banner333

banner309

28.03.2011, 17:04

YÜKSEL YALÇIN'LA YEREL GELİŞİM

“Bu memlekete sevdalı olmak, ancak ona hizmetkârlıkla mümkün olur.”
İsmail HAYAL
 
YEREL GELİŞİM
 
            Uzun zamandır değişik sebeplerden ötürü çok istememe rağmen yazamadım. Ellerimize ve ayaklarımıza pranga vurdular. Bu şehrin yazan üç-beş kalemi hep susturulmak istendi. Tabiri caizse ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranabildik. Bu memlekete sevdalı olmak sanki bir suçmuş gibi bizi lanse ettiler. Yazdıklarımızın özü anlaşılmadan insafsızca eleştirilere maruz kaldık. Güzellikleri görmeyenler yahut görmek istemeyenler sırf bugün bir yanlış yaptı mı, bu yazdığı yazı acaba kimleri rahatsız edebilir diye bayağı bir beyin muhasebesine girenler bizleri bir yerlere şikâyet etmenin yoğunluğunda boğuşup dururken; ben bu şehir eğer bizimse ve biz eğer bu ait olduğumuz şehre borçlu isek yazmamız gerekir diyerek yeniden “vira bismillah” dedik.
            Neden mi? Çünkü bir memleketin yazan kalemleri susarsa, konuşması gerekenleri konuşmaz ise o şehirde artık her şey bitmiş demektir. O zaman meydan boş kaldı demektir.
            Yaptığı çalışmalarla alkışı hak eden hemşerilerimizi görmek bizleri ziyadesiyle bahtiyar ederken bir müddet sonra hemşerilerimiz arasında baş gösteren etiket sevdalılığı tüm heyecanımızı ve samimiyetimizi de ortadan kaldırmaktadır. Birlikte hareket edenler az çıkarları zedelenme noktasına girince başlıyorlar vaveylaya. Tüm etik değerler ve erdemler hemen unutulurken en mahrem ve kirli dosyalar ve isnatlar çarşı pazara yayılıyor.
            Tek gayesi Gümüşhane’ye hizmet olan dernekler bir müddet sonra misyon ve vizyonundan uzaklaşırken tek elden yönetim mekanizmasının çarkları ve getirileri arasında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bir iki tanesini ayrı tutarak Gümüşhane’ye ve Gümüşhanelilere hizmet için kurulan bu güzel oluşumlar şükür bu şehre hiç katkı vermez hale geliyorlar.
            Tüm bu menfiliklere rağmen; bu meydanda bir hoş seda bırakabilmenin sevdalısı bir güzel yürek çok hayırlı ve güzel işlere imza atarken ben ona yazımla da olsa küçücük bir katkı verememenin ıstırabındaydım. Şimdi geçte olsa yazdığımıza göre onu takdir etmek, yaptıkları için teşekkür etmek istiyorum.
            Kim bu isim? Elbette ki bu şehri çıkarsız sevdiğine inandığım bir şahsiyet. Gümüşhane sevdası ile dopdolu olan pırıl pırıl bir yüreğin sahibi genç mühendisimiz Yüksel Yalçın. Uzun zamandır Gümüşhane için hemen her hayırlı projede onun ismini ve güzel ekibini görebilirsiniz. GİYAD ve GÜMÜP onun hayallerini şekillendirdiği ve o hayallerini gerçekleştirebileceği yegâne oluşumlar.
            Ve birkaç aydır Kanal 9 Televizyonu’nda hazırladığı “İstikrarlı Bir Türkiye için Yüksel Yalçın’la Yerel Gelişim” programı ile Gümüşhane’mizin sanayisinden ticaretine, sosyal yapısından eğitimine, kültüründen turizmine, siyasal hayatından ekonomik panoramasına, sanatından folkloruna adeta dantel dokuyor. Konusuna hâkim konuklarıyla Gümüşhane’nin çok eksikliğini hissettiğimiz bu kangren yaralarına adeta neşterini vuruyor. Çözüm yollarını sorguluyor ve sorgulatıyor. En güzel tarafı o araştırılan konu ve konukların yakasını bırakmıyor takibatını da yapıyor. 
            Yerel ile başlayan ve genele doğru yol alan bu keyifli süreç Yüksel Yalçın’ın hemen her konuya vakıf bilgisi ve hoşsohbet üslubuyla sizleri derinden etkiliyor ve sizleri alıp götürüyor. Dünün coğrafyasında ipek yolu, altın ve gümüşleri ile ülke ekonomisine hükmeden bir şehrin aslında genlerinde var olan ama çok gizilde kalmış değerlerini ortaya çıkarmaya çalışan bu değerli Gümüşhane evladını yürekten alkışlıyorum.
            Çok sevdiğim ve eserlerini severek okuduğum Mümin Sekman’ın da dediği gibi;
Ya bir yol bul, ya bir yol aç ya da yoldan çekil” felsefi sözünden hareketle bu değerli Gümüşhaneli hemşerimizi bu mahrum coğrafyanın bir deli mahdumu olarak alkışlıyorum. Yoluna devam et hemşerim. Şunu iyi bil ki; 
             “Yanında kimseyi bulamadığın zamanlarda olabilir ama Gümüşhane'de sana ve yaptıklarına inanan bir hemşerin var.” 
Yorumlar (3)
FEVZİ ÜLKER 13 yıl önce
Mevlana Hz.lerini bir sözü var"""Ben insanlara faydam dokunsun diye bu dünya zindanında kalmışım (yoksa)Hapishane nerde ben nerede.Kimin malını çalmışım"""der..Sayın İsmail HAYAL Bir önceki yazınıza yazılan yorumlarıda okudum...Bu yazınızıda okudum...Siz Mevlana Hazretlerinin söylediği gibisiniz...Yüreğiniz güzel..Bu yazınızında altına imza atıyorum....Elbette gönül koyanlar olacak..Bazen inciticide olabilir bunlar...Ben sizin samimiyetinize inanıyorum...Eğer Bir yerde Bir GÜMÜŞHANELİ duyarsanız,görürseniz o sizin köşenizde konu olacaktır...Bunu yakınen bildiğim için yazıyorum...Siz bu güzel yüreğinizle gönülleri ikna edeceksiniz...Siz yazın biz okuyalım saygılarımla
Erdoğan KAYA 13 yıl önce
Sayın HAYAL, sizler hep gerçekleri yazardınız birilerine hayal gibi görünsede belkide zaman zaman yanlız kaldığınız hisleri ile ama aslında yanlız değildiniz!!! Yüksel YALÇIN lar çok kalabalık bunlar susmuş olsalarda sesleri çıkmasada. Anladığım o ki Türkiye adına Gümüşhane adına konuşmak gerek hemde taa yürekten. Bende bu güzel yazılarınız için sizlere teşekkür Yüksel YALÇINa tebriklerimi sunuyorum.
Serkan Kaya 13 yıl önce
İsmail Hayla Gümüşhane dendi mi aklıma gelen ilk yazardır. Hayal Dükkanına sığdırdığı malzemeleri çok iyi satışını yapan Haya'in yüreğindeki Gümüşhane ve Gümüşhaneli profilini görebiliyorum. Hayalinde dediği gibi Yüksel Yalçın bu memleketin has evladı karşılıksız sevenlerindendir. Maddi manevi her şeyini bu memlekete feda edebilecek ruha sahip olan Yüksel Yalçın ile aynı ekipde olmakdan büyük haz alıyorum
2
az bulutlu
Namaz Vakti 14 Mayıs 2024
İmsak 03:15
Güneş 05:00
Öğle 12:23
İkindi 16:18
Akşam 19:37
Yatsı 21:14