banner333

banner309

TEGA'dan Eğitim Serileri Devam Ediyor

TEGA- Türk Eğitim ve Gelişim Akademisi Yıldız Teknik Üniversitesi Kongre Merkezinde İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Kenan AYDIN Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi eğitimi verdi.

Dernek 11.02.2013, 01:13
TEGA'dan Eğitim Serileri Devam Ediyor
banner400
TEGA- Türk Eğitim ve Gelişim Akademisi Yıldız Teknik Üniversitesi Kongre Merkezinde İktisat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr.Kenan AYDIN  Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi eğitimi verdi.



Özellikle küresel pazardaki işletmlerin yoğun rekabet ortamında  pazarlama kurgularına akademik ve sektör penceresinden bakış açısı getiren Prof.Dr. Kenan Aydın, bazen keşfedilmemiş ve iktisadi performansı düzgün eğride seyretmeyen pazarlarda  politik risklerde Pazar araştırmalarının bir parçası olmalı dedi.

 
Türkiyenin uluslar arası pazardaki gelişim yolculuğuna da değinen Aydın, artık arzın fazla olduğu dönemde müşteri ile ürün arasında kurulan duygusal bağ hem firmayı hem ürünü marka yapıyor. Üretilen ürün ister mutfak sanayi ürünü olsun isterse inşaat olsun, müşteri duyularını okuyup onu kazanabilecek modeller üreterek rakiplerin önüne geçebiliyorsak bu pazarlama planımız stratejiktir dedi. Neticede doğru bir pazarlama planı, müşteri davranışlarının analizinden geçer. Bunun yanında işletmelerin yaşam süreçlerinde belirledikleri politikalar da pazarlama modellerinde farklılık gösterebilir. Örneğin, hunday  15 milyon BMV 1,5 milyon ve Porshe 100 bin araç satmayı programlayarak ona göre bir işletme politikası oluştururlar. Bu durumda daha çok satmak için Porshe yılda 10 milyon araç üretme politikası gütmez. İşletmelerin doğru bir pazarlama rotası çizebilmesi aynı zamanda rakiplerin programlarına vakıf olmayı da gerektirir. Bilinen en iyi örneklerle yapılan mukayeseler, en iyilerinde üzerinde alternatif üretecek başarılı uygulama sizi öncelikli kılar. Özetle, Pazarlama ihtiyaçtan tutunda, üretim tekniği ve teknolojisi, ambalajı-tasarımı, satış sonrası hizmeti, alışveriş kültürü,yerel davranışlar sosyolojik pencereler gibi bir çok alt bileşeni olan karma bir yapıdır. Bunu doğru formüle edip rotasını stratejilerini doğru belirleyenler bugunun markalarıdır. Marka olmak isteyen herkes kış açısını bu eksene çevirmeli, ağaçlardaki detaydan ziyade ormana odaklanmalı dedi. 


Eğitim sonunda TEGA Başkanı Yüksel Yalçın, Prof.Dr.Kenan AYDIN ‘ı TEGA Bilim Kurulu üyelik sertifikası ve programa katkılarından dolayı pilaket takdim ettiler. Yalçın, TEGA üniversitelerimizin kongre merkezilerinde bugün binleri bulan katılımcısı ile artık İstanbul’un marka STK larından biri olma yolundadır. Bir sonraki programımız Türkiye İhracatcı Meclisinde “İnovasyonun Endüstriyel Gelecekteki Yeri” olacaktır. Buradaki hazirun davetlidir dedi. 
Eğitime GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Güsiad Başkan Yardımcıları Muammer Beyaz ve Yaşar Topçuoğlu, Nizamettin Beyaz, Tümsiad Başkan Yardımcısı Soner Keleş, Türk Mühendisleri Birliğini temsilen  Cengiz Yalçınlar, İşadamı Tamer Ünsal, Ersin Beyaz, Yener Beyaz, Gürbüz Türkan, Timur Şahin, Gonca Tuncay, LC Waikiki firmasından Murat Aydın, TİSAGEP YK üyesi Mustafa Bayar, Genç Gümüplüler'den Furkan Hamzaoğlu ve Yusuf Hamzaoğlu, TEGA ve ARBİTEK üyeleri katıldı. Katılımcılara sertifikaları takdim edildi. 
Çıkışta Prof.Dr. Kenan Aydın’ın daha öce yayınlanmış 4 kitabı katılımcılara dağıtıldı.

 

 

 



 
 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48