banner333

banner309

02.11.2015, 23:18

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

 Öncelikle bu dört yılın ülkemiz ve Türkiye milletine hayırlı olsun. Sonrasında Suriye halklarına, Filistin halklarına, Irak halklarına, Somali halklarına, Türki cumhuriyeti halklarına, Müslüman alemine, ….            Öyle bir devletiz ki seçimlerimiz tek başına bizi ilgilendirmiyor, öyle bir coğrafyadayız ki   bizim kaderimiz Suriye’nin kaderiyle ortak ,öyle bir dine mensubuz ki   bizim seçimimiz mescidi aksanın kaderi o yüzden bizim seçimlerimiz sadece bize değil tüm dünyaya hayırlı olsun.

Keşke bunun bilincinde oy kullanmış olsaydık. Her neyse….

   Dört yılımız var. Evet, huzur güven ve istikrarlı bir dört yılımız oldu. Ekonomiyle alakalı her gün değişen bir gündemden uzak bir dört yılımız var. Şehit haberlerinin gelmeyeceği bir dört yılımız var. Duble yolların daha da dubleşeceği bir dönem başlıyor. En az yirmi kere ve hepsinde bir devlet büyüğümüzün açılışını yapacağı hastane sayılarımızın artacağı ama içerine alacağı emar cihazının parasını açılışa harcadığı için o cihazı bulundurmayacak. Olsun ama istikrar olacak

  Evet, bir dört yıl işi bilen yıllarca bu işi başarılı ya da başarısız ki bana göre başarısız bir dönem geçirdi ama sonuçta bu ülkeye duble yollar yapmış. İnşalara da vefasızlık olmasın şey  yapmamak lazım..

 Bu sakin süreçte yapılması gereken şu ki öle işe yaramaz navarlarla, hükümeti manipüle etmeye çalışmak ahmaklığını bir tarafa bırakıp bu ülkenin yüzde 30 seçmenin sırt alternatif bulamadığı için AKP oy verdiği bilincine varıp bir oluşum bir siyasi çizgi bir ideoloji belirlemenin zamanıdır bu dönem.

Yok, o merdivene ters bindi bir diğeri attan düştü gibi komik siyaseti bırakıp adam gibi siyaset yapmanın zamanıdır bu süreç. Adam gibi birleşmenin dava için birilerini hedef alarak değil insan onurunu, insanca yaşamayı inisiyatif alarak bir siyasi çizgi belirlenmeliyiz. Bunun içinde ne CHP ne MHP ne de neyü belirsiz HDP olmamalı. Bunun içinde mazlum hakları, savaş mağdurları olmalı. Bunun içinde ne kini için devletinin bekasını hiçe sayan egoist siyasetçiler ne de 4 asır sonraki nesli için mal varlığı edinmeye çalışan siyasetçi olmasın. Öyle siyasetçiler olsun ki emekli olduğunda bak bur da gitmesi gerektiği zamanı bilen siyasetçi olması gerektiğini bahsediyorum elinde bir emeli maaşı ve bir anadol arabası olan siyasetçi istiyoruz.

 Bunlar için 4 yılımız var. Belki birileri bir parça daha zengileşir birileri biraz parça daha fazla milyemli altınlarda otururlar.  Belki bu süreçte edebiyat, sanat, insan haklarında gerilemeler yaşayabiliriz ki tamir yıllardır geriliyoruz kimse farkında değilse tamir etmesi güç olmayacaktır. Bu süreç son evet su süreç bir şeylere gebe olmalı.  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11