banner333

banner309

Kardeş şehirler projesi devam ediyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Gümüşhane’ye gelen Bingöl heyeti keyifli anlar yaşadı.

Gümüşhane 18.08.2017, 12:00 18.08.2017, 12:11
Kardeş şehirler projesi devam ediyor
banner400

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Kardeş Şehirler Projesi’ kapsamında Gümüşhane’ye gelen Bingöl heyeti keyifli anlar yaşadı.

Proje kapsamında kent merkezinden Zafer Meydanı'na kadar kardeşlik yürüyüşü düzenlenirken, yürüyüşün sonunda 15 Temmuz Zafer Meydanında Bingöl ve Gümüşhane halk oyunları ekipleri tarafından gösteri sunuldu. Halkoyunları gösterisini ardından misafir heyet üyeleri dünyaca ünlü Karaca Mağarası'nı ve Limni Gölü Tabiat Parkı'nı gezdi. 

Limni gölünde Bingöl heyeti yağmurlu havaya aldırmadan davul-zurna eşliğinde oyunlar oynadı.

Akşam saatindeki etkinliklerde ise Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Bingöl Valisi Ali Mantı'yı davul zurna eşliğinde kent girişinde karşıladı. Vali Memiş ve Mantı, halk oyunları ekibiyle davul zurna eşliğinde birlikte halay çekti.

Halk oyunları gösterisinin ardından Gümüşhane'nin kültürel gelenekleri arasında yer alan, şiir ve türkülerin okunduğu "Herfene gecesi" düzenlendi. Etkinlikte iki kentin türküleri ve şiirleri okundu.


Programda konuşan Bingöl Valisi Ali Mantı, sıcak karşılamalarından dolayı Gümüşhane Valisi Okay Memiş'e teşekkür ederek iki kent arasındaki birlikteliğin artarak devam etmesi temennisinde bulundu ve “Aramızda dayanışma kardeşlik ve ekonomik ilişkiler gelişir ve pekişir. Her temas iz bırakır, hiçbir temas boşuna değildir. İnşallah bu temaslarımız şehirlerimiz arasında güzel ilişkiler doğuracak. Allah ülkemize birlik ve dirlik versin. Kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirsin. Bir ve beraber olursak bu ülkeyi hiç kimse yıkamaz. Bizde bu vesile ile birliğimiz ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz” dedi.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş ise Bingöllü misafirleri Gümüşhane'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek gönül köprüsünün tezahürü olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun önderliğinde iller arasında gönül köprüsü projesi geliştirildiğini hatırlatarak, “Bingöl havaalanına kavuştu. İnşallah Gümüşhane'de kendi havalimanına kavuşuyor. Yatırımlardan yavaş yavaş pay alan gelişmekte olan illeriz. Bu gönül köprüsü inşallah 2 vilayeti, yöneticileri ve sivil insanları birbirine daha çok kaynaştırır. Bu ülke 81 vilayetiyle bölünmez bir bütün. Bu bütünlük için mücadele ediyoruz. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü Ahmet Kürekçi ise Trabzon-Mardin ile başlayan etkinliklerin Gümüşhane-Bingöl ile devam ettiğini bildirdi. Dostluk köprüsünün amacının illerin birbirini tanıması, kültürel faaliyetlerde bulunması, tarihi mekanlarda gezilmesi olduğuna işaret eden Külekçi, "Bu amacımıza ulaşmış oluyoruz. Kardeşliğimiz pekişiyor. Ülkemizin hassas döneminde 80 milyon insanın teröre karşı birlikte ve beraber olduğunu bu proje ile birlikte daha da sağlamlaştırıyoruz. Gelen heyetteki herkesin duygusu aynı. Aynı coğrafyada yaşıyoruz. Aynı tavanın balıklarıyız ve birbirimize daha çok kenetlenmemiz gerektiğini söylüyoruz. Bu noktada her iki ilin birbirine yapacağı ziyaretlerle kardeşliğimiz çok daha güzel bir noktaya gelecek” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48