banner333

banner309

10.02.2015, 09:13

DEĞİŞİM ASLINDA GÜZEL…

 Neler oluyor? Diye soruyoruz ya olsun bir şeyler değişsin tabi ki. Yürüdüğümüz yollar değişsin caddeler değişsin. Hayatımız değişsin biz değişelim. Değişim güzeldir eğer olumlu yönde ise. Eğer bizi bir adım öteye götürecekse.
        Eski dostlarla rastlaşırsanız değişimi daha iyi fark edersiniz yoksa hep rutiniz olan kişilerde yerlerde fark etmesisiniz, onlarda sizdeki değişimi fark etmez
   Lakin bir değişim var ki hem değişene hem de etrafına zarar verir. Oda dereyi geçerken at değiştirmek
   Biz bunu yaşıyoruz. Birileri dereyi geçmeden at değiştiriyor hem kendini hem de etrafındakileri ıslatmak suretiyle atların ikisinden de düşüyor.
   Hükümet bunu yapmaya çalışıyor. Gülen ile çatışıyor. Kendisine ve ülkesine zarar veriyor. Birde at değiştirmeyi yanlış anlamış olmalılar ki attan düşüp timsaha binmeye çalışıyorlar.
Artık insanlar bunlar dün dostu kardeşti beraberce açtıkları bankalara şimdi bir taraf saldırır olmuş bunu pek yadırgamaz oldu. Yadırgadığımız nokta attan düşüşte timsaha neden sarıldın ki.
 
   Akıllara (akillere değil) ilk gelen tabiî ki ne oldu hangi çıkarınız uyuşmadı sizin de birbirinizden ayrıldınız birbirinize darıldınız. Bunu zaten açıklamıyorsunuz da bari suya düştünüz bizi çekmeyin o girdaba. Biriniz emperyalizmin kanatları altına sığındı. Bir diğeriniz Ortadoğu üzerinden gene aynı kanatlardasınız.  Sizi yönetenler aynı kişiler ise siz neden çatışıyorsunuz. Hadi çatışıyorsunuz ortak çıkarınız olan Türkiye pazarını neden talan ediyorsunuz.
  Böle sorular kafalarda uzar da uzar.
  Bu sorular hiç birine cevap vermezler zaten ama ortak bir payda da bir tavır sergilenilir. Biz neden taraf tutalım ki. Hadi bir tarafa iyi diyelim nasıl diyebiliriz. Çünkü bunlar dün sarmaş dolaş gezerken birbirlerinin kuyusunu kazan topluluklar nasıl iyi olabilirler.
  Her iki tarafta kötü bu konuda anlaşalım. Peki, nasıl bir tavır sergilenmeli nasıl tutum içine girmeliyiz ki bu savaşın bu gövde gösterilerinin bir kazananı olmasın. Çünkü kazanan olursa kaybeden Türkiye olacak. Biz kaybederiz geleceğimiz kaybeder,
  Velhasıl değişim güzeldir ama neyi ne zaman değiştir ecen onu iyi betimlemek gerekir
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 03:31
Güneş 05:10
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:27
Yatsı 21:00