banner333

banner309

2. Şiran Sempozyumu Şiran’da gerçekleşecek

ŞİDEF ve ŞEKAV’ın ortaklaşa düzenleyeceği 2. Şiran Sempozyumu Şiran Belediyesi’nin ev sahipliliğinde 12-13 Ağustos 2023 tarihlerinde Şiran’da gerçekleşecek.

Dernek 23.07.2023, 22:49 23.07.2023, 23:11
2. Şiran Sempozyumu Şiran’da gerçekleşecek
banner400

12-13 Ağustos tarihlerinde Şiran'da gerçekleştirilecek olan Şiran Sempozyumu için Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) ile Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi.

Toplantının açılışında ŞEKAV Başkanı Ramazan Kahveci, yaptığı konuşmada "Şiran için ne yapıyoruz ve neler yapabiliriz?" sorularıyla sürekli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Öğrencilere büyük meblağlar veremesek de burslarla çocukların mutluluğunu gördüklerini belirtti. Hayırlı işlerin vesilesi olmanın büyük bir anlam taşıdığına vurgu yaptı. Faaliyetlerde hataların ve kusurların olabileceğini dile getirerek sürekli istişare ve toplantılarla bir araya gelerek çözümler ürettiklerini ifade etti. Şiran Sempozyumu öncesi ŞİDEF ile birlikte istişarede bulunma fırsatı yakaladıklarını aktardı.

ŞİDEF Başkanı Serkan Kaya ise konuşmasında Şiran Sempozyumu'nun ikincisini 12-13 Ağustos tarihlerinde  Şiran Belediyesi konferans salonunda ve Dursun Keleş MYO'da gerçekleştireceklerini söyledi. Sempozyumu Prof. Dr. Oktay Yıldız'ın koordinatörlüğünde planladıklarını belirtti ve kendisine teşekkür etti. ŞİDEF, ŞEKAV ve Şiran Belediyesi'nin birlikte organize edeceği bu programın önemine değindi ve tüm dernek üyelerini ve vakfın değerli üyelerini sempozyuma davet etti. Şiran Belediye Başkanı Mutlu Özel'in organizasyon ve misafir ağırlama konusunda destek sunduğunu dile getirerek kendisine teşekkür etti.

Gümüşhane MÜSİAD Başkanı Baki Kara, konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının değerine dikkat çekti ve köylerin yapılacak yatırımlarda istişare edilmesi gerektiğini vurguladı. Ekonomik şartları göz önünde bulundurarak öncelikle köylerdeki temel ihtiyaçların çözülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Şiran Sempozyumu'nda dere yolu ve Tersün Tüneli için istişareler yapılmasını ve lobi çalışmalarının yürütülmesini önerdi. Konuşmasının devamında, SMA hastası Ömer Asaf bebeğin hayata tutunması için görüş ve önerilerini dile getirdi.

ŞEKAV yönetim kurulu üyesi Ali Bal, Tepeören'de yapacakları sosyal tesis için bilgilendirmede bulundu. Şiran ve Gümüşhane'ye hizmet edecek bir mekan olacağını söyleyerek proje hakkında detaylar paylaştı.

GÜSİAD Başkanı Dr. Yüksel Yalçın, ŞEKAV ve ŞİDEF ile bir gönül birlikteliği içinde olduklarını ve diğer ilçelerde de benzer yapılanmaların olmasını temenni etti. Sempozyumun bilimsel ve akademik tabanlı çalışmalarla yürütülmesini önemsedi ve güncel konuların işlenmesi gerektiğini vurguladı. Şiran'a çanak tipi, tas tipi göletler yapılması önerisinde bulundu ve göletlerin ve ağaçlandırmaların kuraklıkla mücadelede önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, Şiran'da ekonomi üreten atölyelerin kurulmasını önerdi.

ŞEKAV Başkan Yardımcısı ve ŞİDEF Danışma Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Tersün Dağı'nda yapılması gereken duble yol ve tünel için STK, siyasi irade ve lobi desteği gerektiğini ifade etti. SMA hastası Ömer Asaf bebek için ŞİDEF ve ŞEKAV olarak bir çalışma yaparak çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Sarıyer Belediyesi Meclis üyesi Nizamettin Günel, yapılan güzel çalışmaların yaygınlaştırılması ve tanıtımının önemine değindi ve siyasi parti ayrımı olmaksızın birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Bağcılar Belediyesi Strateji Geliştirme Şefi Timur Şahin'de sempozyumun akabinde Şiran'la ilgili bir anket çalışmasını gerçekleştireceklerini ve Şiranla ilgili halkın görüş ve önerilerini alacaklarını dile getirdi.

ŞİDEF Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Yılmaz ise Şiran'da kütüphane çalışması yapacaklarını ve destek istediklerini söyledi.Toplantı, katılan ŞİDEF ve ŞEKAV üyelerinin duygularını ve düşüncelerini dile getirdikleri konuşmalarla sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07