banner333

banner309

Toplantıda 25 Karar Alındı

Gümüşhane İl Genel Meclisi, 5 gün süren Nisan ayı toplantılarını tamamladı. Toplantılarda 25 teklif görüşülerek karara bağlandı.

Gümüşhane 09.04.2015, 08:47 09.04.2015, 08:49
Toplantıda 25 Karar Alındı
banner400
Cumhuriyet Caddesinde bulunan Meclis binasında İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıların son gününde çeşitli imar planları ile Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan taşınmazın Milli Eğitim Müdürlüğü adına anaokulu yapılmak üzere tahsis edilmesi konuları görüşüldü.

BAĞLARBAŞINA ANAOKULU YAPILACAK

İmar planı tekliflerinin İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen toplantıda Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan taşınmazın Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisiyle ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, eski TEDAŞ yerleşkesi içerisinde ki arsanın 2 bin 100 metrelik kısmının talep edildiğini söyledi. Gümüşhane Üniversitesi ve TOKİ konutlarıyla birlikte Bağlarbaşı Mahallesinde nüfusun hızlı bir şekilde arttığını dile getiren Akdoğan, Milli Eğitim Müdürlüğünün bu alanda anaokulu yapmak için tahsis talebinde bulunduğunu ve takdirin İl Genel Meclisinde olduğunu kaydetti.

Anaokulu’nun Bağlarbaşı Mahallesi için en elzem yatırımlardan birisi olacağını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar ise eğitim yatırımlarına koşulsuz destek verdiklerini söyledi. Gündem maddesi İmar ve Bayındırlık ile Eğitim, Kültür, Spor ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edildi.

“İMAM HATİP’TEN ALTINPARK KONUTLARINA GİDEN YOL KARANLIK VE TEHLİKELİ”

Toplantının sonunda gündem dışı söz alan İl Genel Meclisi üyesi Zülfikar Bal ise Oltanbey Mahallesinde yeni yapılan İmam Hatip Lisesi ile hemen arkasında bulunan Altınpark Konutları arasındaki yolun nahoş durumunu Meclis üyeleriyle paylaşarak bu soruna çözüm bulunmasını istedi.

Anılan yolda aydınlatma olmaması nedeniyle yaklaşık 120 konutun bulunduğu alana ulaşımın akşam saatlerinde tehlikeli olduğunu, bu yolla ilgili sürekli nahoş olaylar olduğuna dair şikayetlerin kendilerine ulaştığını kaydeden Bal, yolda aydınlatma yapılmasını, sürekli asayiş yönünden denetim yapılmasını ve vatandaşların huzursuzluğunun giderilmesi noktasında yetkilileri göreve davet etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48