banner333

banner309

30.07.2016, 21:53

Gümüşhane’ye Askeri Birlik Müjdesi

 Köşe yazımın başlığında Gümüşhane’ye asker birlik müjdesini duyunca belki de çok sevindiniz, belki de çok merak ettiniz ne zaman Gümüşhane’nin neresine yapılacak bu birlikte diye. Amacım geçmiş yıllara gündeme gelen bu düşüncenin tekrar konuşulmasıdır. Umarım bu köşe yazımı paylaşarak gündeme gelmesine sizlerinde katkısı olur.

Gümüşhane’ye askeri birlik taşınmasına ilişkin haberler 2013 yıldan beri gündemimizde vardı. Gümüşhane eski milletvekili Feramuz Üstün beyin acemi birliklerin Gümüşhane başta olmak üzere küçük şehirlere taşınmasına ilişkin önerisi bir anda ülkenin gündemine bile oturmuştu. Bu fikrin eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından da olumlu karşılanmasının ardından Feramuz Üstün, Bayburt-Gümüşhane arasında ortak bir noktaya acemi birliği kurulması için yoğun çaba harcadı fakat bir türlü hayata geçirilemedi.

Hatta eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Gümüşhane’de yaptığı bir açıklamada ‘Gönlüm arzu eder ki askeri birliğin gelmesiyle birlikte ekonomisinin canlanacağı düşünülen Gümüşhane, Bayburt, Yozgat gibi illerimize bu birliklerin taşınmasının doğru olacağını düşünüyorum’ demişti.

Darbe girişimini yaşadığımız zaman tankların Ankara ve İstanbul’da yürütülmesi başta olmak üzere birçok olumsuz gelişme ülkemizde yaşanmıştı ve milletimizin iradesiyle de çok şükür atlattık. Çok detaylı analizlere girmeyeceğim ama gördük ki Askeri birliklerin büyük şehirlerde bulunmasının büyük riskler taşıyor. Keza büyükşehirlerdeki güvenliği sağlayan askeri güçlerin dışında diğer birliklerin Anadolu’ya taşınmasının zamanı geldi diye düşünüyorum.

Bu sayede büyükşehirlerdeki bu risk ortadan kaldırılmış olurken hem farklı şehirlerde dengeli bir ordu gücü olması hemde devleti güçlü kılacaktır. Bu sayede devletin ordu yönetimi de kolaylaştıracaktır.

Gümüşhane’ye acemi birliği ya da askeri bir birliğin taşındığını düşünürsek; gerek ilimiz ve ilçe ekonomilerimiz gelişirken, bölgesel gelişiminde beraberinde geleceğini belirtmek istiyorum. Hem bölge halkı hem de asker ailelerinin ulaşımı adına Köse ilçemizdeki havaalanın hayata geçirilerek verimli şekilde seferlerinin başlaması da muhtemel sonuçlardan olacaktır. Bunlara ilaveten sayamayacağım derecede ilimizde ekonomik gelişmeler görülecektir.

Milli Savunma Bakanı’mız Fikri Işık’ın Gümüşhaneli, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın Bayburtlu olduğunu düşünürsek Gümüşhane milletvekillerimizin, halkımızın ve bürokratlarımızın tekrardan bu konuyu gündeme getirmesi Gümüşhane’ye acemi birliğinin gelmesini kolaylaştıracaktır.

Bu vesileyle bu konuyu tüm hemşerilerimin dillendirmesini arzu ediyorum.

Yorumlar (1)
Yalçın Yılmaz 7 yıl önce
İnşAllah en kısa zamanda gerçekleşir ve hemşehrilerimizin dilekleri kabul olur.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59