banner333

banner309

Orakçı:Üretken STK ları çoğaltmalı

Giyad Başkan yardımcısı Tuncay Orakçı, artık İstanbulda hemşeri eğlencelerini bir kenara bırakıp STK ları asli rolüne döndürmeliyiz dedi.Orakçı, zaten nişan düğün gibi iyi günlerimizde, acı günlerimizde bir araya geliyoruz, önemli olan toplumun bizlerden beklentilerine cevap verebilmek dedi.

Dernek 18.04.2013, 19:28
Orakçı:Üretken STK ları çoğaltmalı
banner400

Orakçı, STK lar toplumun itici kuvvetleri gelişimin tartışıldığı hayata geçirildiği birlikten güç oluşturan oluşumlarıdır. Üyeleri toplumun içinden, halkın içinden bir diğer değişle problemlerin yaşandığı merkezden gelirler.Dolayısı ile, hem probleme hem de çözüme vakıftırlar.Bu gücü doğru kullanırsak STK lardan bekleneni daha iyi verebiliriz.
Eğitim,sağlık,iktisadi oluşum, sosyal dayanışma,küktür paylaşımı v.s. bunlar ana hatları ile STK ların ağırlıklı rol alanlarıdır. Bu rollerde yoğunlaşmak herkesin beklentisidir.
Bu alanı bir kenara bırakıp, kaynaşma adına sürekli eğlence programlarına dönüşürse o zaman toplumun STK lardan beklentileri azalır. Bunu ifade ederken, müzikle bütünleşik sanat ve kültürel etkinleri yapmayalım diye bir anlam çıkarmamalı. Değerlerimizin hepsi bir bütündür.Ancak, çevre,eğitim,sağlık v.s. konularında STK lar yönlendirici olmalı. Şehrin sorunlarına çözüm arayan düşünce kuluplerine dönüşmeli. Gelişmiş ülkelerde STK ların yol haritaları bu şekilde çalışıyor, bizde çıtayı biraz yükseltelim.. 
Orakçı, biraz da STK ların  öğrenen organizasyonlar haline dönmesi gerekir.Bu şekilde bir yol alınırsa Kent Konseylerine üye verebilir, yerel yönetimlerin çalışan komisyonlarına üye verebilir, kısacası bulunduğu yere katkı sağlayan güçlere dönüşebilirler.Bu anlıyışı geliştirmeyi tüm STK lara öneriyorum, dedi. 
 

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48