banner333

banner309

08.01.2019, 11:29

Bağlarbaşı Mahallesi Ağlar başı mahallesi olmasın.…

Şehrimizin en kalabalık mahallesi olan Bağlar başı Mahallesi ‘nin yerleşik nüfusunun tamamına yakını Harşit Çayının Güneyindeki konutlarda ikamet etmektedirler.Çamlı Köyden gelip Ahmed Ziyaüddin Camisinin yanından geçen  tek yolu kullanan Mahalle sakinleri , ana yola vardıklarında  en az  300 metre daha  sağ da ilerleyerek  ileriki kavşaktan yada üst geçidi kullanarak sola dönüp ilerliyerek yada ulaşım araçlarına binerek  bir şekilde şehre ulaşmaya çalışıyorlar …

       Mahallenin başından sonuna kadar  gidiş –geliş olarak düzenlenen güzergah ,yayaların geçidini engellemek için de ayrıca bariyerlerlede bölünerek  takviye edilmiş durumda.  Bu durumun  yaya trafiği açısından yadsınması elbette düşünülemez. Ama ne varki  yolun her iki şeridi kenarlerında ticaret yapan esnaf yakınıyor. Müşteri celbini önemli  ölçüde aksatan bu duruma çare olarak mahalle yolunun ana yola ulaştığı yerde  akıllı bir dönemeç yapılmasını istemekte, yapılacak dönemeç in  trafik  yönünden de bir sorun yaratmayacağını savunmaktadırlar...Ve ekliyorlar. Bu durum.” yayalar için bir avantaj olacağı gibi yöreye de son derece güzel bir görsellik katacaktır” diyorlar.

        Bağlarbaşı dedik eski adı Sorda. Gerçekten  esnafın yakınması bir yana , şehre inmek zorunda kalan yayalar  ki bunlar arasında yaşlı, cocuklu ve hamile olanlar da vardır. Fırtınalı ve soğuk günlerde Onlar için  çile anlamına gelen bu olumsuzluğa  son verilmesini isteyen Mahalle sakinleri , yetkililere seslenerek,”Mahallemizin adı Bağlar başı. Ne olur !!Ağlarbaşı haline getirmeyin ” diyorlar   

        Biz yazdık. Gerisi yetkililere  kalıyor.. Karayolları mevzuatı var. İl Trafik komisyonu Var. İzlenmesi gereken bir konu. Belediye Başkanımız ve Mahalle Muhtarının işi yetkililer nezdinde görüşmesi gerekiyor.

         Mahalleye Komşu Gümüşhane Üniversitesi ‘nde  okuyan 20 bin öğrencinin de bu güzergehı her gün kullandıkları ve sosyal tesislerinden yararlandığı  dikkate alındığında  , Akıllı Kavşak ugulamasının bir an önce hayata geçirilmesi  son derece faydalı olacaktır. Bir başka faydası  da semtin önemsendiği vurgusunu yapacaktır ki bence  buda çok önemli…..

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09