banner333

banner309

Badıllı Ocak Derneği Ankara’da Kuruldu

Gümüşhane Şiran İlçesi Arıtaş köyü asıllı bir grup hemşerimiz Ankara’da, Badıllı Ocak Derneği çatısı altında bir araya geldi.

Dernek 17.12.2018, 21:47 17.12.2018, 21:49
Badıllı Ocak Derneği Ankara’da Kuruldu
banner400

Badıllı Ocak Derneği Kurucu Başkanı Ekrem Çelik yaptığı açıklamada; “Derneğimiz Osmanlı Kültürünün temel unsurlarından biri olan BADILLI Kültürünü diri tutmak ve bu kültürü benimseyen insanları biraya getirip akrabalık ilişkilerini canlı tutmayı ve maddi manevi bağlarımızı güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti. Bunun için ilk önce kendi akrabalarımızı biraraya getirip birlikte etkinlikler yaptık. Daha sonra doğal seyri itibari ile etkinlerimiz genişleyip diğer insanların da dikkatini çekmeye başladı. Bunun üzere ilk önce Platform oluşturulup daha sonra Dernekleşmeye gidildiğini belirtti. Bunun yanı sıra; sadece kendi yakın akrabalarını toparlamakla kalmayıp daha sonra bu kültürü benimseyen diğer şehir ve bölgelerdeki insanlarla da irtibata geçerek birlikteliğimizi gücendirip bu güçlerini ve potansiyellerini Ülkemiz adına değerlendirmek istediklerini belirtti.

Badıllı Ocak Derneği, kuruluşundan hemen kısa bir süre sonra da, T. C. İçişleri Bakanlığı’na Sosyal Projeler Birimine başvuru yaparak amaçlarını gerçekleştirmek için proje desteği talebinde bulunmuştur. Derneğin başvurusu olumlu sonuçlanarak T.C. İçişleri Bakanlığı BADILLI OCAK DERNEĞİNİ akredite ederek destek olmak amacıyla bir bütçe tahsis etmiştir. Tahsis edilen bütçe kapsamında 2019 Ocak-Eylül ayları arasındaki sosyal ve kültürel etkileşim ve değerler  eğitimi seminerleri gibi etkinlikler gerçekleştirilecektir.

BADILLI OCAK Derneği olarak hedeflerine adım adım gideceğini belirten Başkan Ekrem ÇELİK günümüzde sivil toplumun öneminin arttığını belirterek bütün hemşerilerimizi birlik ve beraberlik olmaya çağırdı.

Dernek Yönetimi; Ekrem Çelik, Serhan Çelik, Erdoğan Kurt, Tuncay Çelik, Selahattin Kurt, Musa Çelik ve Av. Cihat Çelik’ten oluşuyor.

Yorumlar (2)
Hüseyin 6 yıl önce
Başarılarınız devamını dilerim böyle gönlü güzel insanları bir araya getirip akraba dosları bir arada olmak takdire şahan
Ayhan TURAN 6 yıl önce
Hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum
Başkan ve ekibini tebrik ediyorum.
Selamlar gönderiyorum
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:22
Güneş 05:08
Öğle 12:34
İkindi 16:28
Akşam 19:49
Yatsı 21:27