banner333

banner309

Güzeller’de Satışlar Başladı

Gümüşhane’nin kent merkezine bağlı Özcan (Güzeller) Mahallesindeki tapu sorununun çözüme kavuşturulmasında ikinci aşamaya geçildi.

Gümüşhane 11.03.2018, 09:00 11.03.2018, 01:30
Güzeller’de Satışlar Başladı
banner400

Gümüşhane’nin kent merkezine bağlı Özcan (Güzeller) Mahallesindeki tapu sorununun çözüme kavuşturulmasında ikinci aşamaya geçildi. Fiyatlar belirlenerek satışlara başlandı.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında söz konusu mahalle ile ilgili olarak Gümüşhane Defterdarlığı ile Gümüşhane Belediyesi arasında sözleşme imzalanarak mahallede bulunan 58 parçadaki toplam 20 bin metrekarelik hazine taşınmazı, bedelsiz olarak Gümüşhane Belediyesi’ne devredilmişti.

Sözleşmenin imzalanmasının ardından zaman kaybetmeden komisyon kurulduğunu kaydeden Başkan Çimen; Güzeller caddesinde 110 lira, Şehit Murat Doğan Sokak da 108 lira ve Kale Deresi mevkiinde ise 173 lira birim fiyat belirlendiğini söyledi.

“Parasını Yatıran Tapusunu Alacak”

Belirlenen fiyatlar üzerinden hak sahiplerinin rahatlıkla kendi arazilerine tapu alabileceğini dile getiren Başkan Çimen, “Gelecek hafta içerisinde tebligatlar yapılacak. Vatandaşlarımız belirlenen fiyatlar üzerinden ödemesini yaparak tapularını almış olacak. İhale gibi herhangi bir yola başvurulmayacak. Vatandaş parasını yatırıp tapusunu alacak” dedi.

 “Yalnızca Arazinin Parası Ödenecek”

Yeni yasaya göre yalnızca arsa bedelinin alınacağına dikkat çeken Başkan Çimen, “Daha önce vatandaşımız hem parselin hem de üzerindeki binanın parasını ödemek zorunda kalıyordu. Yapmış olduğumuz çalışma sonucunda vatandaşlarımız şuan yalnızca komisyonumuzun belirlediği fiyatlarla kendi parselini satın alabilecek. Ödenen paranın yüzde 30’u belediyemize, yüzde 70’i ise hazineye aktarılacak. Hak sahiplerimiz 5 yıl vadeli ödeme kolaylıkları ile kolayca arazilerine tapu çıkartabilecek” diye konuştu.

“Diğer Hak Sahipleri İçin Çalışıyoruz”

Yerel seçimler öncesi verilen sözlerin bir bir yerine getirildiğini, bu çalışmanın da o sözlerden biri olduğunu vurgulayan Başkan Çimen, “Güzeller Mahallemiz ile başladık. Hazine ve Maliye bakanlığımıza yazılarımızı yazdık. İnönü Mahallemizde, Karaer Mahallemizde ve diğer mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız yıllardır bu konuda mağdur durumdaydı. Onların da sorunlarını bu yöntemle çözmek istiyoruz. İşgalci durumundaki vatandaşlarımız tapularına kavuşturmak gayretindeyiz” ifadelerini kullandı.

“Bir Tane Bile Gecekonduya İzin Vermedim”

Gümüşhane genelindeki tapusuz arazilerin yüzde 30 hazine işgalcisi, yüzde 40 belediye işgalcisi olduğunu dile getiren Başkan Çimen, “Yılların birikimi olan bir sorundu. Bu sorunu gündemden kaldırmak niyetindeyiz. Gümüşhane’de kaçak yapılaşmayı sonlandıracağız. Dört yıllık görev sürem boyunca bir tane bile gecekonduya izin vermedim” şeklinde konuştu.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48