banner333

banner309

Minikler Kep Attı

Nesrin Halit Zarbun Anaokulu öğrencilerinin mezuniyet programı büyüklerini aratmadı.

Eğitim 04.06.2015, 08:40 04.06.2015, 08:41
Minikler Kep Attı
banner400

Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Okul Müdürü Akif Köse, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Okulun 3, 4 ve 5 yaş gruplarından oluşan 125 öğrencinin sahne aldığı mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü Akif Köse, Türkiye genelinde her yıl mayıs ayının son haftası okul öncesi eğitimi şenlikleri yapıldığını hatırlatarak, okul öncesi eğitimin çocukların gelişimine olumlu yönde etki eden bir eğitim olduğunu söyledi.

Çocuklara en iyiyi, en doğruyu ve en güzelini vermeye çalıştıklarını kaydeden Akif KÖSE, “Esas olan bireyin kabiliyetlerine göre yön verip, üretkenliğini sağlamaktır. Bu inançla eğer çocukların hayatına bir pencere açıp temeline birkaç damla su, ufuklarına bir tutam ışık olduysak ne mutlu bize.” dedi.

Eğitimin sadece okulda değil ailede de devam ettiğine vurgu yapan Köse, ailelere şu tavsiyelerde bulundu: “Hayatları boyunca çocuklarımıza sürekli okumayı, çağın gerisinde kalmamayı, ilmin en doğru yol olduğu bilinci içinde olmayı, kendi mutlulukları ile yetinmeyi toplumun mutluluğu için de çalışmayı, sevgiyi ve paylaşmayı, araştırıcı olmayı, başkalarının fikirlerine saygılı olmayı, kendilerine güvenmeyi, vatanı ve milleti sevmeyi, büyüklere karşı saygılı olmayı onlara aşılayın.”

Okul Müdürü Akif Köse’nin konuşmasının ardından öğrenciler tarafından arı rondu, dünya barışı müzikli oyun, hayat bayram olsa müzikli oyun, yenidünya müzikli oyun, sultanlar dansı, hababam sınıfı müzikli oyun, muhteşem bin yıl, 100. Yılından Çanakkale çocukları programlarını sahneye koydu.

Programın son bölümünde öğrencilere katılım belgelerinin verilmesinin ardından minik öğrenciler hep birlikte 10. Yıl Marşı eşliğinde kep atma töreni gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48