banner333

banner309

25.06.2012, 15:48

Cesaret ve Korku!!!

         Dünyaya ağlayarak geliyoruz diye bir ömür boyu ağlamak zorunda değiliz. Her güçsüzün güçlü, her güçlünün de bir güçsüz yanı vardır. Güçlü insan zayıf insanı yenebilir. Ama unutmamalıdır ki her zaman kendinden daha güçlü bir insan vardır. İnsanın tek düşmanı kendisidir; onu da cesaretiyle yenebilir. Herkes akıntıyla birlikte yüzebilir, ancak cesareti olanlar akıntıya karşı yüzmeyi deneyebilir.
          Devamlı endişe içinde yaşayan bir fare vardır. Büyücünün biri fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür. Fare, kedi olmaktan son derece mutlu olacağı yerde bu kez de köpekten korkmaya başlar. Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare, sevineceği yerde avcıdan korkmaya başlar. Büyücü bakar ki, ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkân yok. Onu eski haline döndürür.
Ve der ki, "Sen cesaretsiz ve korkak birisin. Sende sadece bir farenin yüreği var. O yüzden ben sana yardım edemem."
İnsanların çoğu kaybetmekten korktuğu için sevmekten korkuyor... Düşünmekten korkuyor, sorumluluk getireceği için. Konuşmaktan korkuyor, eleştirilmekten korktuğu için. Yaşlanmaktan korkuyor, gençliğin kıymetini bilmediği için. Unutulmaktan korkuyor, dünyaya iyi bir şey vermediği için. Ve ölmekten korkuyor, aslında yaşamayı bilmediği için.
          O kadar çok korkuyoruz ki, korkularımızdan yaşamaya zaman kalmıyor.
          Kaybetmekten korkanlar değil, mücadeleci olanlar başarırlar. Bizim için en büyük zafer, rakiplerimize başarılı olacağımızı hissettirmektir. İster gökte, ister denizin altında, ister dağ başında olunuz, yaptığınız işlerden dolayı yakanızı bırakmayacaklardır. 

          Gece ne kadar karanlık ve ürkütücü olsa da sabredersek gündüzü görebiliriz. Yenilgiler zafere giden yolun basamaklarıdır. Birinci basamakta umutsuzluğa uğrayıp mücadeleden vazgeçerseniz hiçbir zaman zafere ulaşamazsınız.
Cesaret iyi bir şeydir ama ölülerin işine yaramaz. Büyük şeyleri başarmak için bilgi ve cesaret gereklidir. Onların peşinden gidecek cesaretiniz varsa, bütün rüyalar gerçek olabilir. Hiç bir şeye cesaret edemeyen, hiçbir şeye ümit beslemesin.
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:09
Güneş 04:56
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:41
Yatsı 21:20