banner333

banner309

12.10.2015, 13:45

AK PARTİDE ERİME DEVAM EDİYOR

Ak Parti gerek milletvekili adaylarının tanıtımında gerekse, Orman ve Su İşleri Bakanının Torul ilçemizde basına yansıyan şekli ile yaptığı konuşmalar, geçmiş yıllarda olduğu gibi halktan ilgi görmemiştir.

*

Bu duruma halkımız, AKP milletvekillerinin Gümüşhane’de ikametgâh etmemesi nedeni ile halk tarafından tanınmadığı, 7 Haziranda Ak Partinin 9 puan oy kaybetmesini gerektiren sebeplerinin ortadan kaldırılmadığı ve seçmenin 7 Haziranda verdiği mesajın alınmadığı belirtilmektedir.

**

Geçmiş yıllarda, ANAP ve Doğru Yol Partisinde erime, çok yavaş olmuştur. Ak Partide ise erime, karların erimeye başlayınca birden çığın gelmesine benzemektedir. 7 Haziran seçimlerinde, algı yönetimi ile iktidara yakın anket şirketleri hatırlanacaktır, Ak Partinin oyunu yüzde, 47-49’lar bandında göstermeye devam etmişlerdi.

**

Ancak bağımsız anket şirketleri, Ak Partinin oy oranını yüzde, 40 ve 40, 7’lerde gösterdiği zaman, “Algı yönetimi yapılıyor diye, anket şirketlerine yapılmadık hakaretler, ötekileştirmeler ve baskılar kalmamıştı. Sonuçta ne oldu? Ak Parti, 9 puan birden erimişti.

**

Netice de, Muhalefet partilerinin sandıklara da sahip çıkması sonucu, Ak Parti, 7 Haziran seçimlerinde yüzde, 40,8 oy almış, 276 milletvekilinin altına düşerek, tek başına iktidarı da kaybetmiştir.

AKP tek başına iktidar olamayınca, bölgede alan hâkimiyeti kuran terör örgütüne, Valilere operasyon yapılmaması yönünde talimatlar verdiklerini açıkça itiraf edenler, 7 Hazirandan sonra, karar değiştirerek, çözülme sürecini buzdolabına kapattılar. Geçte olsa operasyonlara başladılar. Ne tesadüf değil mi?

**

Şimdi ise, yine Ak partiye yakın anket şirketleri, yüzde 44- 45 Bandında göstererek algı yönetimine davam etmektedirler. AKP, Yüzde 44 alsa bile, 4 partinin barajı geçmesi durumunda, tek başına iktidar olmasının mümkün olmadığının belirtilmesi, AKP’yi kara kara düşündürmektedir.

**

7 Haziran seçimlerinin sonuçlarını doğru tahmin eden anket şirketlerinin yaptığı anketlere göre ise, kararsızlar dağıtıldıktan sonra, Ak Parti, yüzde 38,7 bandında görülmekte olup, çıkaracağı milletvekili sayısı 240’lar civarında olacağı belirtilmektedir. Bu durum, Ak partinin günden güne eridiğini göstermektedir.

**

İlimizde ki Ak Parti Milletvekillerine olan bu ilgisizlikte gidişatı teyit etmektedir. Yapılan bütün uyarılara rağmen, ben bilirim anlayışı ile yanlış politikaları uygulama sonucu ülke bugün, iç çatışmanın eşiğine getirilmiştir. Halkımız seçim değil, geçim derdine düşmüştür.

**

Hadi diyelim ki, Gümüşhane’den 2 tane milletvekili çıkardınız. Faraza, 400 milletvekili de aldınız. Ne yapacaksınız? 13 yıldır iktidarda kim vardı? Buzdolabına koyduğunuz “Çözüm sürecinin” fişini çekip, şikâyet ettiğiniz terör örgütü ile pazarlıklara yeniden mi başlayacaksınız? Seçmen AK Partiye, gidin Terör örgütü ile pazarlıklar yapın diye oy vermiyor.

**

Efendim, “1 Kasımda demokrasi şöleni yapacaklarmış.” Dikkat edin, bu bir Kasım AKP’nin gidiş şölenine dönmesin.

Ne demişler, Kasımla gelen, Kasımla gider, bu film de burada biter. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 03:36
Güneş 05:14
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:24
Yatsı 20:55