banner333

banner309

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri Zigana'da.

Gümüşhane’nin Torul İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve Doğu Karadeniz’in en önemli kış turizm merkezi durumundaki Zigana Dağı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)öğrencilerinin akınına uğruyor.

Gümüşhane 23.01.2017, 19:15
Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri Zigana'da.
banner400

Gümüşhane’nin Torul İlçesi sınırları içerisinde bulunan ve Doğu Karadeniz’in en önemli kış turizm merkezi durumundaki Zigana Dağı, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)öğrencilerinin akınına uğruyor.

Her yıl sürdürdükleri kış eğitimi için Zigana Dağı’nı tercih eden Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü(KTÜDAKS) üyesi 45 sporcu toplam 4 gün boyunca Zigana Dağında kamp kurdu.

Kulüp ile ilgili Gümüşkoza’ya açıklamalarda bulunan KTÜDAKS Başkanı Berkay Han, her yıl tekrarlanan etkinlikler ile üyelerine dağcılık ve kış sporları temel eğitimini verdiklerini, bu eğitimleri tamamlayan kursiyerler ile birlikte yurt içi-yurt dışı olmak üzere yılda 20’yi aşkın zirve tırmanışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her yıl Yeni Üyelerimiz İle Zigana’yı Şenlendiriyoruz

Kulüplerinin bir öğrenci kulübü olduğunu dile getiren Han, “Doğal olarak kulübümüz genel anlamda KTÜ öğrencilerinden oluşuyor. Her yıl alt gruplar için Temel Kış Kampçılığı eğitimini, üst gruplarımız içinde karda emniyet sistemleri, arama kurtarma ve çığ bilgisi gibi eğitimlerin tamamını burada veriyoruz. Her sene yeni üyeler ile birlikte programımız dâhilinde birkaç kez Zigana’yı şenlendiriyoruz” dedi.

KTÜDAKS Kurumsal Hafızası Olan Bir Kulüp

Diğer üniversitelere ve öğrenci kulüplerine göre KTÜ’de dağcılık sporuna ilgi çok yüksek olduğunu dile getiren Han, “Öğrenci yapısından ziyade kulübümüzün yapısı ile ilgili olarak bu spora olan ilgi de artmış durumda. Kulübümüz kültürü olan bir kulüp. 1990 yılında kurulmuş 26 yıllık geçmişi olan bir kulübüz. Kulübümüzün kurucusu şu anda Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar. Bu disiplinle geldiği için de her üye bilgi aktarımını kendisinden sonra gelene aktarıyor. Dolayısı ile gelen öğrenci de daha istekli oluyor. Kurumsal hafızanın canlı olması nedeniyle, tecrübe aktarımı devam ediyor, ilgide o oranda yüksek oluyor” ifadelerini kullandı.

Zigana Bulunmaz Bir Nimet

Zigana’nın; yakınlığı ve coğrafi özellikleri ile bulunmaz bir nimet olduğunun altını çizen Han, “Zigana, Karadeniz ve Doğu Anadolu arasında geçiş noktası olduğu için; rüzgârı, çetin koşulları, soğuğu ve sağladığı imkânlardan dolayı diğer UMKE, AFAD, Dağcılık Kulüpleri ve Federasyon gibi kurumlar tarafından da eğitim yeri olarak kullanılıyor. Yapacağımız her türlü faaliyetin simülasyonunu, pratiğini ve uygulamasını burada çok rahat bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Gümüşkayak tesisleri bu konuda her türlü imkânı da sağlıyor. Bizlerin her durumda yanımızda oluyorlar” dedi.

Zigana Bir Tutku

KTÜDAKS Başkan Yardımcısı Mustafa Ateş ise yapılan eğitim ile ilgili bilgiler vererek; “ 45 kişilik bir ekiple birlikte Zigana dağında eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Dağcılık eğitiminin zorlu ve disiplin gerektiren bir spor olduğunu göstermek amacıyla; 4 eğitmen, 6 eğitmen yardımcısı ve 35 kursiyerimi ile birlikte Zigana’ya geldik. Zigana coğrafi özellikleri ile eğitim için biçilmiş kaftan. Doğal güzellikleri bakımından olsun, zorlu koşulları açısından olsun çok önemli bir merkez. Bizde KTÜ Dağcılık ve kış sporları kulübü olarak her yıl olduğu gibi yine Zigana’yı tercih ettik. Pazartesi günü geldik. Hafta boyunca eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Toplam 4 günlük bir eğitim programı ile bu dönemki Zigana eğitim programını tamamladık. Bundan sonra teorik eğitimlerimiz devam edecek. Kulüp olarak Zigana’ya veda ediyoruz ancak Zigana bir tutku ve bu tutkunun esirleri olan bizler, bireysel olarak yine buralardayız” diye konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48