banner333

banner309

Sukulent Türleri Nelerdir?

Yaşam 18.03.2022, 14:03 18.03.2022, 14:07
Sukulent Türleri Nelerdir?
banner400

Sukulent Türleri Nelerdir?

Sukulent hiç şüphesiz günümüzde en çok satışı olan ve tercih edilen çiçek türlerinden birisidir. Kaktüs ailesine mensup olan sukulentler etli bitkiler olması ile bilinirler. Sukulentler çok kök salmamaları sebebiyle bakımı diğer çiçek ve bitkilere görece daha kolaydır. Çok su istemezler ve boyları da çok uzamaz.

Sukulent Bakımı Nasıl Yapılır?

Yassı ya da küçük saksılarda bakımı yapıldığından ve türler arasında bakımla ilgili çok farklılık olmaması nedeniyle sukulentler terrarium ve aranjman tasarımı için oldukça uygun bitkilerdir. Delikli saksı kullanılıyorsa 10 günde bir doya doya sulamak, deliksiz saksılarda ise bitkiyi takip ederek toprağı kurudukça sulamak sukulent bakımı için yeterlidir.

Sukulent Türleri Nelerdir?

Sukulentler kendi aralarında çeşitli isimlerle ayrılmıştır. Örneğin; crassula cinsinden birçok farklı çeşit, haworthia cinsinden birçok farklı çeşit mevcuttur. Şimdi kısaca hangi türde hangi isimde sukulent olduğuna kısaca göz atalım. Kaktüs familyasından olan sukulentlerin birçok çeşidi vardır. Hem renk hem görüntü olarak farklılıklar göstermektedir.

Crassula Cinsi

  • Feng Shui para ağacı olarak bilinen Crassula Ovata Minor
  • Kızaran Crassula Rupetrus
  • Crassula Perforata
  • Crassula Portulaca Affa

Haworthia Cinsi

  • Beyaz çizgili zebra

Sedum Cinsi

  • Aloe cinsinden birçok farklı tür
  • Echeveria cinsinden türler
  • Türler Sukulent türleri arasında sayılabilir.

Bu türlerin yanında ülkemizde tespih çiçeği olarak da bilinen tür estetik görünümü ve kolay büyümesi sebebiyle çok tercih edilmektedir. Yine aynı şekilde sosyete çamı ya da prenses çam/prenses kaktüs olarak bilinen tür de çok şık ve zarif bir türdür.

Sukulentler farklı türleri ve görsellikleri ile kullanıcıların evlerini ve mekanlarını süslemeye, güzelleştirmeye devam ediyor. Eğer siz de sukulent siparişi vermek isterseniz internet sitemiz tazecicek.com adresinden bize ulaşabilir ve siparişlerinizi verebilirsiniz.

Sukulent Nasıl Çoğaltılır?

Elimizde sukulentlerimiz var ancak biz onları artık çoğaltmak istiyorsak işte size bir öneri: sukulentlerin genellikle tane tane ayrılan yaprak kısımlarından koparıp toprağın üzerine yaymalısınız. Belirli aralıklarla sulamak ama en iyisi kendi haline bırakmak en iyisidir. Zaman içinde kök saldığını ve o minik taneler üzerinden yeni çiçekler çıktığını göreceksiniz.

Sukulent çeşitlerini incelemek ve sipariş vermek için https://www.tazecicek.com/ sitesini ziyaret edebilrisiniz.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39