banner333

banner309

30.07.2013, 14:33

HAYAT VE ZAMAN

 Geçen zamanın hüznü geleceğin kaygısıyla yaşıyoruz. Ve bir  şekil yaşlanıyoruz, ömrümüz zamanı kovalamakla,  telaş ve endişe içinde 
geçiyor. Oysaki koskoca dediğimiz hayat bir nefes kadar kısa hepimiz bunun bilincindeyiz. Kimimiz gelecekte bir şeyler kazanma peşinde kimimiz geçmişine bir iz bırakma  ve kimimizde zaman geçsin diye yaşıyoruz .Oysa ki  yapılan her şey zamanında güzeldir.
Zamanda değerlendirdikçe değer kazanır. sıkıştığımız yerde hayat anlamsız ve boştur  lügati boş insanların çıkar yol sözüdür.
Aslında; dünya hayatı  ve zamanı bir sonraki ahiret  hayatı için  büyük bir  önem ve yer  kazandırmaktadır.
Dünyaya kendimiz için gelmedik. Ve sadece kendimiz içinde yaşamayacağız.  Her geçen zaman  lehimize ve aleyhimize işlenmektedir.
Kendimizi  zamana bırakarak değil  zamanı kendimize uydurmalıyız. Üstadın bir sözünde  inandığımız gibi yaşam massak yaşadığımız gibi inanmaya başlarız. Onun için  yapabileceğimiz her güzelliği  zamana bırakmadan yapabilmeliyiz. İnsan için su ne kadar önemliyse zamanda hayatımız için  o kadar  önemlidir. Yarın olmadan bugün bitmeden  adımlarımızı düzgün atmalıyız. Çünkü hayat kırık bardak içerisindeki su gibi içsen de bitecek içmesen de. 
Ve insan ömrü hep ömrüne çeki düzen vermekle geçiyor...
Yorumlar (3)
Onur ARSLAN 11 yıl önce
Zaman başka nasıl bu kadar güzel anlatılırdiki...
yüreğinize sağlık
neslihan süzen 11 yıl önce
zamanın ne kadar önemli olduğunu hissediyor insan teşekkrler Macit bey
ahmet kutlu 11 yıl önce
çok saf ve özgün bir dil anlatımıyla muhteşem yorum yazarı kutlarım
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49