banner333

banner309

Ali Saraç: İnsan Sağlığı Bu Kadar Ucuz Mu?

Ali Saraç: İnsan Sağlığı Bu Kadar Ucuz Mu? Kanser Neden Hızla Yayılıyor?

Gümüşhane 15.04.2014, 09:02 15.04.2014, 09:08
Ali Saraç: İnsan Sağlığı Bu Kadar Ucuz Mu?
banner400
 Ülkemizde hasta sayısının günden güne artmasının, hastanelerin dolup taşmasının, ani ölümlerin ve kanser vakalarının yüzde 40’lara çıkmasının nedenlerini merak ettiğinizi biliyorum. Peki; bunu bilen yetkililer neden önlem almıyorlar dersiniz. Çünkü; Önlem almayanlar, görevlerini yapmayanlar, işlenen cinayetlere ortak olanlardır. Nasıl mı?
 
Genetiği değiştirilmiş tohumların ABD ve İsrail’den alınması, nişasta bazlı şeker üretimine devletin bilerek izin vermesi, sizleri şaşırtmasın. Çünkü bunun arkasında rant kavgası vardır.
1- Amerika’dan genetiği ile oynanmış ithal mısırın getirilmesi, mısır şurubunun tatlandırıcı olarak dondurmaya, bisküviye çikolataya, meşrubatlara kadar, hemen hemen her üründe nişasta bazlı şeker olarak kullanılması,

2- Yine İsrail’den ithal edilen genetiği değiştirilmiş soyanın et ve et mamullerin de,  bebek mamullerinde bu şekerin kullanılması bütün hastalıkları tetiklemektedir.
        

Fruktozlu şeker üretimini  neden Türkiye’ye ABD dayatmıştır.? Prof. Dr. Tayfun ÖZKAYA, bu konuda: “Mısır şurubu ABD şirketlerine çok kar bırakıyor. Onun için Türkiye’de ki şeker fabrikaları mutlaka özelleştirilmesi gerekir. Amerika üretim açığını tabiî ki mısır şurubu ile kapatacaktır.” Diyor. Niçin şeker fabrikalarının Amerika’ya satıldığı anladınız mı? Tatlandırıcı olarak kullanılan mısır şurubunun insanımızın sağlığını tehdit etmektedir. Türkiye’de mısır ekilmeyerek, mısır ithalatı ile kimlerin çocuklarının zenginleştiğini halkımız zaten bilmektedir.
 

ABD başkanı, Türkiye’den fruktozlu şeker üretimini talep etmiştir.Ülker grubunun da ortak olduğu Cargil  firmasının fruktozlu şeker üretimi için istemde bulunmuş, bununla ilgili yasa çıkarılmış, Yargı,”İnsan sağlığına zararlı nişastalı şeker ve mısır şurubunun Türkiye’de üretiminin durdurulmasına karar vermiştir.” Yasalar üzerine yasalar çıkarılarak bu konu yasalaştırıldı. Halen üretime devam edilmektedir.
 

ABD, kendi ülkesinde bu üretimi %2 ile sınırlamıştır. Türkiye’de ise önce yasa ile %10’a, daha sonra Bakanlar kurulu kararı ile %15’e çıkarılmıştır. Avrupa ise, tatlandırıcı olarak üretilen nişasta bazlı şekerin kanser hastalıklarını tetiklediği ve çeşitli hastalıklara sebebiyet verdiği içinYASAKLAMIŞTIR:


Amerika fruktozlu şeker üretimini %2 lere düşürürken,Avrupa tamamen yasaklarken, Türkiye’de neden önce %10’a, daha sonra %15’lere çıkarılmıştır? Acaba insan sağlığı bu kadar ucuz mu?
 

HANGİ HASTALIKLARA SEBEP OLUYOR?

Metebolizma ve beslenme uzmanı Prof. Dr.Ahmet Aydın
, nişasta bazlı şekerin, Kanserlerin %40 artışına sebep olduğunu. Ayrıca; Kalp damar hastalıkları, böbrek taşları, hipertansiyon, felç,ülser, kemik erimesi, astım, romatizma, kronik halsizlik ve yorgunluk, obazite, karaciğer yağlanması gibi hastalıklarına sebep olduğunu belirtmektedir.

Prof. Dr. Tayfun Özkaya ise,
” mısır şurubunun Amerikan şirketlerine çok kar bıraktığı için Türkiye’de şeker fabrikalarının satıldığını” belirtmektedir.
 

Şimdi,
Türkiye’de ve Gümüşhane’de hasta sayısı artmadı mı? Hastaneler günden güne dolup taşmıyor mu? Onlarca hastaları dolmuşlar her gün Trabzon’a götürüp getirmiyor mu? Bu gidişle,  hastane sayısını beşe ona çıkarsanız ne değişecek? Sorun çözülecek mi? Hayır. Onlarda bir gün yetersiz kalacak. Ölümler hızlı çoğalmaya devam edecektir. 


ÖĞLE İSE ÇÖZÜM NEDİR?

Avrupa’nın yaptığı gibi, üretilen nişasta bazlı şekerin ve mısır şurubunun kanser hastalıklarını tetiklediği için üretimini yasaklamaktır. Nişasta bazlı ürünleri boykot etmektir.  Kanserden değil, Türkiye’de mısır şurubu ve nişasta bazlı şeker üretimini yapan  ve sağlığınızla oynayanlardan korkun!!!

Ali SARAÇ(Eğitimci)

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49