları Müdürü Emrullah Fuçu, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Av. Mustafa Korkut, Küçükçekmece AK Parti İlçe başkan yardımcısı Av. Mustafa Sevim, AK Parti Küçükçekmece ilçe yönetim kurulu üyesi Sinan Altıparmak, Beylikdüzü Belediyesi meclis üyesi aday adayı Mehmet Akif Saka, GİYAD yönetim kurulu üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55