banner333

banner309

09.10.2023, 09:08

ÜLKÜ DEVLERİ

Metin TOKDEMİR 

Ülkü Ocakları Genel başkanlığı yapmış dava adamı bir şahsiyet. Özellikle Ermenilerin Hocalı katliamı zamanında verdiği konferans ve telin mitingleriyle Türk milletinin ve Türk dünyasının uyanmasına katkı sağlamıştır.  Binlerce Türk çocuğunun okuması için Türk devletleri arasında öğrenci değiş tokuşuna öncülük etmiştir.

Türk dünyasının aynı millet, ayrı devlet ve Kızılelma çatısı altında toplanması için çalışmıştır. Ama ömrü vefa etmeden bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir.

Muhsin YAZICIOĞLU 

 Ülkü Ocakları Genel başkanlığı yapmış dava adamı bir şahsiyet. Özellikle Türk İslam Ülküsünü iliklerine kadar yaşayan adam gibi adam. Fikirlerini açık açık söyleyen doğruya doğru yanlışa yanlış diyen bir yiğit. Ama ömrü vefa etmeden bir helikopter kazasında hayatını kaybetmiştir. 

Sinan ATEŞ 

Ülkü Ocakları Genel başkanlığı yapmış dava adamı bir şahsiyet. Akademisyen ,tarihçi  ve yazar. Ülkücü hareketin içinde yetişmiş, Türk- İslam davasına gönül vermiş bir YİĞİT . Ali Cengiz oyunları sonucu hedef tahtasına konulup dışlanan ve birilerinin doldurmasıyla bir suikast sonucu şehit edilen Ülkü adamı.

Ganire PAŞAYEVA 

Yukarıda bahsettiğimiz üç dava adamının yanına birde   bir kadın dava hanımını eklemek gerek.  Azerbaycan ' in haklı davasını tüm dünyaya anlatan ve bu davayı da sonuna kadar savunan bir Asena. Hemen hemen bu dört şahsiyetin kaderi de aynı. Davaya hizmet edersin ama bir konuda ayrı düşünüyorsan hemen seni davadan silerler. Sanki dava babalarının malıymış gibi. Koltuk sevdalıları ise ölenlere   sanki hiç hizmet etmemişler gibi taziye dahi yayınlamazlar.

Koltuğumda gözü var yok edin düşüncesi varsa o zaman yüz binlerin yok edilmesi lazım değil mi? Kişiler, davanın daha iyi anlaşılması ve yaşanması için farklı düşünebilirler ama asıl olan davadır. Unutmayalım ki parmakların boyları farklı olsa da onları bir arada tutan bilektir.

Sidik yarışına giren ergenler gibi fikirlerin söylenmesine tahammül edemiyorsak o zaman okumanın ,araştırmanın hatta yaşamanın bir anlamı yoktur. 

Türk milleti, titreyip aslına dönmedikçe birileri  (Türk'e ve İslam'a)  illette de zillette de devam edecektir .

Bu davaya gönül vermiş ve hayatlarının baharında kara toprağa düşmüş erenler için lütfen bir Fatiha okuyalım .

Allah 'a emanet olun.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55