banner333

banner309

Gümüşhane Kültür Merkezinde Etik Günü Programı Düzenlendi.

25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Günü ve haftası nedeniyle Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından ‘Adalet’ temalı program düzenledi.

Eğitim 31.05.2017, 18:32
Gümüşhane Kültür Merkezinde Etik Günü Programı Düzenlendi.
banner400

Türk Telekom Fen Lisesinden Etik Günü Programı
    25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Günü ve haftası nedeniyle Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından ‘Adalet’ temalı program düzenledi.
Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Orman İşletme Müdürü Tuncay Dinç, Milli Eğitim Şube Müdürleri İlhan Yıldız ve Hüseyin Erden, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Programın açılış konuşmasını yapan Türk Telekom Fen Lisesi Türk Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Yavuz, “İnsanoğlu, varoluşuyla birlikte, "ahlâkilik kaygısını" içinde taşımıştır. Kendisini "iyi" ve "kötü" olana dair sorgulamalara tabi tutarak, bunların "ne" olduğu sorusunun cevabını aramıştır. İşte bu aşamada ahlâkilik problemi ile karşılaşmıştır. Çevresinde gördüğü insanlar ve etrafındaki fiziki nesnelerle ilişki kurarken karşılaştıklarının, bir takım değerlerle anlam taşıdığını görmüştür. Bu değerler de o insanın ahlâkî kodlarını belirlemiştir. Değerlerin dikkate alınmadığı anlarda, farklı eylem imkânlarıyla karşılaşıldığı zaman, neyi yapmanın doğru olacağına dair çeşitli ikilemler içerisine girilmesi kaçınılmaz olmuştur. Bu ikilemlerin tabiî bir sonucu olarak da doğru ve iyi olana dair çeşitli tasavvurlar ileri sürülmüştür. "Doğru" ve "iyi"nin "ne" olması gerektiğine dair bilgiler insanlığın ilk kültürel bulgularına kadar götürülebilir. Çeşitli kabartma resimler, destanlar, yazılı taşlar ve yazılı eserlerde buna dair motifler vardır. "İyi"nin "ne" olduğu üzerinde durarak diğer insanlara öncülük eden en önemli kişiler hiç kuşkusuz filozoflar ve peygamberlerdir.” dedi.
     Etik Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
    Yapılan yarışmalarda kompozisyon yazma dalında 1. Türk Telekom Fen Lisesi Öğrencisi Hatice Baybaş , 2. Şiran Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ebrar Cansız, 3. Gümüşhane Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Recep Özgün ; şiir yazma dalında  1. Türk Telekom Fen Lisesi öğrencisi Tuğba Kader Baybaş, 2. Kelkit Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Nur Bulut, 3. Şiran Fen Lisesi  Öğrencisi M. Furkan Tunç ; afiş hazırlama dalında 1. Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Nursena Özdamar, 2. Torul Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Nur Açıkel, 3. Hayme Ana Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencisi Cansu Arslan ; karikatür dalında 1. Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Nursena Küçük; resim dalında 1. Hayme Ana Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Burcu Aleyna Tunç, 2. Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Rümeysa Meral, 3. Torul Şehit Tamer Özdemir Anadolu Lisesi Berna Yılmaz oldu.
    Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin sahneledikleri özellikle Fatih Sultan Mehmet dönemini konu alan eşitlik, özgürlük ve adalet temalı tiyatro gösterisi ile son bulan program izleyenler tarafından büyük beğeni gördü.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49