banner333

banner309

Kahveci:Nice Kutlu Doğum'lara

Giyad Danışma Kurulu Başkanı Ramazan Kahveci, islam aleminin kutlu doğum haftasını tebrik ederek, bu haftayı alemlerin efendisi peygamberimize salavatlarla geçireceğimiz bir hafta olsun temennisinde bulundu. Hafta sebebi ile, Giyad'da 26 Nisan Cuma günü yapılacak Kutlu Doğum Programına tüm hemşerilerini davet ettiğini bildirdi.

Dernek 18.04.2013, 18:21
Kahveci:Nice Kutlu Doğum'lara
banner400

Ramazan Kahveci kutlu doğum haftası sebebi ile yaptığı açıklamada şunları ekledi;
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) anmak için, her yıl Rebiülevvel ayında organize edilen,Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid Rebiulevvel ayının 12. gecesi, asırlardır milletimiz tarafından "Mevlid Kandili" olarak kutlanmaktadır.Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, yüzyıllar önce bir ilim ve kültür bayramı şeklinde kutlanan mevlid geleneğini canlandırmayı amaçlamış, bu düşünce ile de Peygamberimizin doğum gününü içine alan haftayı, "Kutlu Doğum Haftası" olarak ilan etmiştir.K
utlu doğum haftası peygamber efendimiz hz muhammed mustafa s.a.v'in miladi takvime göre 571 Rebiulevvel ayının 12. gecesi doğduğu haftadır.Şimdiki takvime göre kutlu doğum haftası 14-20 nisan 2013 tarihleri arası kutlu doğum haftası olarak kutlanmaktadır.
Kutlu doğum haftası neler yapılabilir dendiğinde de;
-Allah, “Muhakkak ki Allah ve melekleri Peygamber’e hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de O’na salât edin ve tam bir içtenlikle selâm verin.” (Ahzab, 33/56) buyurarak bizlerden Efendimiz’in (sav) ismini andığımız zaman salavat getirmemizi istiyor. Bu İlahi emir doğrultusunda bizler de özellikle bu günlerde Efendimiz’e (sav) bol bol salavat getirebiliriz. “Allah Rasulü’ne nasıl salavat getirelim?” diyorsanız işte size birkaç örnek:Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammed. Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin adede ma fî ilmillâhi salaten daimeten bidevâmi mülkillâhi. Allâhümme salli ve sellim ve bârik alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âlihi ve ashâbihî biadedi ilmike ve biadedi ma’lûmâtike.
- Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitaplar, şiirler, çocuklara s.a.v hayatını anlatmak, sevdiklerimize s.a.v ile ilgili paylaşımlarda bulunmak,
- Kuran okumak bilmiyorsak dinlemek, sa.v hatırlatan hatırda kalacak hadisler güzel sözler paylaşmak, namazlarımızı camide cemaatle kılmak.
Kahveci, yıllardır bir huşu içinde yad edilen kutlu doğum haftası sebebi ile Giyad Dernek merkezimizde de 26 Nisan Cuma günü  üyelerimizle bir araya gelmek üzere bir plan yaptık. Buradan tüm üyelerimizi dernek merkezimize davet ediyoruz dedi. 


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48