banner333

banner309

41. Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı

41. Turizm Haftası, Gümüşhane 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Gümüşhane 25.04.2017, 08:25
41. Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı
banner400

Kutlama programı kapsamında ilk olarak, Gümüşhane Belediyesi önünden 15 Temmuz Zafer Meydanı’na mehter takımı eşliğinde, Gümüşhane Valimiz Sayın Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Faruk Akıncı, Özkürtün Belediye Başkanı Aynur Zorlu Kaya, GTSO Başkanı İsmail Akçay, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, turizm sektöründe faaliyet gösteren işadamları ve öğrencilerin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşün ardından Sayın Valimiz ve Belediye Başkanı Ercan Çimen, 15 Temmuz Zafer Meydanı girişinde turizm ateşini yakarak kutlama programını başlattılar.

15 Temmuz Zafer Meydanı’nda mehter gösterisi, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ve Belediye Başkanı Ercan Çimen’in selamlama konuşmalarının ardından yaptığı konuşmada, Gümüşhane’nin çok önemli bir turizm potansiyeli olduğuna dikkat çeken Sayın Valimiz, bu potansiyelin en iyi tezahürünün şimdilik Karaca Mağarası’nda görüldüğünü ifade ederek, “Karaca Mağarası Türkiye ve dünya çapında sarkıt ve dikitleri olan, tanıtımını daha da iyi yapmamız gereken bir yer. Yıllık 100 bin turisti ağırlayan Karaca Mağarası’nda en az 250 bin turist ağırlamayı hedefliyoruz ve bu amaçla otoban standardında bir yol yaptık. Yine bizim için en değerli güzergahlardan bir tanesi de şehrin turizm kapısı olan Zigana. Zigana sadece Gümüşhane’nin değil Trabzon ve Doğu Karadeniz’in de ortak bir destinasyonu. Ama bizim mülki hudutlarımızda. Orada kasapların ve kayak merkezinin olduğu alanı bu sene restore edeceğiz. Allah nasip ederse ağustosa doğru oraya gittiğinizde, değişimi gözlerinizle göreceksiniz.” dedi.

Limni Gölü’nün yolunun da tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Sayın Valimiz, “Biz, çalışmalar tamamlandığında, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en önemli iki destinasyonu olan Ayder’i ve Uzungöl’ü, Zigana ve Limni Gölü’yle aynı çatı altında toplamış olacağız. İl merkezinde bulunan Süleymaniye Mahallesi de bizim için çok önemli. Mardin ve Hatay’la birlikte Türkiye’deki üç hoşgörü merkezinden birisi olan Süleymaniye’de yüz yıl önce Müslüman Türkler ile Hristiyan Rumlar ve Ermeniler barış içerisinde yaşamış. Şimdi yolunu asfaltlıyoruz ve bir iki ay içerisinde turistlerin gelip gezebileceği bir mekan haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında, 15 Temmuz Zafer Meydanı’nda devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmalarına da değinen Sayın Valimiz, “Her halde bir aya kadar çalışmalar toparlanacak ve burası da güzel bir turizm merkezi haline gelecek.” diye konuştu.

Örümcek Ormanları, Kadırga, Güvende, Erikbeli Yaylaları, Santa Harebeleri, Krom Vadisi, Satala Antik Kenti ve Tomara Şelalesi gibi tüm turizm alanlarından çok güzel çalışmalar yapıldığını kaydeden Sayın Valimiz, “320 köyümüzün hepsi de turizm potansiyeli. Ancak buraların ulaşılabilir olması lazım. Onun için biz İl Özel İdaresi olarak bütün köy yollarını asfaltlayacağız. Bu vesileyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. Çünkü yapmış oldukları çalışmalar hakikaten turizm için bir alt yapı oluşturdu.” dedi.

İl merkezi ve ilçelerde devam eden otel yatırımlarının da tamamlanmalarıyla birlikte Gümüşhane’ye seviye atlatacağını söyleyen Sayın Valimiz, “Bizlere bu çalışmalarımızda her zaman desteklerini sunan Sayın Hacı Osman Akgül Bey ve Sayın Cihan Pektaş Bey’e, Belediye Başkanımız Ercan Çimen’e, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Hüseyin Ateş’e ve turizm alanında faaliyet gösteren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sayın Valimizin konuşmasının ardından Turizm Haftası münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarından dereceye giren öğrencilere ödülleri, Sayın Valimiz, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve GTSO Başkanı İsmail Akçay tarafından verildi.

Kompozisyon ve şiir dalında birinci olan öğrencilerin eserlerini de okudukları programda daha sonra Sayın Valimiz tarafından Gümüşhane turizmine katkı sağlayan kurum müdürleri, belediye başkanları, işadamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine plaket takdim edildi.

Halk oyunları gösterisi ve Grup Canca konseriyle devam eden Turizm Haftası kutlama programının sonunda Sayın Valimiz, diğer davetlilerle birlikte resim sergisinin açılış kurdelesini keserek, sergiyi gezdi.

Etkinlikte son olarak, Belediye Başkanı Ercan Çimen ile birlikte programa katılanlara pestil herlesi ikram eden Sayın Valimiz, halk oyunu oynayan vatandaşlarımıza da bir süre eşlik etti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59