banner333

banner309

Gümüşhane'de Köy Konağı Alev Alev Yandı!

Gümüşhane'nin Merkeze bağlı Şephane Köyünde meydana gelen yangında 3 ay önce açılan 2 katlı köy konağı küle döndü.

Asayiş 19.02.2024, 09:45
Gümüşhane'de Köy Konağı Alev Alev Yandı!
banner400

Gümüşhane'nin Merkeze bağlı Şephane Köyünde meydana gelen yangında 3 ay önce açılan 2 katlı köy konağı küle döndü.

Bugün sabah 07.00 sularında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında 2021 yılında yapımına başlanan ve geçtiğimiz sene Kasım ayında hizmete açılan 2 katlı köy konağında yangın çıktı. İçerisinde Şephane köyü muhtarlığının da bulunduğu ahşap konakta alevler kısa sürede bütün binayı sardı. Ekiplerin zorlukla söndürebildiği yangında köy konağının tamamı yandı. 

Köy konağında çıkan yangının haber verilmesinin ardından Gümüşhane Belediyesi İtfaiye ekipleri kar yağışı nedeniyle bölgeye zorlukla ulaşırken,  yangın ekiplerin zorlu mücadelesi ile güçlükle söndürülebildi. Meydana gelen yangında herhengi bir can kaybı yaşanmazken, yaklaşık 2 milyon TL civarında maddi hasarın meydana geldiği öğrenildi. 


Konu ile ilgili Gümüşkoza'ya konuşan Şephane Köyü Muhtarı Mustafa Gürbüz, yangından sabah saatlerinde haberdar olduğunu kaydederek, "Bugün sabah saat 7,5- 8 sularında beni köyden aradılar. Konağın yandığını söylediler. Apar topar 112'yi ve Gümüşhane Belediyesi itfaiyesini aradık. İtfaiye geldiğinde konağın yüzde sekseni zaten yanmıştı. Kostan dağında kar vardı ve bu yüzden itfaiye olay yerine ulaşmakta zorlandı. Netice itibarıyla emeğimiz yandı. Allah beterinden korusun" dedi.

Yaşanan olayın tek sevindirici tarafının can kaybının yaşanmaması olduğunu dile getiren Gürbüz, "Konağın içinde her şey vardı.  Masası, sandalyesi, televizyonu, buzdolabı aklınıza ne gelirse hepsi vardı.  Misafirhane vardı, muhtar odası vardı, hepsi yandı. Konağın yapımına 2021 yılında başlamış, 2023 yılının 11. ayında da bitirmiştik. Bina, yaklaşık olarak 300 metrekare kapalı alan ve toplam 2 kattan oluşuyordu. Şüphelendiğimiz herhangi biri yok. Muhtemelen elektrik kaçağı diye düşünüyoruz" diye konuştu.

Yangının akşam saatlerinden itibaren içten içe başladığına vurgu yapan Gürbüz, "Yaklaşık 10 saat gibi bir sıkışma olmuş. Sıkışma sonunda  camlar patladı. Patlayınca da zaten orta kat birinci kat ve merdivenler ahşap olduğu için komple alev aldı. Sonuçta tüm bina yandı, bitti, kül oldu. 9 tane masa, 50 tane sandalye vardı. Sadece 4 duvar kaldı. Maddi anlamda 2 milyon TL'ye yakın bir masrafımız var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52