banner333

banner309

Prof. Dr. VATANDAŞ, GÜ Rektörlüğü için adaylığını açıkladı

Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, 26 Temmuz 2016 Salı günü yapılacak olan Gümüşhane Üniversitesi rektörlük seçiminde aday olduğunu açıkladı.

Gümüşhane 15.07.2016, 08:59 15.07.2016, 09:25
Prof. Dr. VATANDAŞ, GÜ Rektörlüğü için adaylığını açıkladı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, 26 Temmuz 2016 Salı günü yapılacak olan Gümüşhane Üniversitesi rektörlük seçiminde aday olduğunu açıkladı.

Yerleşim şartlarının son derece zor olduğu bir lokasyonda fiziksel mekanlarını, eğitim-öğretim alt yapısını, teknik donanımını bütünüyle tamamlama noktasına gelmiş bir üniversitenin inşa sürecinde bizzat bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Prof. Dr. VATANDAŞ, “Geride bıraktığımız 8 yıl içerisinde Türkiye’de örnek alınan bir üniversiteyi hayata geçiren ekibin içinde yer almanın mutluluğunu yaşıyorum. Bunu, yönetimiyle, akademik kadrosuyla, idari personeliyle, güvenlik görevlisi ve hizmetlisiyle birlikte başardık. Bu inşa sürecinde herkesin payı var. Kampüsün “tozunu-toprağını” birlikte soluduk ve bugün kendisiyle birlikte kurulanların yanı sıra kendisinden daha önce kurulmuş birçok üniversiteyi de geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte bu gururumuzu daha yukarılara taşıyabilmemiz için eğitim-öğretim alt yapısını tamamlanmış bir üniversitenin niteliğini önceleyen bir anlayışla rektör adayı oldum” dedi.

Huzur ve güvenin devamı için adayım

Akademisyenliğin bir hayat tarzı, bunun önemli unsurunun da huzur ve güven olduğunu belirten Prof. Dr. VATANDAŞ, “Üniversitenin çalışma ortamında huzur ve güven yoksa; akademik ve idari personelle yönetim arasında aşılmaz duvarlar varsa; yönetim, personelin sorunlarına ve ihtiyaçlarına duyarsızsa; kişiler haklarını elde etmekte zorlanıyor veya keyfi uygulamalarla mağdur ediliyorlarsa; fiziksel yapıya, teknik donanıma, altyapı hizmetlerine ilişkin vadedilen projelerin gerçekleşip gerçekleşmemesi kişiler açısından kayda değer bir önem ifade etmeyecektir. Üniversite personeli üniversiteye gelirken ayakları geri geri gidiyorsa, üniversitenin fiziksel gelişmesinin veya nicelik olarak büyümesinin bir kıymeti olmayacak ve böylesi durumda orası bir üniversite değil, bir bina yığınından başka bir anlam ifade etmeyecektir.  Bu sebeple önceliğim, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada huzur ve güvendir. Yarının bugünden daha huzurlu ve güvenli olması için ne yapılması gerekiyorsa o yapılacaktır. Geride bıraktığımız sekiz yıllık başarı hikâyemiz ise üniversitemizdeki huzur ve güvenin önemli bir göstergesidir. En önemli avantajım kurumu yakından tanımamdır. Beş yıldır Gümüşhane Üniversitesinin “tozunu ve toprağını yutan”, Gümüşhane’de yaşayan, tüm mesaisini Gümüşhane’de geçirmiş birisiyim. Gümüşhane Üniversitenin, Gümüşhane’nin ve bölgenin bütün şartlarını, işlerini, problemlerini bilen içeriden birisi olarak huzur, güven ve başarının devamı için aday oldum” şeklinde konuştu.

İlkelerimiz bize her zaman rehber olacak

Gümüşhane Üniversitesinin gelecekteki dört yıllık yönetim sürecinde birçok projeyi hayata geçireceğini, mevcut eksikleri tamamlayacağını, fakat özellikle niteliğiyle Türkiye’de kendisinden söz ettiren bir üniversite inşa işini kesintisiz sürdüreceğini dile getiren Prof. Dr. Vatandaş sözlerine şöyle devam etti: “Rektörlük seçim çalışmalarımızı yürüttüğümüz şu günlerde gerçekleştireceğimiz birçok projeyi üniversitemiz camiasıyla sohbetlerimizde, çeşitli yayınlarımızla paylaşıyoruz. Elbette çok sayıda projemizi bastırdığımız materyallerimizde dile getirdik. Ancak burada özellikle üzerinde durmak istediğim şey, önümüzdeki dönem üniversite yönetiminde ve projelerimizin hayata geçirilmesinde rehber edindiğimiz ilkelerimizdir. Rektör seçildiğimizde ortak aklı esas alan; evrensel akademik ilke ve doğruları rehber edinen; geleneği olan; gelişen ve geliştiren; mensupları, hemşerileri, ülkesi ve insanlık için bilgi, değer ve sosyal fayda üreten; bilim dünyasında saygınlığıyla ve başarılarıyla isminden söz ettiren; şehrin ana dinamikleriyle “nitelikli” işbirlikleri kuran; öğrencilerine özgüven, personeline aidiyet duygusu aşılayan; ülke sorunlarına yabancı olmayan, bunlara bilimin ve deneyimlerin ışığında çözümler üreten; kentle birlikte yaşayan ve kentin köklü değerlerini yaşatan ve dedikodu değil, bilgi üretilen bir üniversite anlayışıyla Gümüşhane Üniversitesini birlikte geleceğe taşıyacağız.”

 

PROF. DR. CELALETTİN VATANDAŞ KİMDİR?

AKADEMİK TECRÜBE

·         Sosyoloji profesörüdür.

·         İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu.

·         Yüksek Lisans ve Doktorasını Sosyoloji alanında yaptı.

·         Daha çok İslam düşüncesi ve tarihi, modernite, kimlik, zihniyet, kültür, bilim felsefesi, yakın dönem Türkiye tarihi alanlarında çalışmalar yaptı.

·         Yayımlanmış ve birçoğu 10 ve üzeri baskı yapmış 29 kitabın yazarıdır.

·         Hz Muhammed’in Hayatı ve İslam Daveti, Vahiyden Kültüre, Cumhuriyetin Tarihi isimli kitapları 100.000’in üzerinde satış yapmış ve halâ ilgili yayınevinin “çok satan” listesinde yer almaya devam etmektedir.

·         Cumhuriyetin Tarihi isimli kitabı ilk yayımlandığı 2005 yılından bu yana Siyaset Akademilerinde kaynak kitap olarak okutulmaktadır.

·         Hz Muhammed’in Hayatı isimli kitabı İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Konya, Malatya, Ordu, Samsun, Trabzon, Afyonkarahisar STK’ları, Milli Eğitim Müdürlükleri veya Müftülükleri tarafından kitlelere tavsiye edilmiş veya büyük miktarlarda alınarak ilgililere dağıtılmıştır.

·         Yayımlanma aşamasına gelmiş olmakla birlikte “dinlenmeye” aldığı 5 ayrı kitabı daha vardır.

·         Gerçek sayısını hatırlayamadığı, 300 civarında olduğunu tahmin ettiği, ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış çok sayıda makalenin yazarıdır.

·         Özellikle Yüksek Lisans ve Doktora tezlerinde çalışmalarına çok sayıda atıf yapılmıştır. Tespit edebildiği kadarıyla sadece 2015 yılı atıf sayısı 100 civarındadır.

·         Ulusal ve uluslararası düzeyde 12 projenin yürütücülüğünü yapmıştır.

·         Ülke düzeyinde resmi anlamda uygulanan “Çokkültürlülük” politikaları ile ilgili olarak Kanada’da araştırmalar yaptı ve araştırmalarını kitaplaştırdı.

·         Almanya’da ikamet eden Türklerin “Aile Yapıları ve Problemleri” ile ilgili araştırmalar yaptı, konu kapsamında Türklere ait STK’larda danışmanlık hizmetleri verdi.

·         Uluslararası kongrelerde 20’yi aşkın sayıda olmak üzere “çağrılı konuşmacı” olarak görev aldı.

·         Yurtdışında ve Türkiye’nin hemen hemen tüm illerinde ve birçok ilçesinde olmak üzere (yaklaşık 500 civarında) İslam, din, sosyal bilimler, bilim felsefesi, tarih, sosyoloji konularında konferans ve seminer verdi, panele katıldı.

·         TRT Radyo-1’de bir yıl süreyle (52 hafta) haftalık psikolojik ve sosyal konuları içeren “Hayatın İçinden” başlıklı programı hazırladı ve sundu (2012 yılı).

·         15 civarında akademik derginin “bilim kurulu” üyesidir.

·         25 civarında olmak üzere Yüksek Lisans ve Doktora tez danışmanlığı, 50 civarında olmak üzere doçent jürisi üyeliği yapmıştır.

 


İDARİ TECRÜBE


·         Uzun yıllar Bölüm Başkan Yardımcılığı veya Anabilim Dalı Başkanlığı (Afyonkocatepe Üniversitesi- Sosyoloji Bölümü), Bölüm Başkanlığı (KTÜ-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri), Kurucu Bölüm Başkanlığı (KTÜ-Sosyoloji), Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, Üniversite Senato Temsilciliği (Gümüşhane), İl İstihdam Kurulu üyeliği (Trabzon), Şiddeti Önleme Kurulu üyeliği (Afyonkarahisar), Kurum İdare Kurulu Başkanlığı, Akademik Yükselme ve Atama Kriterleri Komisyonu Başkanlığı, Sürekli Eğitim Merkezi Başkanlığı, Ceza Son Soruşturma Kurulu Başkanlığı, Hizmetiçi Eğitim Kurulu Başkanlığı (Gümüşhane)…  gibi bir çok idari görev yaptı.

·         2011 yılından bu yana Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi DEKANLIĞI görevini yürütmektedir.

·         2014 yılından bu yana Gümüşhane Üniversitesi

REKTÖR YARDIMCILIĞI görevini yürütmektedir.

·         2009 yılından bu yana çok sayıda ulusal ve uluslararası araştırmayı başarılı şekilde yürütmüş SOSYAL VE EKONOMİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (SEKAM) genel koordinatörüdür.

·         CEZAEVİ İZLEME KURULU üyesidir.

·         YÖK-ÜNİVERSİTELERARASI KURUL üyesidir.

·         Kültür politikalarının şekillenmesinde Türkiye’nin en üst kuruluşlarından birisi olan ATATÜRK YÜKSEK KURUMU (Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu) YÖNETİM KURULU üyesidir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48