banner333

banner309

Kentsel Dönüşüm'de Mutlu İnşaat İmzası

Bayrampaşa’daki kentsel dönüşümün ilk adımında Mutlu İnşaat imzası yer aldı.Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı , İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Meclis üyeleri, İlçe Kaymakamı, Mutlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu ve diğer ortaklarını yanında halkda büyük ilgi gösterdi.

Dernek 07.02.2013, 17:44
Kentsel Dönüşüm'de Mutlu İnşaat İmzası
banner400

 Bu kapsamda özellikle çok hasarlı ve orta hasarlı binaların yıkılarak yenilenmesini içeren kanun tasarısının ardından  İstanbul’da büyük bir hareketlilik başladı. Bunlardan biride Bayrampaşa’da uygulamaya alındı. Mutlu İnşaat Ortaklığı gerçekleştirilecek 60 bin metrekarelik projeye ilk kepçe törenle vuruldu. 

Bayrampaşa’daki kentsel dönüşümün ilk adımı olan yıkımdan önce konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, binaların eski olduğunu ve artık yenilenmesi gerektiğini belirterek, “Bugün burada başlayacağımız bu önemli proje, şuanda görmüş olduğumuz 4 tane büyük bina 14 bin metrekarelik bir alan üzerine oturuyor. Bu binalar 20 bin metrekarelik bir arazinin içinde. Biz ne yapıyoruz 14 bin metrekarelik bu alanı alıyoruz, dikey hale getirerek 6 bin 500 metrekarelik bir alan içerisinde ticaret, hizmet ve konut haline getiriyoruz. Böylece ne kazanıyoruz. 20 bin metrekare içerisinde yüzde 67 buçuk yeşil alan kazandırıyoruz Bayrampaşamıza” diye konuştu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, projelerin mutlaka anlatılması ve halkın katılımıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, “İstanbul’da sanayi alanları başta olmak üzere kent merkezinde kalan bu alanlarda yeni düzenlemeler kaçınılmaz oldu. Maltepe’de 31 buçuk hektar sanayi alanında kentsel dönüşüm başlattık iki yıl önce. 270 hektarlık Cendere Vadisi sanayi alanında dönüşüm başlattık devam ediyor. Aynı şekilde Ayamama’da 230 hektarlık bir alanda yine sanayi bölgesi ağırlıklı olarak değişim ve dönüşüm başladı. Her noktada bu değişim var ve güzel olan şu ki; Bayrampaşa Belediye Başkanımız, iş adamlarımızla el ele vererek kendi içerisinde dönüşümü sağlayan ama hem de kamu için hizmet alanları oluşturan bir anlayışla ve çevreyi etkileyecek bir model olarak çalışmayı başlatıyor. Arkasından diğerleri de adım adım gelecek” diye konuştu. 

Törende, gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm uygulama firma ortaklarından Mutlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu ise kürsü alarak şunları söyledi;

Bugün İstanbul’lu olarak herkesin bildiği bir gerçek var.Şehrimiz, 1. dereceden deprem kuşağında bir il.15 milyonu aşan nufusu ile şehrin ikamet edenlerine güvenle yaşayacakları bir kent tasarlamak, yerel yönetimlerin yanında aynı zamanda uygulayıcı firmalara düşer. Doğru projelerle doğru kentler tasarlamak bizlerin birinci ve asli görevidir. Geçmişten gelen yanlışların artık konuşularak zaman kaybedilmeden geride kalması gereken bir dönemdeyiz, en önemlisi hızlı olmak zorundayız.Bugün dünyanın gözünün üzerinde olduğu bu ecdad emaneti şehri, dünyanın en güzel kenti yapmak  için vatandaşından yerel yöneticisine, mimarından tasarımcısına ve  peyzajına varıncaya kadar herkesin  üstüne düşeni yapması gerekir. Doğrusu biz bugün bunun için buradayız. Ortaklarımızla birlikte, hem içinde oturacaklara hem de İstanbullu hemşerilerimize örnek bir dönüşüm modeli kurmak en büyük amacımızdır.Bu girişimleri doğru yaparsak,  diğer uygulama firmaları ve burada yaşayanlarımız bu girişimleri hızlandıracak bir enerji oluşacaktır.Artık oturanına korku veren, sosyal tesisleri olmayan otoparkları olmayan binalarımız yerine,  evveliyatla uluslar arası güvenlik yönetmeliklerine uyan, sosyal yaşam merkezleri içinde huzurlu ve güvenli yapılar inşa edilmelidir. Bu projemizin gelişmesinde,  desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyemize, Bayrampaşa belediyemize ve bu girişimin önünü açan arsa sahiplerine teşekkür ediyoruz. 




Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46