banner333

banner309

Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği, İstanbul'da düzenlenen tanıtım günlerine katıldı

Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen Gümüşhane-Bayburt illerinin tanıtım günlerine katıldı.

Dernek 04.12.2023, 21:47
Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği, İstanbul'da düzenlenen tanıtım günlerine katıldı
banner400

Eskişehir Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen Gümüşhane-Bayburt illerinin tanıtım günlerine katıldı.

Dernek Başkanı İrfan Ataman başkanlığındaki heyet, tanıtım günleri kapsamında kurulan stantları ziyaret etti. Belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarıyla bir araya gelen heyet, ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Tanıtım günlerini tertipleyen İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Bayram Demir ve Bayburt Konfederasyon Başkanı Hasan Saka'ya teşekkür eden Dernek Başkanı İrfan Ataman yaptığı açıklamada, "Gümüşhane ve Bayburt'umuz adına çok verimli ve faydalı geçen tanıtım günleri için federasyon başkanlarımıza, bu işe emek ve gönül veren tüm hemşehrilerimize Eskişehirdeki hemşehrilerimiz adına en kalbi teşekkürlerimi ve takdirlerimi sunuyorum. Her yönüyle emek verilip iyi hazırlanmış bir tanıtım günlerine şahit olduk. Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın yönetim kurullarıyla faydalı görüşmeler yaptık. Dernek faaliyetlerimiz hakkında istişarelerde bulunduk. Neticede bizde Eskişehir'de önemli faaliyetlerde bulunan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu tür programlar her yönüyle güzel Gümüşhane'mizin ve Bayburt'umuzun tanıtılmasına çok büyük fayda sağlıyor. Eskişehirde Bayburt Derneğimizle sürekli irtibat ve işbirliği halindeyiz. Bu programın da birlikte olmasından da çok memnun olduk. Aynı yörenin iki güzel şehri el ele verdi. Yöresel ürünlerimiz ilimizde yapılan çalışmalar güzel sergilendi. Yöresel ürünlerimizden Pestil Köme'miz inanılmaz ilgi ve alaka görüyor. Sironumuz, Kürtün ekmeğimiz, Kelkit dönerimiz, kuru fasulyemiz, doğal lezzetlerimiz aynı şekilde ilgi gördü" dedi.

GÜSİAD Başkanı Yüksel Yalçın'la yaptıkları görüşmeyi anlatan Dernek Başkanı İrfan Ataman sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Başkanı Sayın Yalçın'la görüştük. Eskişehirdeki iş insanlarımızla görüşüp GÜSİAD'ın Eskişehir temsilciliğini açmak için bize teklifte bulundular. GÜSİAD gibi güçlü sivil toplum kuruluşunun varlığı çok önemli. Eskişehirde de birçok iş insanı hemşehrimiz var. Konuyu değerlendireceğiz. Ben tekrar böylesi geniş ve anlamlı bir tanıtım günlerini organize ettikleri için her iki ilimizin Federasyon başkanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tanıtım günlerine ayrıca Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Eskişehir Bayburtlular Dernek Başkanı Muammer Arduç, Yönetim Kurulu Üyeleri, Eskişehir'in tanınmış sanayicilerinden Ay Plastik firma sahibi Kazım Ay da katıldı.

Dört gün boyunca devam eden tanıtım günlerine binlerce ziyaretçi gelerek Gümüşhane ve Bayburt'u daha yakından tanıma imkanı buldular. Yöresel ürünler, yöresel sanatçıların folklor gösterilerinin yapıldığı tanıtım günleri 3 Aralık Pazar günü sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55