banner333

banner309

15.06.2015, 08:30

BİZ GENE SEÇEMEDİK YA…..

   Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, bizim için hayırlısı olur inşallah. Bir demokrasi deneme sinide elimize yüzümüze bulaştırdık.

  Biz ne seçmeyi nede seçilmeyi becerebiliyoruz. Önümüze çıkan tablo bize şunu gösteriyor ki yönlendirilmeyi sevmiyor gibi gözüksek te yönlendirilebilen bir topluluğuz.

  Güneydoğuda HDP bu kadar desteklenmez öngörüsündeydim lakin öle bir tablo çıktı ki karşımıza bence bunu HDP de beklemiyordu ki ona verilen oylara eğrelti oylar olduğunu teyit ettiler ta ki dağdan emir gelinceye kadar. Pe ki HDP nin bu oyları ne gösteriyor bize. Bize şunu gösteriyor ki AKP hükümetlerinin onlar için yaptığı ciddi anlamda yaptığı açımlar yatırımlar PKK eliyle onlara verildiğini sanıyorlar. Bunda pek haksız değiller hani çünkü yapılan kürt açılımına ya da güneydoğu yatırımlarının tarihlerine baktığımızda PKK eylemlerinden sonra atılan ciddi adımların sonucu olmuş. Bu algıyı oluşturan AKP nin ta kendisidir.

  Şimdi kimse orda ki insanlar zorla baskıyla HDP oy verdiriliyor demesin belki bir nebze olsun haklılık payı olabilir lakin orda ki insanların HDP ye sarılmasın asıl maksadı AKP açılım politikalarının zamanlamasıdır.

  Öle bir tablo çıktı ki karşımıza barajı geçen dört partinin ne tabanı nede üstü tek bir noktada müşterek olamayacak partilerden oluşuyor. Saf çıkarlar ön plana alıp birilerin koalisyon yapması bekleniyor onlar kim olacak herkes elini taşın altından çekti taşın altında AKP yi bıraktılar.

 Gene kaybettiler bekliyorlar ki AKP taşın altında ezilip yok olsun ama şunun  farkında değiller ki biz algılarla yönlenen insanlarız anlık kararlarımız var bizim bugün seçim olacak olsa AKP tek başına ihtidar çünkü biz dünü de unutan insanlarız. AKP nin sonunu getirmek için yapılan seçimde bana kalıyor ki AKP nin yükseliş dönemine geçişini sağladılar.

 MHP kapılarını kapattı. CHP zaten vaatleri tutamı cağı kadar uçuk vaatlerdi. HDP zaten o vebalı onla kimse aynı çatıda olmak istemiyor.

 Gene AKP gene ihtidar gene tek başına ve bu saatten sonra kimse çıkıp ta bunlar diktatör diyemez. Kimse ağzını açıp Ta MHP yahut CHP den medet umamaz. Biz seçemedik onlar hükümet kuramadılar.

Biz nasıl bir seçim yaptık böle yahut nasıl seçemedik ….

Yorumlar (1)
arzu arslan 9 yıl önce
Güzel yazmış siniz kaleminize sağlık
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01