banner333

banner309

Gümüşhane’de Yem Bitkileri Ekiliş Alanları Artıyor

Gümüşhane İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında yem bitkileri yetiştiriciliğini teşvik etmek amacı ile önceki yıllarda olduğu gibi, 2016 yılında da İl Özel İdaresi destekli yonca, korunga ve silajlık mısır tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Gümüşhane 19.04.2016, 09:13 22.04.2016, 09:37
Gümüşhane’de Yem Bitkileri Ekiliş Alanları Artıyor
banner400

Kelkit Kaymakamlık bina önünde yapılan tohum dağıtım törenine Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Çikrıkçi, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Bahadır Nasuhbeyoğlu, Genel Meclisi üyeleri, Şube Müdürleri, Daire amirleri ve Çiftçiler katıldı.

Tohum dağıtım töreninde konuşan Edip Birşen, amacımız İlimizde yapılan hayvancılığın karlılık düzeyini artırılması amacıyla İl Müdürlüğü olarak yem bitkisi üretimini önemsediklerini belirterek, kaba yem olarak tanımlanan yem bitkilerinin en ucuz besin kaynağı olduğunu, üreticilerimizin kaba yem ihtiyacını karşılamak, mera alanları üzerindeki otlatma baskını azaltmak, kaliteli ve ucuz yem üretmek amacıyla korunga, yonca, silajlık mısır tohumu dağıtıyoruz. Hayvancılığın en önemli girdilerinden olan kaba yem yapılan araştırmalarda hayvanların kaliteli yem bitkileri ile beslenmesi durumunda verimlerinin en az iki kat artırılabildiğinin tespit edildiğinin altını çizen Edip Birşen, Hayvancılıkla uğraşan işletmelerin, hayvan beslemede kullanacakları kaba yemleri kendi işletmelerinde üretmeleri, kârlı bir yetiştiricilik için esastır dedi.

Projelerin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından finanse edildiğini söyleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Edip Birşen, Kelkit ilçesinde çiftçilerin kullanımına sunulan 6 ton korunga, 4 ton yonca,  257 torba silajlık mısır tohumunun ekim şartları taşıyan çiftçilere tahsis edildiğini belirten Birşen,  bu projeler ile Kelkit ilçemizde 188 çiftçimiz toplamda 3 bin 580 dekar alanda ekim gerçekleştirilmiş olacaktır” dedi.

Yine proje kapsamında Şiran İlçesinde 98 çiftçiye bin 700 dekar alanda ekim yapmak üzere 4 ton korunga, 2 ton yonca 100 torba silajlık mısır, Köse ilçesinde 51 çiftçiye bin 280 dekar alanda ekim yapmak üzere 4 ton korunga, 3 ton yonca ve 35 torba silajlık mısır ve Merkez köylerimizde ise 24 çiftçiye 440 dekar alanda ekim yapmak üzere 1 ton korunga, 1 ton yonca olmak üzere toplamda, 361 çiftçimize 7 bin dekar alanda ekim yapmak üzere 15 ton korunga, 10 ton yonca, 392 torba silajlık mısır ve 116 torba organik silajlık mısır tohumu dağıtımını yapacaklarını söyledi.

Birşen, Gümüşhane tarımına verdiği desteklerinden dolayı Sayın  Valimize teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Genel Meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ederim.  Tarıma verilen destekler ile tarımsal hasılamız her gecen yıl artmaktadır. Çiftçilerimize doğrudan yapılan destekler ile üretimimiz artmıştır. Geçen yıl sayın valimizin verdiği destekler bu yılda devam etmektedir. Çiftçilerimiz yapılan bu desteklerden son derece memnun olduklarını söylemişlerdir dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49