banner333

banner309

22.12.2017, 15:52

Çıkarlar Ve Yeniden Milli Mücadele !

------Çıkarlar Ve Yeniden Milli Mücadele !-------

Çıkar ve makama gönül verenler, her yolu deniyor.El etek öpmeden tutunda, her türlü yalakalık zirve yapıyor. Samimi dava adamları çoğu zaman yalnız ve çıkarsız kalmayı tercih ederek,şahsiyetlerini korumaya çalışıyorlar.

Siyaset ülkeye hizmet etme yarışı olmalı.Şahsi çıkar döngüsü olmamalı. Bu yüzden dürüst insanlar kenarda durmayı çoğu zaman tercih ediyor.

Günümüzde din ,kitap,mezhep ve mukaddesler şahsi çıkar için Allah'tan korkmadan kullanılıyor. Samimi dava adamları her an harcanmaya mahkum.

Ancak dürüstlerin ,sahtekarlardan daha cesur olması lazım. Aksi taktirde,vatan, millet, bayrak ve tüm milli ve manevi değerler yok olma ile karşı karşıya!

Geçmiş tarihte var olan milletler nerede? Örneğin Anadolu da yaşamış ,bana bir İyonyalı veya Frigyalı gösterebilir misiniz?Bazı değerlere sahip çıkmayınca yok olup,diğer topluluklar içinde karışıp silinmişler.

Ahlaki ve milli değerlere sahip çıkmayan kavimler yok oldu gittiler. Muhakkak ki şerefli insanlar geleceğe emin adımlarla yürümeleri için,şerefsizlerden daha cesur olmalılar.

Milli ve mukaddes davalarda çıkar kokusu aldığında elinin tersi ile bu çıkarları itenlere ve haysiyetli kalanlara Türk Milleti'nin şu şartlarda çok ihtiyacı var!

--------Bu Ülke -------

Bu ülkede her gün sıkıntılar derinleşiyor. Elini veren kolunu kurtaramıyor. Cahilleri yönetenler tarafından öyle bir algı yaratılıyor ki sanki "mehdi" inmiş Türkiye ye ..

İktidar ,yeni alt kümesi ile muhteris, muhalefet sadece CHP ile bozuk saat, bir kısım vatanseverler " Kurtuluş Savaşı için tam tam çalıyorlar.

Düşman kim, dost kim belli değil! Bir kısım güruh yangından mal kaçırırcasına devleti soyup soğana çevirme ile meşgul. Ülke içerisi , sıkıntılı ülkelerden kaçıp gelen binlerce açla ,bir kısmı da hainle dolu.

Suriye de savaş bitmesine rağmen,hala ülkelerine gitmeyen Suriyelilere, devleti idare edenler tarafından verilen değer, Türk evlatlarına maalesef verilmiyor. Daha bir kaç gün önce Adana'da zabıta ekipleri SURİYELİLERİN işlettiği bir kasaba baskın düzenledi.

Ele geçirilen etler arasında bir dana keçi ve kuzu yoktu.

İşte o etler AT, KEDİ, KÖPEK, FARE eti dahi mevcuttu.

Suriyeli kasabın Adana'daki bir çok lokantaya et verdiği öğrenildi.Böyle Bir Rezalet Olamaz. Ve basına yansımayan böyle bir çok gelişme var. Ne oluyor diye sormamak elde değil!

----------Bu ülke nereye gidiyor?-----------

İşsiz binlerce Üniversite, ve diğer öğrenciler, genç insanlar var.Her gün sayı artıkça artıyor. İdareciler,lafla peynir gemisi yürütmeye çalışıyor. Attıkları her adımda ülkenin başını derde sokuyorlar.Maalesef ki milliyetçiyim diyen bazıları da ülkeyi dünya da yanlızlaştıranlara yandaşlık yapıyorlar.

Bu Gidiş İyi Değildir,Değişmelidir !

Özgürlükler bakımından tüm bu korkuların,adaletsizliklerin,yaptım olduların önüne geçmek ve kaybedilen Cumhuriyetin kazanımlarına kavuşmak için "GÜÇLENDİRİLMİŞ DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEM"e dönülmelidir.Bu sisteme dönebilmeyi gerçekleştirmenin yolu ; görüş farklılığını arka plana atarak,ülkesini seven ,Cumhuriyete ,Demokrasiye inanan herkesi birlik olmada buluşturmaktır...

Bu gidiş iyi değildir. Vatanını ,milletini,devletini seven herkesin bir araya gelerek ,şahsi menfaat ve çıkarlarını bir kenara atmalı ,ülkenin- İYİ - bir yola girmesi için Yeniden Milli Mücadele başlatılmalıdır.

Saygılarımla...

Cevat NAS

Yorumlar (3)
Rahmi 6 yıl önce
sayın yazar yüreğine sağlık. harika bir yazı.gerçekler maalesef
Selin 6 yıl önce
muhterem hocam , yazılarınızı takip ediyoruz. Allah sizi korusun. doğruları yazdığınız için size teşekkür edriz.saygılar.
Adem 6 yıl önce
sayın yazar ,yüreğinize sağlık.
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59