banner333

banner309

06.11.2015, 07:41

Ülkeler Arasında Dostluk Olur Mu?

 Ülkeyi yöneten iktidar sahiplerini zaman zaman televizyonlardan dinler ve gazetelerden okursunuz. Söze başlarken, ABD ve batılılardan bahsederken, Stratejik ortağımız, ABD’li ve batılı dostlarımız, diye söze başlarlar. Hâlbuki devletler arsında dostluklar değil, çıkarlar vardır. Dostluklar kişiler arasında olur.

      Uzmanlara göre, böyle söze başlayanların devlet yönetiminde acemi olduklarını, devlet tecrübesi olmadıklarını, bu konuda dost dedikleri devletleri iyi tanımadıklarını, devlet adamlığının ciddiyet istediğini belirtmektedirler.. 

        **

     Stratejik Ortak demek, Birlikte hareket etmek, birlikte karar vermek, birlikte çıkarları savunmak demektir. Dünya’da Stratejik ortak, 3 devlet vardır.  Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve İsrail’dir. Bu 3 devlet, birlikte hareket ederler, birlikte karar alırlar ve birlikte çıkarlarını savunurlar. Türkiye’nin, stratejik ortağımız dediği devletler, sadece göstermelikten ibarettir.

        **

      İşte en son Suriye sınırımızda, PKK terör örgütünün uzantısı olan, PYD terör örgütünü, Rusların ve ABD’nin çıkarları için desteklemeleri ve silah yardımı yapmaları gibi.

      Şimdi diyeceksiniz ki, Türkiye’de, Diyarbakır’dan, Kobani’ye selam göndermedi mi? Sonra Peşmergelerin silahları ile birlikte Türkiye’den geçişine izin vermedi mi? Adana İncirliğin, ABD askerlerine açılmadı mı? Terör örgütü, PYD’nin başı, Salih Müslüm Türkiye’de ağırlanmadı mı? Ağırladı.

             **

     Evet, Türkiye kendi politikalarını üreterek, Suriye, Irak ve İran’la işbirliği yaparak soruna neşter vurmalıdır. Çünkü akan kan Müslümanların kanıdır. Hani, Rusya’nın Suriye’deki operasyonu için, ABD, Nato ve Avrupa ayağa kalkmıştı? İktidarın havuz medyası böyle yalan haberler pompalıyordu. Nerede kaldı? En büyük terör örgütü NATODUR. Unutmayın.

        **

      Birinci Dünya Savaşı sonunda itilaf devletleri, Sevr Anlaşmasının imzalanması için sürekli İstanbul’da Mebus’an Meclisine baskılar yapıyorlardı. İngiliz büyükelçisi, Türkiye büyük elçisine, sık sık Sevr Anlaşmasını imzalarsanız, barış olacak diye telkinlerde ve baskıda bulunuyordu.

          **

      Türkiye büyükelçisi de, “Anlaşmayı imzalarsak, İstanbul’u ve Anadolu’yu işgale kalkarsınız diyerek direniyordu.”  İngiliz büyükelçisi; “Size şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum. Teminat veriyorum, kesinlikle işgal olmayacak” dedi.

            **

     Bunun üzerine, 10 Ağustos 1920’de Sevr Kasabasında anlaşma imzalanmıştır. Daha sonra, Sevr Anlaşmasının 7. ve 24. maddesine dayanarak Anadolu işgale başlandı. İngilizler, İstanbul’u işgal ettiler.

     Bizim elçimizle, İngiliz büyükelçisi bir araya geldiğinde, Elçimiz,; “Ekselansları,  namusunuz ve şerefiniz üzerine işgal olmayacak diye bana söz verdiniz, neden sözünüzde durmadınız” diye çıkıştı.

        

     İngiliz büyükelçisi cevaben, “Ekselansları, İngilizlerin çıkarları benim namusum ve şerefimden üstündür” diye cevap verdi. (Anlaşmayı, İstanbul Mebus’an Meclisi kapatıldığı için meclis imzalanmamıştır )

             **

   EVET, görüldüğü gibi, devletlerarasında ÇIKALAR vardır. “Kandırıldık” demek kimseyi haklı çıkarmaz. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37