banner333

banner309

18.02.2015, 09:24

Balık MİLLET

Biz ne kadar münferit ne kadar anlık tepkileri yüksek, bir o kadar da yüksek hızla unutkan topluluğuz. Kimse bu topluluktan kendini ayırt edipte vicdanını rahatlatmaya çalışmasın.

Ben şunu yaptım ben bunu yaptım demesin, biz olarak hiçbir şey yapamadık, yapamadık.

 Soma faciası olmadan madeni madenciyi bilmezken, olduğu anda bir an duyduk bir an irkildik bir an kan kustuk lanet ettik, bağırdık, isyan ettik ama bitti, hani milat olacaktı Soma.

Soma milat olmadı madenciler için birkaç vaat birkaç göz boyamadan başka ne oldu ki. Milat dediğin madencinin fıtratından ölümü silmektir, milat dediğin güneşe hasret madencinin olmamasıdır, milat dediğin geride kalanlar için ölümlerin boşa yaşanmamasıdır.

   O an hatırladık madenci olduğunu ve şimdi tekrar unuttuk. Soma kim bilir ne haldedir. Kim bilir, biz bilmiyoruz ya. Unuttuk çünkü bilmiyoruz çünkü facianın olduğu o andaki tepkimiz kalmadı gazımızı aldılar bizim.

  Şimdi öle bir şey oldu ki “benim yalnız güzel ülkem” de bir kadın bir kız, bir anne adayı, bir kardeşimiz, bir arkadaşımız, bir yurttaşımız bir yavrumuz, bir ablamız bir… Birilerinin birisi olan ÖZGECAN ASLAN gene birilerinin biri olan katil ,cani bir sapık zihniyet tarafından öldürüldü.

  Türkiye için milatlık bir olay karşımızda gene. İlk defa mı kadın öldürülüyor hayır ama ilk defa bu kadar insanlıktan çıkıldı. Ondan dolayı kadın hakları insan özgürlüğü için bir milat olması bekleniyor. Türkiye için bir sınav daha karşımızda. Ama gene sınava tabi tutulan yönetim aynı kişiler olduğu için somadan biliyoruz. Bir gazımızı alıp sonrasında gene unutturacak birkaç masalla.

Hiçbir ümidimiz yok bu hükümetten onlar masal anlatmaya başlamadan biz başlayalım isyanımıza tepkilerimize isteklerimizi onlara değil biz verelim siyasi çıkarlar uğruna harap olmasın Özgecan ımız hiç olmasın unutulmasın.

Özgecan  ASLAN, Soma olmasın, Japonyalının çernobili gibi olsun unutmayalım unutturmayalım.   

Yorumlar (1)
mukaddes29 9 yıl önce
gurur duyduğum emeğine sağlık:)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48