banner333

banner309

Beykoz’da Gümüşhaneliler Piknikte Buluştu

Her yıl geleneksel olarak yapılan bahar buluşmalarının bu yıl 7'ncisini gerçekleştiren Beykoz Gümüşhaneliler Derneği, Beykoz Paşamandıra piknik alanında bir araya geldi.

Dernek 27.06.2022, 22:48 27.06.2022, 22:54
Beykoz’da Gümüşhaneliler Piknikte Buluştu
banner400

Her yıl geleneksel olarak yapılan bahar buluşmalarının bu yıl 7'ncisini gerçekleştiren Beykoz Gümüşhaneliler Derneği, Beykoz Paşamandıra piknik alanında bir araya geldi. Yazın gelmesiyle birlikte katılımcıların doyasıya eğlendiği bir şenlik düzenlenmiş oldu.

Saat 14:00’da başlayan etkinliğin açılış konuşmasında konuşan Dernek Başkanı Hayati Soylu "Pandemi dolayısıyla zorunlu olarak ara verdiğimiz geleneksel pikniğimizin bugün 7.sini düzenliyoruz. Sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğumu bilmenizi istiyorum. Bugün Beykoz’da yapılan uluslararası bisiklet yarışı dolayısıyla biraz geç başlamamıza rağmen katılımın yoğun olması bizleri sevindirmiştir.  Bu güzel organizasyonu tertip eden yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, bizleri yalnız bırakmayan protokole, sponsorlarımıza ve siz değerli hemşerilerimize teşekkür bir borç bilirim." dedi. Federasyon başkanı Bayram DEMİR ise “Böyle kalabalık bir hemşeri grubuyla bizleri buluşturan Dernek başkamımız Hayati beyin şahsında tüm yönetimi tebrik ediyorum.” dedi. Gümüşhane Milletvekili Cihan PEKTAŞ ise “Siz hemşerilerimle bizleri buluşturan dernek başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Yoğunluğunu Kürtünlü hemşerilerimizin oluşturduğu Beykoz’da sanki Kazıkbeli’ndeymişim gibi hissettim. Horonuyla misafir perverliğiyle Gümüşhane’nin ve Gümüşhanelilerin kültürünü her yana yayan siz kardeşlerime teşekkür ediyorum.” dedi. Kalabalık bir ekiple programa katılan Ahmet DAVUTOĞLU ise “ Bürokratken, Dışişleri Bakanı iken, Başbakanken bir çok kez gittiğim Gümüşhane’de her defasında misafirperver bir karşılama gördük. Bugünde bunu yaşıyorum. Gümüşhanelilerin ne kadar mert ve vatanperver olduğunu biliyoruz. Gümüşhane’yi burada yaşayıp Gümüşhane’yi diğer hemşeri gruplarına sevdiriyorsunuz. Şahsıma gösterdiğiniz teveccühten dolayı teşekkür ediyor, sizlerle buluşmama vesile olan dernek başkanımız Hayati beyin şahsında tüm yönetimine teşekkür ediyorum. “dedi. Daha sonra katılımcılara hediye çekilişleri ve ağalık seçimini gerçekleştiren DAVUTOĞLU seneye mutlaka katılacağını belirtti.

Gümüşhanelilerin bir araya gelerek hasret giderdiği etkinlikte yöresel sanatçılar Alim Koca, Yaşar Kaynak, Batuhan Turan, Gökhan Sağgül ve Ömer Aksu sahne aldı. Programa eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane Milletvekili Cihan PEKTAŞ, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyon Başkanı Bayram Demir, Gelecek Partisi Genel başkan yardımcısı Mehmet PİKER, Gelecek Partisi İstanbul İl başkanı İsa Melih ŞAHİN, Gelecek Partisi kurucu üyesi Ahmet OĞUZ, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatih Sağlam, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Muhammed Hanefi DİLMAÇ, Gelecek Partisi Beykoz İlçe başkanı Ayhan UZUNYAYLA, Akparti Beykoz Meclis Üyesi Gaye Zayıf, yöre dernekleri başkanları ile bir çok Gümüşhaneli vatandaşlar katıldı. 

Yöresel oyunların (Halat çakme, Yumurta yarışı, Çuval Yarışı vb.) yapıldığı etkinlik gece 22:00’a kadar horon ve eğlenceyle devam etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39