banner333

banner309

13.10.2015, 08:50

UZUN ADAMLI TAHT OYUNLARI

Kâbe’yi genişletme çalışmaları inşaatında bulunan vinçlerden bir tanesi yıldırım çarpması sonucu tavaf namazı kılan hacı adaylarının üzerine düşmüş olayda, 7’si Türk 107 kişi hayatın kaybetmiş, 238 kişi de yaralanmıştı.

Mina'da şeytan taşlama sırasında çıkan izdihamda 753 hacı hayatını kaybetti, 887 kişi yaralandı. Faciadan sonra olay yerinde bulunan 18 Türk hacıdan 5 ile iletişim kuruldu, 4'ü ise hayatını kaybetti. Kalan 9 kişinin akıbeti hakkında hala meçhul.

Yukarıda ki bilgiler sadece resmi mecraların kendini korumak için uydurduğu rakamlar. Bunun daha fazla olduğunu iddia eden İran yetkilileri iddialarında haklı olduklarını cenazelerini kendi ülkelerine getirilmesinde ısrarcı olmakla ortaya çıktı. İran yönetimi 4500 civarı bir rakamdan bahsediyor. Pakistan yönetimin eline geçen sadece 1400 kişi olarak kaydetti kayıp sayısını sadece Pakistanlı hacıların olduğunu ifade ediyor. Kraliyet yönetimi hacıları ülkelerine göndermek yerine toplu bir şekilde burada defnedilme ısrarcı. Ama her ülke kriz masaları olayları takip ederse gerçek rakamlar ve olayın altında yatan siyasi kapışmayı çözebilir.
 Bu arda bizim mazlumların babası sayın dik duran one mınut uzun adam durur mu hemen mazlumun yanındayım deyip. Arap kraliyet ailesini koruması altına aldı. Duygusallığa yer yok dendi. Biliyoruz ya biz, dik duranın ne kadar duygusal olduğunu Irak da ki Amerikan askerlerine ağlayarak dua ettiğini hemen inandık. Ve hepimiz KRALCIYIY hepimiz SELMANCIYIZ diye sokaklara indik.
  Ardı arkasına gerçekleşen bu iki olay tamamen Arap kraliyet ailesini taht kavgaların halka kesilen faturaları ve rolleri başka bir neden aramamak lazım altında.
23 Ocak'ta hayatını kaybeden Kral Abdullah'ın tahtına, kardeşi Salman Bin Abdülaziz geçti. Normal gibi görülen bu gelişmenin ardından hanedan üyeleri birbirine girdi. Kral Salman'ın tahta çıkar çıkmaz Kral Abdullah'ın imzaladığı Kraliyet Kararnamesi'ni iptal etmesi, oğlu Muhammed Salman'ı Savuma Bakanı olarak ataması, Kral Abdullah'ın oğlu Prens Ma'tab bin Abdullah'a ise danışmanlık görevi bile vermemesi krizi perçinledi. Hanedan üyeleri arasından Kral Salman aleyhinde sesler yükseldi.
 Hac faciası Prens Muhammed bin Salman’ın taş taşlama için geldiği sırada halkı galeyana getirilmesi sonucunda ortaya çıktığını iddia ediyorum. İddia değil bir süredir süre gelmiş taht kavgasının ete kemiğe büründüğü anlardan biri. Kral Salman oğlu başına gelmesi tesadüfi bir olay değil. Orada bir zafiyet ortamı yaratılmak istenmesi bir doğal seyrinde meydana gelen bir vaka olarak değerlendirilmesi acı olur.
 Bizim burada haç olayının kutsiyetini hiçe sayıp taht oyunlarının bir parçası haline getiren kraliyet ailesinin kral salman ya da başkası değil Amerika’nın köpeği konumuna gelmiş bu hanedanın üzerine olsun Allah`ın laneti. Birini savunacaksan  orada ki insanımızın ve haç olayının kutsiyetini savun uzun adam hanedanın bir savunucusu var a pardon sende aynı kaptan yiyordun  değil mi?...............
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01