banner333

banner309

Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği Bilgi Yarışması Yaptı

Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği, 7. sini düzenledikleri Geleneksel Bilgi Yarışması programını tamamladı. Bağcılarda bölgesinde bulunan 12 köy derneği ile birlikte düzenlenen Bilgi Yarışmasında ilköğretim öğrencileri yarıştı.

Dernek 07.02.2013, 17:03
Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği Bilgi Yarışması Yaptı
banner400

Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği 7. sini düzenledikleri Geleneksel Bilgi Yarışması programını tamamladı. Bağcılarda bölgesinde bulunan 12 köy derneği ile birlikte düzenlenen Bilgi Yarışmasında  ilköğretim öğrencileri yarıştı. Final gecesi Bağcılar Kültür Merkezinde yapılan gecede Başkan Zafer Üçar şunları söyledi;

Bölgemizde bu yıl 7. sini düzenlediğimiz bilgi yarışmasında genç kardeşlerimizi yavrularımızı bilgiye ilgili yetiştirmenin yanında gelecek yaşamlarında bilginin ne derece önemli olduğuna işaret etmeye çalışıyoruz.Bu aslında bir yarış değil, bu aynı kültürden aynı yöreden insanların ikinci bazılarının üçüncü nesillerinin bir arada,  doğruyu, güzellikleri, ve kardeşliğin  yanında bilgiyi paylaşma gayretindeler.Bu girişim aslında, “Bilgi Toplumu” olmanın adıdır. Geleceğimizi Bilgi toplumuna vereceğimiz değerle ölçeceğiz, anlamlandıracağız dedi.
Programın finalına GÜMÜP, Gümüşhane Mühendis Mimarlar Platformu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Güdef Başkanı Hasan Akdemir, Güsev Gümüşhane eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Vahit Olgun, TEGA-Türk Eğitim ve Gelişim Akademisi Başkanı aynı zamanda Giyad Başkanı Yüksel Yalçın, İTO Eğitim Komisyonu Üyesi Turay Kesler, SGK Bahçeşehir Bölge Çalışma Müdürü Köksal Tanış, Eğitimci Aytekin Şenel, Avcılar Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Özcan Özbey, Gümüşhaneli Sanatçımız Selahattin Tanış ve ilçe ve köy dernek başkan ve yöneticileri katıldı.

Yarışmaya katılan öğrencilerin aileleri ve yakınlarınında büyük ilgi gösterdiği programın sonunda sanatçımız Cafer Yıldız sahne alarak yerel türküleri seslendirdi.

Yarışmanın finalinde, GÜMÜP Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, bu gençlerimiz yarınlaın mühendisleri mimarları ve diğer meslek alanlarının söz sahipleri olacaklar. Hepsi aynı zamanda geleceğin Gümüp ailesinin üyeleridirler.Bizler de o sabeple onların yanındayiz,Doğru bir gelecek için ailelerimize düşen görev de bu genç yavrularımızı doğru bir meslek edinene kadar kendilerine klavuzluk rolünü takip etmeliyiz.Hepsine ayrı ayrı  başarılar diliyoruz,

Güsev Vakfı Başkanı   Vahit Olgun; Bizler  Güsev vakfı olarak bugün salonda bulunan bu pırıl  pırıl gençlerin geleceklerine,  büyükleri olarak destek vermek için kurulmuş bir vakıfız.Onların eğitimlerin için her konuda destek olmaya çalışıyoruz.Bugün onların ağabeyleri olan üniversite öğrencilerine  burslar veriyoruz, diğer ihtiyaçlarında yanlarında olmaya çalışıyoruz, hem kendilerine hem de bu organizasyonu sağlayan başkana, yönetimine  teşekkür  ediyoruz,

Tega Başkanı Yüksel Yalçın, bu yarışma bu şekli ile İstanbuldaki STK larda ilktir. Eğer burada bulunan  diğer dernek başkanları olarak aynı yarışmları yapmalı yaygınlaştırmalı İstanbul geneline yaymamız gerekir. 7 yıldır benzer törenleri yorulmadan yapan derneğimize başarılar diliyoruz.

Güdef Başkanı   Hasan Akdemir ise, bugün buradaki heycan İstanbul’daki STK larımızın doğru istikamette olduğuna işarettir.Federasyon olarak bu alanda çalışma yapan her derneğimizin her zaman yanındayız, destekcisiyiz. Martın 28 inde Feshanede yapılacak geleneksel Festivalimizde tüm hemşerilerimize gençlerimize çağrımızı buradan yeniliyoruz, toyumuza her hemşerimiz davetlidir, diyerek gündem hakkındaki görüşlerini paylaştılar.          

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
rüveyda patır 11 yıl önce
yarişmadan güzel bahsetmişsiniz ama insanları teşvik amaçlı olması için neden 1. ler hakkında bilgi vermediğiniz dikkatimi çekti
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38