banner333

banner309

14.03.2013, 15:07

21 Mart da Gece - Gündüz Eşitliği

Yeni yılla beraber ülkemiz de yeni konular edindi. Alenen Ocak ayından beri gündeme oturan ve sürekli nabız atışlarını hareketlendiren bir sürecin tanıklığını yapıyoruz. 

Geçmişi yargılamanın ve  hesap gününün olduğu bu günlerde görüyoruz ki ; okullara, yurtlara, asker ve polis kurumlarına, halkın bir arada bulunduğu mekanlara saldırarak katliamlara sebebiyet veren yasal olmayan örgütleri ve üyelerini şiddetle kınamak unutulmuş, yerini ülke vatandaşı ayakta bekletilerek, kırsalda yasal olmayan muhtelif kişilerle masalar kurulmuş. Bu masaya icabet ise onur olmuş, çözüm olmuş.


Bu tarz konuların akla dahi getirilmesinin şuursuz, dile alınmasının patavatsızca olduğunu anımsayan topluma ne olmuş? 

Maalesef ki yasal olmayan bu örgütler yine kamu çalışanlarını rehin alarak bu durumu da kamuya karşı tehdit olarak kullanmaktadır. Sınırlarımız içerisinde dahi kendi memurunu koruyamaz haldeki bir topluluktan idealist beyinlerin nasıl ortaya çıkması beklenebilir. Teknolojisiyle, eğitimiyle, sanatıyla, düşünce tarzıyla gelişmeye zemin açmak bunun sadece popileriter bir maskesidir.

Biri kalkacak “Süreç bizim bildiğimiz, bize verilen bilgiler ışığında normal bir şekilde yürüyor.” diyecek. Diğer taraftan “Kamu görevlilerini demokratik sürece katkı için bıraktık, Türkiye halkı buna değer biçmelidir.” Söylemiyle Türk milleti için bir şeyler yapışlar gibi dillendirilecek, bunlarda yetmiyormuş gibi “Halk İmralı'sız barış olmaz demiş.” naralarıyla moda olan siyasi bir edayla her şey yeniden halka mal edilecek.  

Herkes işini gücünü bırakmış halkın dediğini, halkın istediğini yaparak bütün dikkatini 21 Mart’ da çözüm odağı İmralı’ ya bağlayanlar için İmralı’nın açıklayacağı çözüm raporuna odaklanmış. 

21 Mart ‘da her şey ak mı kara mı ortaya çıkacak. Güzel bir gün olan 21 Mart ‘da zaten gece ile gündüz süresinin birbirine eşitleneceği güzel bir doğa olayı gerçekleşecek.














Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39