banner333

banner309

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği 2.Hatıra Ormanı’nı oluşturdu.

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği; sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Orman Haftası nedeniyle 25 MART Cumartesi günü Tepebaşı İlçesi Takmak Mahallesi sınırları içerisinde, 2.Hatıra Ormanı’nı oluşturdu.

Dernek 26.03.2017, 12:59 26.03.2017, 13:04
Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği 2.Hatıra Ormanı’nı oluşturdu.
banner400

İSİMLERİ HATIRA ORMANINDA YAŞATILACAK

Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği; sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Orman Haftası nedeniyle 25 MART Cumartesi günü Tepebaşı İlçesi Takmak Mahallesi sınırları içerisinde, 2.Hatıra Ormanı’nı oluşturdu.

1.Hatıra Ormanını geçtiğimiz yıl Mollaoğlu Mahallesinde oluşturan Gümüşhaneliler bu yıl 2.hatıra ormanını oluşturarak çevreye ve doğaya karşı duyarlı olduklarını bir kez daha gösterdiler.

Fidan dikiminde duygusal anların yaşandığı etkinlikte yüzlerce fidan toprakla buluştu.

KAYBETTİKLERİ ÜYELER ADINA FİDAN DİKTİLER

Son bir yıl içerisinde aramızdan ayrılan derneğe üye hemşehrilerimizin aziz hatırasını yaşatmak için adlarına fidan diktiklerini belirten Başkan Vekili Hüseyin Turhan törende yaptığı açıklamada şunları söyledi : ” Ağaç ve toprak bizim için kutsaldır. Bugün siz değerli üyelerimizle birlikte 2.sini oluşturduğumuz hatıra ormanında bir farkındalık oluşturarak son bir yıl içinde aramızdan ayrılan büyüklerimizin anısına da fidan dikiyoruz. Büyüklerimizin yakınları, evlatları ve eşleri burada. 7 den 77 ye hemşerilerimiz burada. Bu fidanları aynı zamanda Porsuk ile Harşitin dostluğu, Eskişehir ile Gümüşhane’nin kardeşliği için dikiyoruz. Bizler Gümüşhaneliler olarak vatan sevgisi, toprak sevgisi, bayrak sevgisi ve ağaç sevgisiyle büyüdük. Aramızda çocuklarımız var. Bu sevgiyi onlara aktarmak ve öğretmek gibi tarihi bir sorumluluğumuz var. İşte bunun için buradayız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

KÜTAHYA VALİSİNİN BABASINI DA UNUTMADILAR

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Derneğimizin Onur Kurulu Üyesi Kütahya Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Nayir Beyin muhterem babası Yusuf NAYİR başta olmak üzere, Selahattin METİNTAŞ, Osman DEMİRSOY, Fatma ATALAY, Mehmet TEKER, Yaşar AYDIN anısına isimleri yazılı fidanlar yakınları tarafından toprakla buluşturuldu.

Derneğin bu ince düşüncesinden çok etkilendiğini belirten merhum Osman Demirsoy’un kızı Eğitimci Ebru Demirsoy : “ Çok duygulandım. Babam bu topraklar için meslek hayatı boyunca çok mücadele etti. Şimdi ben de bu topraklara babamın adına fidan dikiyorum. Bugünü hiç unutmayacağım. Babam adına bu ormanda bir ağaç var.Böyle bir günde bizleri biraraya getiren dernek yöneticilerine çok teşekkür ederim” dedi.

2.Hatıra Ormanında yüzlerce fidanı toprakla buluşturan Eskişhirdeki Gümüşhaneliler Derneği üyeleri bu güzel etkinliği her yıl düzenleyeceklerini belirterek Orman Bölge Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39