banner333

banner309

20.12.2018, 20:49

Çimen mi Varan mı?

22 Aralık'ta Mhp Gümüşhane Belediye Başkan adayı Sabri Varan'ın Gümüşhane'ye gelip seçim startını vereceğinin açıklanmasından sonra, Gümüşhane de seçim romantizmi iyice arttı. iki gözde aday var. Bunların ilki Ercan Çimen diğeri Sabri Varan. Birlikte artı ve eksilerini yorumlayalım.

Ercan Çimen 2014 yerel seçimlerinde 15 yıllık Mhp hegemonyasına son vererek Ak Partiden Gümüşhane Belediye başkanı seçildi hem de Gümüşhane’nin sevilen simalarından Mustafa Canlı'ya 5 bin oy fark atarak. İlk dönemini bitirmek üzere olan Çimen, önemli projelere imza atarak halkı gönlünde taht kurdu. İlk yılı biraz durgun geçse de sonraki yıllarda 22 çok önemli projeyi Gümüşhane’ye kazandıran Ercan Çimen seçim sürecinde mutlaka bunları kullanacaktır. Mezbahane ve hayvan pazarı projeleriyle tarım sektöründe çalışan halkın büyük takdirini toplayan Çimen, şu anda yapımı devam eden pazar yeri projesiyle de aynı takdiri esnaftan görmüş olacak. Bu üç proje sadece Gümüşhane’nin değil bölgemizin de en başarılı ve en modern tasarıları arasında. Halkın sosyal aktivitelerine de büyük önem veren Ercan Çimen Sema Doğan Parkı, Gençlik Merkezi Ve Gençlik Parkı, Fatih Parkı gibi sosyal aktivitesi bol olan yerleri hizmete sokarak gençlerden ve özellikle de ilimize dışarıdan gelen üniversitelilerden büyük ilgi gördü. Yapımı devam eden alışveriş merkezi, ve dere ıslahı çalışmaları da yine Ercan Çimen'in lehine olan projeler olarak göze çarpıyor. Ancak Ercan Çimen'in en büyük avantajı iktidar partisinin adayı olması. Mevcut sistemin Cumhurbaşkanlığı Sistemi olması ve Cumhurbaşkanının prosedürlere takılmadan birçok işi yapabilmesi Ercan Çimen'in lehine. Bunun nedeni de Çimen'in Tayyip Erdoğan tarafından kabul görmüş olması. Ercan Çimen 2014 yerel seçimlerinde Tayyip Erdoğan tarafından ismi ilk açıklanan belediye başkan adayı olduktan sonra 2019 yerel seçimlerinde de yine ismi ilk açıklanan belediye başkan adaylarından biri olmuştu. Bu durum Gümüşhane'nin hizmet almasını kolaylaştıracaktır.

Sabri Varan ise Ak Parti'nin Gümüşhane’deki ilk kurucularından ve Ak Parti kurucu il başkanlığı yaptı. Bir dönem milletvekilliği yapmasının yanında çok önemli bürokratik görevlerde de bulundu. Ancak uzun süre ortada olmaması ve bir dönem vekil seçildikten sonra tüm seçimlerde aday adayı olmasına rağmen Ak Parti tarafından kabul görmemesi işini zorlaştırıyor. Çünkü Mhp tabanı Sabri Varan'ı hala Ak Parti'li olarak görüyor ve Ak Parti kabul etmediği için Mhp'yi seçti yorumları yapılıyor. 2018 seçimlerinde  kardeşi Ak Parti'den aday adayı olmuş ancak yine kabul görmemişti. Ak Parti yönetiminde olan akrabalarının tepki gösterdiği Varan, Mhp tabanından da pek karşılık görmemiş gibi duruyor. Ancak Varan ailesi köklü bir aile ve yarışı kaybetmek istemeyeceklerdir.

Tüm bunlar ele alındığında, ben Ercan Çimen'in yarışı rahat kazanacağını düşünüyorum. Ortalama 38 bin seçmenin oy kullanacağı seçimde Gümüşhane de asıl kazanan Cumhur İttifakı olacaktır. Seçim tahminime gelince;

Ercan Çimen: %56

Sabri Varan:  %35

Bu arada Gümüşhane de seçim anketi işini becerebilen tek kişi olarak çok yakında anket sonuçlarımızla sizlerle olacağız..

Yorumlar (6)
mansur çoştu 5 yıl önce
Bu seçimin tek bir galibi var: ERCAN ÇİMEN. Ak partiden beni de koysalar ben de kazanırım. Ama şu sıralar bu şehirde kazanamayacağından adı kadar emin olan Sabri Varan, almış ağzına bir cumhur ittifakı adayıyım. Galiba ak partiden vekil olduktan sonra partinin hiçbir konuda ilgilenmemesi bayağı zoruna gitmiş. Bu şehirde de zannetti ki kendi adı yeter ama ilk gün şunu gördü: kimse sabri varana oy moy vermeyecek. Daha önceki adaylıklarında da o kadar kendine güveniyordu bağımsız aday olsaydı da görseydik bu halktaki karşılığı varmıymış. Sabri varan, cumhur ittifakı olan şehirler açıklandı sen belliki hala uyuyorsun, o şehirlerde hem mhpnin hem ak partinin adayları yok. Sadece tek bir aday var işte ona denir cumhur ittifakı adayı. Sen kazanamayacağını anladın şimdi garibanlardan oyunu halkın cumhur ittifakı adayıyım diyerek mi alacaksın. Abilerin olmadan sana oy moy yok. Abin adamlık yaptı, dava adamı olduğunu gösterdi. Yoksa o da başka bir partiden gidip aday olurdu. Bravo Sebahattin Var
Fatih 5 yıl önce
mustafa canlı açıklanmadan bu yazıyı yazdınız. şimdi işler değişti.canlı bu seçimi alacaktır
asi kral 5 yıl önce
çok komik bir yazı bence sen bu işi bırak silahşör ol krdş..belki sana da bir miktar caşh vermiştir
Başak 5 yıl önce
Ak parti silahşörü mustafa canlı alır bu seçimi
şehmuz gürbüz 5 yıl önce
Ak partiden kabul görmedi diyemezsiniz. Cumhurbaşkanımız aynı adamlarla devam etti. Neden mi benim görüşüm ve gözlerime göre; mevcut il yönetimi mevcut vekillerden ne kadar memnun olduklarını anlatmıştırlar. Ama eksik yönlerinden hiç söz etmemişler. İnsanlarla iletişim, şehre katkı gibi daha pek çok konuda bir şey söylememişlerdir. Neden çünkü farklı planlar vardı ama Allahın da bir planı vardı. İşte bugün bunu görüyoruz. Koltuğundan indirmek istenilen adamın yanında gülerek poz vermek düştü bahtlarına… önümüzdeki seçim inşAllah sayın Sebahattin varan tekrar vekil adayıolur. Ankaradan kalkıp çalışmaya bile gelirim. Varanların en dürüst adamıdır diye bilinir.
ali 5 yıl önce
istiyorsan kenarda dur gölge etme yeter
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48