banner333

banner309

Vali Okay Memiş: Bu Ülke Hepimizin

Kardeş Şehirler Projesi Kapsamında Bingöl Heyeti Gümüşhane’ye Geldi

Gümüşhane 16.08.2017, 19:13 17.08.2017, 08:45
Vali Okay Memiş: Bu Ülke Hepimizin
banner400

‘Kardeş Şehirler Projesi’ Kapsamında Bingöl Heyeti Gümüşhane’ye Geldi

Gümüşhane Valisi Okay Memiş Kardeş Şehirler projesi kapsamında Gümüşhane’ye gelen Bingöl heyetini; “Bu Ülke Hepimizin” ifadeleri ile karşıladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Bingöl heyeti dün akşam kafileler halinde Gümüşhane’ye geldi.

Proje kapsamında Bingöl il protokolü ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 65 kişilik heyet, tarihi Balyemez Konağında Gümüşhane protokolü ve STK temsilcileri tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Gümüşhane Valiliği tarafından onurlarına verilen yemekte konuşan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, iller arasındaki koordinasyonu artırmak ve kardeşlik duygusunu pekiştirmek maksadıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında bir araya geldiklerini söyledi.

“Bingöl’de 2 Yıl Görev Yaptım”

Proje için içişleri bakanlığında kendisine kardeş şehir olarak başka bir ili söylediklerini ancak kendisinin Gümüşhane’yle eşleştirilecek ilin Bingöl olmasını rica ettiğini kaydeden Vali Memiş, “Çünkü ben Bingöl’ün Genç ilçesinde 1997-99 yılarında 2 yıl görev yaptım. Ben Giresunluyum. Bu bölgenin insanıyım. Ancak Bingöl’ü kendi memleketim gibi sevmiştim. Hatta çok daha fazla. Kendi memleketimle mukayese edildiğinde çok daha münevver insanlarla tanıştım. Birçok arkadaşımız ile gönül bağı kurduk. Mümkün olursa Bingöl olsun dedim. Sağ olsunlar bakanlıkta bizi kırmadı. Bingöl ile Gümüşhane eşleşti. Bir kaç günde olsa sizleri burada misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Ben kendimi adeta bir Bingöllü Gençli gibi hissederim. Genç’te görev yaptım ama Genç Bingöl’de ekonomik siyaseten yönden çok etkin bir yerdir. Diğer ilçeleri de hepsi gerçekten bizim için çok değerli memleketlerdir” dedi.

“Ortak Kadere Sahip İki İliz”

Bingöl ile Gümüşhane’nin ortak kaderi olan şehirler olduğuna vurgu yapan Memiş, “Gümüşhane’yi de gördünüz, böyle dağların arasında çok engebeli bir arazide zor coğrafi şartlarda yaşayan insanların oluşturduğu bir yer. Gümüşhane insanı ne kadar milliyetçi ne kadar vatanperverse Bingöl insanı da en az Gümüşhane insanı kadar vatanperver milliyetçi ve bir o kadar da namuslu insanlardır. Buna bizzat orada yaşamış olan bir kardeşiniz olarak şahitlik ederim. Onun için inşallah sizleri bu kısa süre içerisinde iyi ağırlamaya gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Gümüşhane Her Geçen Gün Gelişiyor”

Gümüşhane’nin her geçen gün daha da geliştiğine dikkat çeken Vali Okay Memiş, “Karşıda 5 yıldızlı bir otel görüyorsunuz. Maalesef henüz bitmediği için sizi orada ağırlayamadık. Biraz bunu mahcubiyetini yaşıyoruz. 15 Eylül de gelmiş olsaydınız sizi 5 yıldızlı otelde ağırlayacaktık. Bugünkü şartlarımız 3 yıldızlı şeklinde, İnşallah bir daha gelirsiniz” diye konuştu.

Bingöl Heyeti Üç Gün Boyunca Gümüşhane’de

Bingöl heyetinin üç gün boyunca Gümüşhane’nin tarihi ve turistik güzelliklerini görme şansı yakalayacağını dile getiren Vali Memiş, “Gümüşhane, Türkiye’nin en güzel yaylalarına sahip bir il. En az Bingöl’ün yaylaları kadar güzel Karadeniz yaylaları var. Toplamda 440 tane yaylasıyla Karadeniz’in en fazla yaylası olan ili Gümüşhane’dir. Sizlere oraları gezdireceğiz. Merkezde Süleymaniye mahallemizi göreceksiniz. Bir hoşgörü kültürünün en çok olduğu yerlerden birisi de Gümüşhane’dir. Yaklaşık 100 yıl öncesinde Gümüşhane ili Süleymaniye’de kuruluydu. Gayri Müslimlerle Müslümanların yüzyıllar boyu barış içerisinde yaşadığı bir yer Süleymaniye” ifadelerini kullandı.

“Vadinin Altı Altın Kaynıyor”

Gümüşhane’nin bir madenci şehri olduğunu anlatan Vali Memiş, “Bu görmüş olduğunuz vadinin altı altın kaynıyor. Gümüşhane denmesinin nedeni de Osmanlı dönenimde Gümüş basılan darphanelerin olduğu bir kent olması. Roma imparatorluğundan beri 1000 bu vadide altın madeni çıkarılıyor. Bunları da vaktiniz olursa gezme şansı bulabilirsiniz. Programdaki doğal güzellikleri beraber gezeceğiz. Limni ye gideceğiz. Karaca Mağarası, Tomara Şelalesine gideceğiz. Limni gölü muhteşem bir yer. Çok seveceksiniz. Karaca Mağarası dünyanın en sarkıt dikit itibariyle en zengin mağaralarından biri” dedi.

“Yol Yapmayı Sürdürüyoruz”

Bingöl’de olduğu gibi Gümüşhane’de de yol yapımına önem verdiklerini belirten Memiş, “Kavaklı yolunu nasıl yaptık hatırlıyorsunuz. Yukarıdan teröristler taciz ateşi açıyor, biz aşağıdan yol yapıyoruz. Servi’ye kadar nasıl yol yaptıysak burada da aynı şekilde bütün yoları izleri yapmaya gayret ediyoruz. Standartları çok yüksek yollar tabi” diye konuştu.

“Gümüşhane’de Bingöl’e Gidecek”

İlerleyen günlerde Gümüşhane’nin de Bingöl’e gideceğini aktaran Vali Memiş, “Kısa bir süre içerisinde bizde Bingöl’ü ziyaret edeceğiz. Gümüşhane ve Bingöl arasında çok güzel bir köprü olacağına inanıyorum. İnsanların karakterini biliyorum. İnsanların doğasını biliyorum. İnsanların doğasını tanıdığım için çok hayırlı bir paylaşım olacak inşallah. Maksadımız burada sizleri mümkün olduğu kadar iyi şartlarda ağırlamak” ifadelerini kullandı

“Bu ülke hepimizin”

Vali Okay Memiş sözlerini, “ Bu ülke hepimizin. Bu ülke 81 vilayetiyle bölünmez bir bütün. Bu bölünmez bütünlük için büyük mücadele veriyoruz. Bu mücadeleyi verirken de şehitler veriyoruz. Ben bu vesile ile vatanın bölünmez bütünlüğü için şahadet mertebesine erişen bütün şehitlerimize, 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. İnşallah güzel vakit geçirirsiniz. Bende birçok aşamasında sizlere eşlik etmeye gayret edeceğim. Dostlarımızla biraz hasbihal etme şansını bulacağız. Tekrardan hepinize hoş geldiniz, başımız gözümüz üstüne diyorum” sözleri ile tamamladı.

“Bingöl Valisi de Gelecek”

Konuşmasının ardından Bingöl Valisi Ali Mantı ile telefonda görüşen Vali Memiş, heyetin sağ salim geldiğini ifade ederek kendilerini de Gümüşhane’de beklediklerini ifade etti. Bingöl Valisi Ali Mantı’da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel  Eroğlu’nun illerini ziyaret ettiğini o nedenle ilk günkü etkinliklere katılamadığını kaydederek, bakanın Bingöl’den ayrılmasının ardından Gümüşhane’ye geleceğini söyledi.

Program kapsamında Bingöl heyeti Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yerlerini gezecek, Valilik başta olmak üzere çeşitli kurumları ziyaret edecek ve Cuma günü sabah saatlerinde şehirden ayrılacak.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 03:35
Güneş 05:13
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:25
Yatsı 20:57