banner333

banner309

04.01.2019, 21:45

Zamlar Ve Demokrasi !

Zamlar  Ve  Demokrasi !

Un %95, süt%80, soğan%300, domates%85, benzin%35, motorin%42, elektrik%45, doğal gaz%55, tereyağı%120, kırtasiye%169, tuvalet kağıdı%135...zamlandılar !

Memura verilen zam %10,70, emekliye verilen zam %10,20 oldu.

Ürünlere yapılan zamlarla , memura ve emekliye yapılan zamları bir karşılaştırdığımızda ,bunlardan başka ev kirası vb daha hesaba koyacağımız bir çok kalem var. Bu ülkede maddi durumu normalin altında olan insanlar nasıl yaşayacak?

Ama yetkili ağızları dinlediğimizde ,her şey o kadar güzel gösteriliyor ki; şaşmamak elde değil !

RAKAMLAR..!

YÜZDE 7 ENFLASYON ÖNGÖRÜYOR,

GERÇEKLEŞEN İSE YÜZDE 21 ..

HEDEFİN ÜÇ KATI...

Bu rakamları, enflasyonu, yapılan zamları, çarşı -pazardaki yangını , iç ve dışta  gidişattaki çıkmazları bu ülkede yaşayan insanların hemen hemende  çoğunluğuna  nasıl anlatacaksın!

Kışa doğru bir çok evin önüne dökülen kömürler, belli evlere götürülen kumanyalar, belli ailelere verilen makarna ve çiçek yağları, beyaz eşyalar...

Yandaş derneklere bir şekilde özel sektörde kullanılarak aktarılan paralar, yardım kuruluşları kullanılarak  birilerine  aktarılan (para ve diğer maddeler)yardımlar...

Belediyelerce seçilerek öğrencilere verilen  burs  paraları, diğer ihtiyaçlı insanlara seçilerek yapılan yardımlar... Tüm bunlar sezdirilerek oya tahvil vurgusu yapılıyor.

Ancak her nedense bu yardımları bazı insanlar ise ihtiyaçları olduğu halde alamıyor! Bu durum ise başka bir handikap!

Yıllarca yapılan ve gerçekte her iktidarın yapması gereken bu yardımlar , sezdirilerek iktidar kim ise onun adına yapıldığı vurgulanıyor. İnsanlarda zaten böyle anlıyor. Seçimler gelincede  bu yardım furyası  geceleri de artarak devam ediyor. 

Bizim mahallede de rast gelmiştim  bir tanıdığa ,  seçime  bir gün kala  ,gece  yardım dağıtıyordu, hayrola  ahretlik dedim; gülerek  Hocam demokrasiyi  yardıma dönüştürüyoruz demişti !

Güya demokrasi ile yönetiliyor muşuz! Nasıl demokrasi ise...Haksızlıklar diz boyu ve ''altta kalanın canı çıksın''işlevi... 

Riya,hile ,adamcılık, kayırma, adaletsizlikler artarak devam ediyor! Gerçek demokrasilerde bu hileler yoktur ,olamaz da zaten.

Gerçek demokrasiye çok ihtiyacımız var ,açıkça görülüyor. Ama  ülkemizde her nedense demokrasi gitgide bizden uzaklaşıyor!

Allah sahipsiz ve dayısı olmayan insanlara yardım etsin inş...

Saygılarımla...

Cevat NAS

Yorumlar (6)
Cumhur AYDOĞDU 5 yıl önce
Cevat NAS Hocam Merhaba
Güzel ve bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim.
Gerçekleri görmek için aklımızı kullanarak, muhakeme yaparak, kişisel çıkar için kimseye kul/köle olmadan, menfaat kaybından dolayı kimseye de düşman olmadan, doğruya doğru diyebilmek en şerefli davranış biçimidir.
Size de bu yakışır.
Cumhur AYDOĞDU
Suzan 5 yıl önce
sayın yazar yüreğine sağlık. gümüşhanede bunları korkmadan yazan biri var demek.helal olsun.selamlar...
Şahin 5 yıl önce
Allah sizden razı olsun.Adamsın adam.
Melih 5 yıl önce
sayın yazar aykırı yazan ve hükümete boyun eğmeyen gümüşhaneli olarak doğruları yazdığınız için size minnettarız.diğerlerinin çoğu iktidara yağ çekiyor.
Yavuz 5 yıl önce
kıymetli hocam bir tanesiniz.sizi seviyoruz. yazılarınızı takip ediyoruz. Allah sizi korusun.amin.
Oğuz 5 yıl önce
gümüşhane ile ilgili tüm sitelerde hemen tüm yazarların mevcut duruma methiye düzmekten başka bir şey yazmadığını görüp yazınızı gördükten sonra braz olsun mutlu olmadım desem yalan olmaz bir gümüşhaneli olarak..saygılarımla..
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59