banner333

banner309

Hamzaoğlu: Şiran'ın Her Daim Hizmetindeyiz

Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu - GÜMÜP Başkanı, aynı zamanda Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkan Yardımcısı Yüksel Hamzaoğlu ŞEKAV vakfının gerçekleştirdiği toplantıda Şiranla ve vakıfla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Dernek 25.09.2013, 22:25
Hamzaoğlu: Şiran'ın Her Daim Hizmetindeyiz
banner400

Hamzaoğlu konuşmasında:        Sayın Kaymakamım, Sayın Belediye Başkanım, çok kıymetli hemşerilerim, Şekav'ın düzenlemiş olduğu bu yemekli istişare toplantısına uzaktan yakından buraya gelmiş siz çok kıymetli Şiranlı hemşerilerimiz ve Haber 29 basınımız,  hepiniz hoş geldiniz. Sizleri saygı ve muhabbetle , selamlıyorum. Esselamüaleyküm.

         Öncelikle, Şekavın burs komisyonundan sorumlu olduğum için ağırlıklı bu konuda konuşmaya çalışacağım. 

Şekav, kurulduğu günden itibaren her yıl burs miktarını artırarak yoluna devam etmiştir.  İlk yıl 150 ikinci yıl 180 üçüncü yıl 350 talebeye burs verdik. Şimdiye kadar, toplamda 680 öğrencimize Aylık 100 tl beş taksit olarak öğrenci başı 500 TL burs vermiş olduk. Bu sene ise,  öğrenci bursumuzu 750 TL ye çıkardık. Talebeye aylık 150 TL den yine toplam 5 taksitte ödeyerek kişi başı 750 TL burs vermeyi hedefliyoruz. Bu seneki burs hedefimizi de 1000 adet olarak belirledik.

         Yine bugüne kadar özveride bulunarak bu bursları ödeyen siz hemşerilerimize teşekkür etmek istiyorum. Allah sizlerden razı olsun sizlerin bu bursları sayesinde bu fidanlarımızı suluyoruz onlar inşallah bu sayede okullarını bitirip ailesine milletine ve kendi şehirlerine ve yaşadıkları bölgelere faydalı birer fert olarak yetişecek ve nevşu nema bulacaklardır.

Değerli dostlar, kıymetli üyeler,

Bu sene hedefi büyüttük. Dolayısı ile sadece yönetim kurulu ile değil hep birlikte gayret etmeli, siz kıymetli dostlarımız  Şiranlı hemşerilerimizle birlikte daha çok çalışmalıyız. Tabii, daha çok kazanmalı ve daha çok burs vermeli hayır hasenat yapalım, derim. 

Benim sizlerden ricam burada bulunan herkesin, her bir ferdin kendi gibi bir Şiranlı iş adamı  burs verecek hemşerimizi  bu kervana katmasıdır. Şu anda burada zannederim 50-60 kişi varız. Buradaki sizlerin her biriniz en az iki Şiranlıya ulaşıpta bizim burslarımıza destek alsanız bu  bizim en az bir öğrenciye daha fazla burs vermemiz anlamına gelecektir. Bizler, sizler buradaki arkadaşlarımız zaten bu bursları veriyorlar önemli olan dışarıdan bu kervana yeni yeni burs verebilecek arkadaşları kazandırmamızdır. Bunu da yapacağımıza ve yapacağınıza canı gönülden inanmaktayım.

         Ben bu bursları siz hemşerilerimiz için iş yapan siz iş adamlarımız için son derece kolay ve basit bir iş olarak görüyorum.

         Neden mi? İstanbul'un kentsel gelişimine ve dönüşümüne yön veren sayın Şiranlı ve Gümüşhaneli hemşerilerimiz için bu burslar Çerez parası niteliğindedir. Bizler artık bu 4. yılımızda bu burs girdabından çıkıp Şiran’a ve Şiranlı öğrencilerimize yeni yeni projeler üreterek ortaya yeni vizyon koymamız gerekmektedir. Bunun için ben derim ki nasıl ki bu sene hedefi bin burs olarak koyduysak, Gelin hedefe Şiran’a bir ŞEKAV Üniversitesi ya da başka bir isimle vakıf üniversitesini gündeme alalım. Yakın gelecekte Şiran’a bir üniversite kuralım. Şiran'ın kalkınmasına ve ekonomisine katkı sağlayacak oranın kaynaklarını daha verimli hale getirebilecek,  çok öğrenciden ziyade ihtisas alanı olan ve Şiran’ın gelişimini tetikleyecek  diğer il ve ilçelerden ön de tutacak önemli ölmez yitmez bir eserimiz olsun derim.. Olmaz mı?

         Üniversite projesinin yanı sıra yine Şiran’ın kalkınmasına ve ekonomisine en büyük gelişimi sağlayacak olan ŞİRAN-İKİSU yolunun bir an önce bitirilmesi ve hayata geçirilmesi en elzem bir projedir.

         Bunun dışında, Şiran Belediyesi, Şiran Kaymakamlığı ve Şiran MYO ile ŞEKAV ile el ele vererek, Şiran için ve bölgemiz için yeni yeni projeleri ortak akıl hayata geçirebileceklerine olan inancım tamdır.

         Elbette her ilçe gibi bizim ilçemizin de kendine has problemleri ve sorunları mevcuttur. Ancak, bizler bu birlik ve beraberliğimiz daha da pekiştirir akıl ürünü projeler ortaya koyarsak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacaktır. 


Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.
 
Merhum Akif'in dediği gibi: Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez.


Ayrıca Şirandaki yerel yönetimler isterse GÜMÜP'ün bu seçkin üyelerinin deneyimlerinden bilgi ve mesleki birikimlerinden istifade edebilir. 
GÜMÜPün tüm teknik komitelerinin, Şiran’ın her daim hizmet için emrinde olduğunu her türlü proje üretiminde gereken desteği sağlayacağımızdan da  bir Şiranlı GÜMÜP başkanı olarak belirtmek isterim.
..

 Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tekrar saygı ve sevgi ile selamlarım, dedi.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
memet 11 yıl önce
başkan birşey öğrenmek istiyorum izmiite ikamet ediyorum bu bursa çocuğumun ihtiyacı var iki yılllık yüksek okulda okuyor burs alabilirmi alırsa belgeleri elden getirip müracatı istanbul bürosundan yapabilirmiyiz
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48